
Szinte minden hónapra jut egy alkoholfogyasztással kapcsolatos kutatás, a skála pedig elég széles: a ne fogyasszunk egy csöpp alkoholt sem!-től egészen a napi 2-3 megengedett pohárig terjed.
A belfasti Queens University kutatói most amellett érvelnek, hogy a lényeg a mennyiségen van. Eredményeik alapján mind a napi 3 alkoholegységnél többet ivók, mind pedig az alkoholt egyáltalán nem fogyasztók koraibb halálozási rizikónak vannak kitéve az átlagosan napi 2-3 alkoholegységet fogyasztókhoz képest.
100 ezer amerikai felnőtt italfogyasztási szokásait vizsgálva a kutatók arra jutottak, hogy napi 2-3 deci jó minőségű bor vagy sör elfogyasztása csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát, és akár egy évtizeddel is meghosszabbíthatja az emberek élettartamát. Persze az alkoholfogyasztás önmagában nem elég, egészséges táplálkozás és rendszeres sportolás sem árt mellé.
Azt pedig a kutatók is hangsúlyozták, hogy ők kapott adatokból dolgoztak és eredményeikkel senkit sem szeretnének rendszeres alkoholfogyasztásra buzdítani.
(Forrás: Metro)