Szabadidő

“Szent szar!” – egy éve mutatták be A szürke ötven árnyalatát

Egy éve, hogy bemutatták E.L.James könyvének filmváltozatát. Dakota Johnson és Jamie Dorman kapott hideget-meleget a szerepért, ami nagyjából mindenkit megosztott, aki csak beült a mozikba. Nézzük, mi maradt meg nekünk a filmből így 356 nap távlatából.

Mindenki tudta, hogy be fog következni az a pillanat, amikor az utóbbi évek legbotrányosabbjának kikiáltott könyvéből előbb-utóbb elkészül a film. A szürke ötven árnyalata mégis nézők százezreit vonzotta a mozikba.

A szürke ötven árnyalata sosem volt egy magasröptű irodalmi szenzáció, de sikerének nem is ez volt a kulcsa. A könyvben bemutatott BDSM (szerű) kapcsolat már annál inkább. Az alárendelt és uralkodójának viszonya, azaz az irányításmániás, de felettébb szószátyár Christian Grey és szűzies, és néha kifejezetten idegesítő Anastasia Steele mindent vittek a könyvpiacon.

Összefoglaljuk 8 képben, hogy miről is beszélt mindenki egy évvel ezelőtt. MERT TÉNYLEG ENNYIRŐL szólt A szürke ötven árnyalata.

Anastasia mindig rágja a száját

A könyvben gyakorlatilag folyton 10 kifejezés ismétlődik. Az egyik ilyen a…

Anastasia, ha nem a száját rágja, akkor forgatja a szemét. MINDIG

A könyvet a Blackberry szponzorálta, a filmet már az Apple. Vagy egyik sem, de a lényeg, hogy ezzel a márkával van tele.

Anastasia kedvenc kifejezése a:

Christian a “szagos”:

Christian gazdag

Anastasia véleménye az egészről:

Még több cikk A szürke ötven árnyalatáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top