

Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Én pl nem ehetem a gluténmentes lisztet sem (elvileg), mert a kukoricára is allergiás vagyok, meg a tejre is (tejpor van benne). Szívás
A rizsliszt egész használható egyébként. Múltkor sütöttem rizslizstből, tojás nélkül répás muffint.Érdekes volt, de ehető
Szia!
Pont tegnap sutottem a liszterzekeny anyukamnak mezest , ebbol a receptbol, amit mindjart beadok ( az egyik mezes topikban volt, mint mezes keves mezzel). Annyit valtoztattam rajta ugye a feladatnak megfeleloen, hogy rizslisztet es kukoricalisztet hasznaltam, nem merve, csak ugy erzesre, fele-fele aranyban, ill. 1 tojassal tobbet adtam hozza (fel adagot sutottem, azaz az egeszhez 2 tojast adtam volna.) Nem nyujtottam, mivel ugye azt nem nagyon lehet (bar megprobaltam, egesz jol kinyujtottam, de a szaggatas utan nem sikerult felszedni, szetesett), hanem golyokat formaztam es a sutopapiron kicsit lapitottam oket, ill. ott mar fel is diszitettem az egyik reszet tokmaggal stb. Kb ugyanannyi ido alatt kisult, talan 1-2 perccel tobb kell hozza. Ugye eleve vastagabb, hiaba terul szet.
Utana kicist vartam, de meg melegen lefejtettem, hogy ne szaradjon ra, de ne is essen szet leszedes kozben. Ma is fini puha volt, egy nagy tallal lett a fel adagbol. Kinezetre is majdnem igazi mezes lett.
Sajna fenykep nincs, emrt mar elkuldtem, de ugysem tudnek feltenni ugye a rendszernek koszonhetoen.
• 80 dkg liszt
• 35 dkg porcukor
• 5 dkg margarin
• 4 egész tojás
• 4 ek. méz
• 1 ek. szódabikarbóna
• 1 ek. Kotányi mézeskalácsfűszer
Elkészítése:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd hagyjuk a tésztát fél órán át pihenni.
Ja, 150 fokon sutottem legkeveresben.
de jó,megint nem működik a képfeltöltés!

Találtam képet is.
A külföldit pl a Tescoban is lehet kapni,a diétás élelmiszerek között
Szia!
Lehet kapni glutén mentes lisztet , több félét is.A magyar az olcsóbb, a külföldiek drágábbak.
A mézeskalácsba meg nem kell tej,Liga margarinnal csinálhatod és a glutén mentes liszttel.
Meg bármi más sütit ezzel a liszttel és amibe vaj vagy margarin kell,azt a Ligával tudod csinálni.
Tojásmentes csokis muffin
Hozzávalók:
1 csésze liszt
1 csésze cukor
3 evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1/3 csésze növényi olaj
1 ek. ecet
1 cs. vaníliás cukor
1 csésze víz
A lisztet összekeverjük a kakaóval, szódabikarbónával, sütőporral, cukorral, sóval. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá az olajat, az ecetet, vaníliás cukrot és a vizet. Adhatunk még hozzá 5 dkg apróra vágott csokoládét is. Papírral bélelt muffinformákba kanalazzuk, előmelegített sütőben 175 fokon, 15-20 percig sütjük.
Mézes puszedli dióval, aszalt szilvával
Hozzávalók:
25 dkg méz,
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
1 dl víz,
fahéj, szegfűszeg,
1 dkg szódabikarbóna,
dió,
aszalt szilva.
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a mézzel, vízzel, dióval, fűszerekkel, és egy órát pihentetjük. Ezután kb. egy centiméter vastagságúra nyújtjuk, tetejét meghintjük a gorombára darált dióval. Formás kiszúróval, különböző alakzatokat szaggatunk, melyeknek közepére egy-egy szem aszalt szilvát teszünk. A mézes süteményeket 150-180 fokos sütőben sütjük, körülbelül 5-10 percig.
...............stb privi ment .