
Kókuszos kocka
Hozzávalók:
- 1,5 doboz liszt
- 1/4 doboz porcukor
- 1 doboz nádcukor
- 2 doboz kókuszreszelék
- 1 doboz (400 ml) kókusztej
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 6 db tojás
- 1 csipet só
- 1 db lime



Elkészítés
A kókusztejet keverőtálba öntjük. A konzervdobozt kimossuk és szárazra töröljük, mert ezzel mérünk. A kókusztejet a nádcukorral, csipet sóval és 6 tojással robotgéppel összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos keverékhez adjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokon 20 percig sütjük. Közben serpenyőben vajat olvasztunk és a kókuszreszeléket belekeverjük. A süti tetejére kenjük a kókuszos masszát és további 10-15 percig sütjük. Ha nagyon pirul, fedjük le alufóliával.
A lime héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk és a porcukorral, valamint 1,5 dl vízzel elkeverjük és a kisült sütit „megitatjuk vele”, rácsorgatjuk.
Áfonyás-narancsos kuglóf
Hozzávalók:
- 2 pohár liszt
- 80 g aszalt vörös áfonya
- 4 ek. kakaópor
- 1 pohár kókuszreszelék
- 3 doboz /kefir (3×150 g natúr joghurt
- 1 cs sütőpor
- 1,5 pohár vaj
- 6 tojás
- 1 csipet só
- 2,5 pohár (kb. 15 dkg) cukor
- 15 g kandírozott narancshéj



Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral robotgép segítségével. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a vajat. A lisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. Beleszórjuk az áfonyát, valamint a kandírozott narancshéjat. Szilikonos kuglófformába öntjük a massza 2/3-át, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és azt is ráöntjük. 180 fokon 50 percig sütjük.
Csokis-lekváros muffin
Hozzávalók:
- 1,5 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 5 evőkanál tej
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 evőkanál (pikáns) lekvár



Elkészítés
Az étcsokit a vajjal kis lángon összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az olvasztott vaj-csoki keveréket, és fakanállal elkeverjük, a tejjel és a lekvárral lazítjuk. Muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírokat teszünk. 1,5 evőkanálnyi mennyiségekben elosztjuk a mélyedésekben a tésztát. 180 fokon 20-25 percig sütjük.