
A macskatenyésztők és egyéb állatbarátok ezt bizonyára régóta tudják, hiszen ő a Chat magazine és Animal magazine főszerkesztő-igazgatója, bár e lapok forgatói mégis inkább az írásaiból ismerik. Mások pedig a kisgyermekek számára írt állattörténeteiről.
Az, hogy a „boszorkánykodáshoz” is ért, csak az utóbbi időkben derült ki róla. Úgy véli, éppen ebben e tevékenységben csúcsosodik ki a természethez fűződő különösen erős kapcsolata. És, valljuk be, ezt igazolja az ajánlatunkban szereplő lebilincselő könyve is, melynek már a megformáltsága is szokatlan, sőt rendkívüli. Ugyanis – mintha csak egy fakszimile kiadás lenne – a papírjától kezdve a betűkön át a gazdag képanyagig régi könyvek benyomását kelti. És, hogy miről szól? Hát leghétköznapibb módon szólva sütés-főzésről. Ám ne puszta szakácskönyvet értsünk alatta! Sokkal inkább múltidézés ez, kultúrtörténeti adatgyűjtemény, ami elejétől végéig szórakoztató és nem egyszer meghökkentő. Kinek jutna ugyanis eszébe például, hogy pipacsszirmokkal fűszerezze briósát? Avagy borágólevéllel ízesítse a kenyerét? Csupa-csupa francia ínyencség, nálunk ismeretlen étek! Talán már ebből is kitetszik, hogy a konyha és az étkezőasztal iránt elkötelezettek számára ez a mű nélkülözhetetlen olvasmány. És mindebben hol a boszorkányság, a csábítás? Nos, ezt csak az tudhatja meg, aki az egészet elolvassa, sőt áttanulmányozza!
Brigitte Bulard-Cordeau: Boszorkánykonyha – A csábítás receptjei
Fordította: Hajós Katalin és Makádi Balázs
Kiadó: Jószöveg Műhely Kiadó, 2010
Rendeld meg a Polc.hu-n! »