
Hozzávalók:
2,5 dl török vagy görög joghurt
(Ez sűrűbb a hazainál, arab boltokban kapható. Hasonló jellegű elkészíthető otthon is a tejföl és a joghurt egyenlő arányú keverékéből.)
1 dl olaj
1 dl olvasztott vaj
1 egész tojás
1 tojássárgája
35 dkg liszt
1 kiskanál só
2 kiskanál sütőpor
20 dkg feta sajt
egy csokor kapor, pár szem fekete olívabogyó, fekete szezámmag, kömény, esetleg őrölt pirospaprika a tetejére
Egy nagy tálba szórd bele a lisztet, add hozzá a sütőport, az egy egész tojást, a sót, és morzsold bele a feta sajtot. A kaprot és a fekete olajbogyót aprítsd fel, és szórd a többi alapanyaghoz. Öntsd hozzá a folyékony anyagokat is: az olajat, a megolvasztott margarint, a joghurtot, és alaposan gyúrd össsze a masszát. Lisztezett deszkán nyújtsd ki kétujjnyi vastagra. Fogj egy kisebb átmérőjű poharat, lisztezd be, és szaggass belőle pogácsákat. Tetejüket kend meg a tojássárgájával, és szórd meg fekete szezámmaggal, köménnyel vagy kevés őrölt pirospaprikával.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sülnek.