
Akkor is, ha nem rendelkezünk nagy gyakorlattal. Hiszen az ínycsiklandozó receptekből és a garantált sikert hozó Dr. Oetker befőzőszerekből a saját készítésű lekvár csakis egyféle lehet: mennyeien finom.
![]() |
A Dr. Oetker zselírozó anyagokkal percek alatt bármilyen gyümölcsből kiváló minőségű lekvár, dzsem és zselé készíthető. A termékek gyümölcspektint tartalmaznak, mely a lekvárok megszilárdulását segíti elő. Ez a természetes alapanyag hagyományos lekvárkészítés esetén órákig tartó főzés során fő ki a gyümölcsből. A Dr. Oetker termékek a hosszadalmas főzést 1-3 percre rövidítik. A gyümölcsök rostjai ezáltal nem főnek szét, nagyobb darabokban maradnak meg, megőrizve az értékes vitaminokat.
![]() |
Klasszikusan édes – Dr. Oetker Zseléfix 1:1
Hagyományosan édes lekvárok elkészítéséhez javasolt zselírozó anyag, mellyel 1000 g gyümölcs dolgozható fel 1150 g cukor hozzáadásával. Az édes ízt a majdnem azonos mennyiségű gyümölcs és cukor biztosítja. A termék tartósítószert nem tartalmaz, kizárólag természetes összetevőkből áll.
![]() |
Gyümölcsös és cukortakarékos – Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1
Cukortakarékos zselírozó anyag, melynél 1250 g gyümölcs mellé csupán 500 g cukor szükséges. Ezáltal a gyümölcs – cukor arány kb. 2:1, így az elkészített lekvárok kevéssé lesznek édesek. A magasabb gyümölcstartalom miatt jobban érvényesül bennük a gyümölcsök eredeti íze.
![]() |
A különösen cukortakarékos terméknél csak 350 g cukor kell 1250 g gyümölcs mellé. A gyümölcs – cukor arány kb. 3:1, az elkészített lekvár ezáltal különösen magas gyümölcstartalmú lesz. A termék egyedülálló tulajdonsága, hogy cukor helyett fruktóz (gyümölcscukor), illetve édesítőszerek felhasználásával is készíthetők alacsonyabb energiatartalmú lekvárok tudatosan táplálkozók, fogyókúrázók részére.
![]() |
Az 500 g-os zselírozó cukor optimális arányban tartalmazza a befőzéshez szükséges zselírozó anyagot és cukrot. Mindössze 1250 g gyümölcs hozzáadását igényli, felhasználásával intenzív gyümölcsös ízű lekvárt kapunk.
Helyette minden esetben használhatunk Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1-et is 500 g cukor hozzáadásával és viszont.
![]() |
![]() |
A Dr. Oetker Citromsav segíti a lekvárok szilárdulási folyamatát és telt gyümölcsízt eredményez.
A Dr. Oetker Tartósítószer az eltett gyümölcsöket és zöldségeket hosszabb ideig fogyaszthatóvá teszi.
Friss zöldségekből finom savanyút – Dr. Oetker Savanyúságtartósítók
![]() |
![]() |