Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Úgy látom már nem tag az aki írta, hogy az aloe-verától nőtt a haja. Nos talán az FLP-s vagy más cég termékére gondolt, mindenki saját maga döntse el, hogy melyiket tudja pénztárcától függően megvásárolni. Én is ittam alo-verát, nagyon jó volt mindenre, viszont a hajnövekedésnél nem tapasztaltam gyorsulást. Lehet, hogy nekem nem használt, de próóbáljátok ki hátha másnak segít. Nekem a Revalid kapszula segített napi 3x2 kapszula és szigorúan 3 hónapig alkalmaztam, ma már mosásnál is max. 5 db hajszálam hullik ki. Kb. havonta majdnem 2 cm-t nő, nem tudom hogy ez most gyors vagy nem. Én iszom a csalánteát és reggelente pedig menta és egyéb gyógynövény teát, a csalántea segített a zsíros haj problémájában is.
Iható, nem rossz. Remélem tudtam segíteni, ja és még csalánvizes hajszeszt is használok mosás után.
SZiasztok! Ami nekem bevált az a Paro-star csepp.
Fodrászkellékesnél lehet kapni, be kell dörzsölni a fejbőrbe mindennap 10-20 cseppet.
Nekem serkentette a hajnövekedést.
Sziasztok! Nekem a mandulám miatt borzasztóan elkezdett hullani a hajam, rettenetesen megijedtem, már látványosan hétről hétre kevesebb volt a lófarkam. A fodrászom mondta, hogy behoztak egy új terméket, ami kifejezetten csak természetes anyagokból előállított hajregeneráló. Még csak pár helyen lehet ezt a kezelést megcsinálni, de a hajhullásom már a 3. héten szinte teljesen abbamaradt, a lenövésem meg 7 hét alatt több mint 2 centivé cseperedett. Észre se vettem, h mikor nőtt ilyen hamar... Szerintem teljesen megéri és nem is drága. A hatás meg mindenképp felülmúlta az elvárásaimat. www.fair2hair.com
sziasztok
valaki írta, h az almaecet ivásától gyorsabban nő a haj. ezt magában kell inni?nincs rossz íze?mert a szaga..
szia
akkor elvetve ez az ötlet..feleslegesen nem akarom inni ezt a rosszat

Igen, csak közben ha masszírozzuk a fejet, akkor serkentjük a faggyútermelést is...
Az meg zsírosíthatja a hajat.
Nekem egy fodrász azt mondta, hogy az is jó, ha vesz az ember valami természetes alapanyagból készült kefét (pl. vaddisznósörte) és azzal jobbról balra, balról jobbra és előre hátra fésülgeti a haját napi 5-10 percig úgy, hogy közben ne érjen a fejbőréhez. A hajhagymák már a helyzetváltozásra is reagálnak, és ez is élénkíti ugyanúgy a vérkeringést.
Sziasztok!
Rengeteg jó tipp van itt.Olvasgattam külföldi lapokat is,de azt hiszem házi praktikákban mi magyarok verhetetlenek vagyunk...
Amit én ezekhez a tippekhez hozzátennék,az a kókuszolaj.Úgy látom még senki nem tett említést róla,pedig igazi csodaszer!Kívül belül használva.A test mindennemű ápolására(testápoló helyett,hajbalzsamként,hajvégápoló szérumként,arclemosóként,és még sorolhatnám)
Akit bővebben érdekel a sokoldalúsága keressen rá a googleben.
Visszatérve a hajhoz:a kókuszolaj egyike azon kevés olajoknak,amelyek a hajszálakba be tudnak épülni(míg a legtöbb csak kívülről vonja be),így erősíti a hajvégeket,kevesebbszer kell vágni,ami ugye fontos a hajnövesztéshez:-P
Mondhatnám még az avokádó és olívaolajat is,amik hasonlón képesek beépülni,de az olívaolaj nálam nem vált be,túl zsíros volt,az avokádóolajat pedig még nem próbáltam.A kókuszolaj nagyon könnyű olaj,a bőrbe nagyon hamar beszívódik(a helia d krémhez tudnám hasonlítani a bőrfeszesítő képességét).
Én a hajvégekre használom,illetve hajpakolásként,főleg a fejbőrre kenve.Egy-két órát rajta hagyom,majd lemosom(viszonylag keveset kell használni,ha az ember meg akar tőle szabadulni egy két hajmosással).Nekem eddig ez nagyon jól bevált.Jól hidratál,táplálja a hajhagymákat,és nagyon jól simítja a hajat.Ami pedig fonto,elérhető árú.
Használtam Varga hajcseppet anno,valami hihetetlenül jó csodaszer.Egyetlen hátulütője,hogy nagyon drága.Egy üveg vagy két hétig tartott ki.(3500Ft....)
Most még Dr Hauschka Neem hajszeszt használok a kókuszolaj mellett.Ez szintén drága és kisértetiesen hasonlít a Varga hajcsepphez...(az ára miatt azonban kúraszerűen nem tudom alkalmazni)
Alapvetően minden hajszépítő és építő kúrában a lényeg:a rendszeresség.Az eredmény semelyik esetben nem lesz nagyon gyors tapasztalataim szerint.
Még egy tipp:a fejbőr masszírozása még nagyon eredményes.Legalábbis érzem,hogy jó a fejbőrömnek,tehát biztosan segít a hajnövekedésen is.Egy csepp levendula,vagy rozmaringolajat cseppentek az ujjaim végére,és ezzel masszírozom egy dbig.Jól felpezsdíti a vérkeringést.
Fú.Hát azt hiszem egyelőre ennyi
Elég sokat szószaporítottam.
Az aloe verát kipróbálom!!!Lehet kapni aloe gelt nagyon olcsón...
Szia!
Te milyen kókuszolajat és rózsavizet használsz és hol lehet kapni? A kókuszolajat megmelegíted mielőtt használod?
Olívaolajjal én is próbálkoztam...tényleg elég nehéz kimosni. A dr hauschka neem hajolaj pedig szerintem is szuper jó!!!
Akármilyen kókuszolaj megteszi.Először a finomított,szagtalanított(igazából így sem szagtalan,mert zsír szaga van...:-P)olcsó változatot kentem a hajamra,attól is nagyon puha lett.
Azóta beszereztem egy kis üveg szűz kókuszolajat,ami jóval több bőrtápláló összetevőt tartalmaz,úgyhogy a fejbőrre is jobb hatással van.Bio boltban vettem az utóbbit,az előbbi bármilyen ázsiai élelmiszereket forgalmazó boltban beszerezhető.Igazság szerint nem vagyok Magyarországon,és még otthon nem kapott el a kókuszolaj mánia,szóval biztosat nem tudok mondani...
ami a rózsavizet illeti: szintén biobolt.Itt lehet gyógyszertárban is kapni,ezért gondolom otthon is,ami azért olcsóbb megoldás(itt)
A rózsavizet elsősorban arctonikként használom,és azt vettem észre mostanában,hogy a szemöldököm nő,mint még sosem...de komolyan.Erre egyáltalán nem számítottam...mindenesetre jó bizonyíték a szőr/haj növekedést segítő hatására.Hogy miért,azon kívül hogy hidratál,fogalmam sincs...