Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tetőtéri lakásról

Sziasztok!!!
Elsősorban azon emberek véleménye érdekelne, akik már egy ideje tetőtéri lakásban élik életüket! Előnyeikkel és hátrányaikkal együtt! Egy ilyen lakást néztünk ki a párommal az elkövetkezendő éveinkre! Várom mindazok véleményét, akik hasonló helyen laknak! A lakás nyugat keleti fekvésű illetve ha a másikat választjuk akkor észak déli! Érdekelne, hogy télen mennyire van ha egyáltalán van hideg és persze nyáron mennyire van meleg! Ja az egyik lakás a harmadikon a másik a negyediken van! Ja és most várjuk az első babánkat meg még szeretnénk legalább egyet vagy ha a sors is úgy akarja akkor kettőt! Szóval várom a véáleményeket és majd benézek, de nem tudok folyamatosan lenni!
Előre is köszi: briggg
Na igen, ezért nem raknék a leendő gyerekszobába, főleg mert itt az irodában is tetőtérben vagyok és rossz a szigetelés, de legalább van légkondi, viszont attól meg rámjött egész nyáron a köhögőroham.
Azon gondolkodom, hogy a leendő gyerekek is meg mi is többnyire napközben a földszintet használnánk, este meg mielőtt felmennénk ki lehetne egy jó kis huzattal vinni a meleget ha lesz.
Mindenkinek szép napot!
Mi 2002 szeptembere óta vagyunk "tetőtéri lakásba" azért írom idézőjelbe, mert mi a meglévő családi házra építettünk emeletet, amelybe külső lépcső vezet fel. Na az OTP nem fogadta el sem tetőtérnek, sem emeletnek. Nincs megnevezése. Sajna nálunk nem kutya ól a tetőtéri ablak, hanem síkba vannak. Ezzel annyi gondom van, hogy vannak napok, amikor az ablakokon folyik a víz, ez ugye lefolyik a gipszkartonon. El tudjátok képzelni, hogyan néz ki a fal????? Ja és az ablakok allja virágzik!!!!! Most jön egy szerelő,aki megnézi. Állítólag a beépítésnél lehet hogy kimaradtak a szigetelő anyagok. Hát nem tudom. Aki most áll neki, annak csak a kutyaólat ajánlom. Én már megbántam, hogy nem olyanra lett tervezve. Amúgy nekünk is panell volt előtte, ami 55 m2-es volt, ez most a duplája. Fűtést pedig nem fizetek annyit, mint ott. Nálam azért vannak egyenes falak is, De tényleg tágas, és világos. Ha még egyszer elkezdhetném, csak az ablakoknál változtatnék. ANDY
Légkondi nálunk sincs, és ha olyan helyre megyünk, ahol van, állandóan megfázunk tőle... Nyáron ablakokat nyitogatunk, és mivel keleti, és nyugati oldalon is vannak, jár a levegő. -Heni
Nem működnek ezek a béna smiley-k.....
Sziasztok!
Mi is most akarunk új lakást/házat venni. Ki is néztünk egy sorházat, ahol a hálók az emeleten természetesen tetőtérben vannak és nagyon vacilálunk mert két szoba is olyan hogy két egymás melletti fala is tetős és emiatt nagyon kicsi a hasznos terület. De mi is úgí gondolkodtunk, hogy egyedi bútorokkal kicsinyenként otthonossá és praktikussá tudjuk varázsolni majd, úgyhogy valószínű ez marad majd a végleges. A légkondin viszont eddig is gondolkodtam, hogy legyen-e de a gyerekszobának szánt helységekbe nem akarnék meg hát hármat beszerelni, de akkor ott hogy nem lesz meleg?! Szóval ez azért kérdéses.
A bútorokat, mi is egyedileg gyártatjuk.
A síkablakokat nem szeretem, szinte minden esőzés után lehetne takarítani....
Nekünk 5 m a belmagasság, így van galéria is, ami igazán egyedivé teszi a lakást.
A tetőnk még egyszer sem ázott be, és ha jó a szigetelés, akkor nem lesz gond, de mivel a férjed ért hozzá, ezeket úgyis megnézi...
3 gyermekem van, a legkisebb 8 hónapos, de nálunk is van babakocsi tároló, használjuk is, de még így is nagyon nehéz felmászni a 4. emeletre a 8 kg-os gyerekkel, és a szatyrokkal.... ez a legnagyobb hátránya a dolognak, de erre azt szoktam mondani, hogy a 4 emeletes panelok 4. emeletét is lakják, csak Ők 50 m2-ért másznak, én 3-szor annyiért...
Mindent egybevetve imádom, a gyerekeknek van tér, vendégeket lehet fogadni, mert van hely bőven...
Mindent bele, szeretni fogjátok....-Heni
A tetőt szerncsére nem kell megbontani, mert van egy féltetője is az épületnek és abba ba lehet tenni a kültéári egységet! Ezt már kitalálták az okos emberkék én meg csak füleltem
A szigetelés úgy néz ki, hogy 15 cm szigetelő réteg és plussz 3 cm hungarocel! A kicsi férjem felment a tetőre is hogy jó alaposan megnézze mi újság ezügyben!
Nem vettem volna észre, hogy nyáron befülledne a lakás!
Ha otthon vagyunk, kinyitunk mindent, és egész jó, nem fulladozom bent.
Vagy csak a meleghez vagyok szokva? Ezelött panellban laktam, de szőrnyű volt!!! 20 évig. Ott aztán meleg volt! De itt tényleg jól érzem magam, nincs szükségem ide klimára.
Csak annyit tennék hozzá, ahhoz,amit a többiek írtak, hogy ha még épülőben van a házatok, akkor most kellene megcsináltatni a légkondit, mert ha már a kész tetőt bontják meg miatta, akkor ott becsoroghat az eső - aminek a javítását a biztosító nem fizeti. Én egy 93 (67) négyzetméteres lakásban laktam és oda egy 3 vagy 3,5 kW-os klima elég volt, úgy értem 1 darab beltéri egységgel.
Való igaz, hogy a szigetelés nagyon fontos - a fűtésel nem volt gond, de klima az nagyon kell!!!
Több mint 2 éve lakunk tetőtériben. Nem rossz, szeretem.
Amit utálok, mai napig is sikerül a széleknél beverni a fejem. Ez a halálom.
Amit szeretek, télen jó meleg, mivel a meleg felfelé száll, így allulról is fűtve vagyunk, és sokkal melegebb van, mint lennt.
Hát, igen, a másik hátrány a lépcsőzés. Bár nekem nem esik nehezemre.
Ja, igen! A másik nehézség a bútor. Nehéz megfelelőt találni ami méretben oda illő, többnyire egyedit kell gyártatni.
Sok szerencsét!
Mi is most fgunk költözni! :-))) Mi azt figyltük, hogy ne csak tetősíkos ablakok legyenek és ha lehetséges ne mi legyünk a legmagasabban, legyen még egy kis padlásszint felettünk. Az mindeneesetre feltünt, hogy szinte minden lakásban volt légkondi, a tetősíkos abalkosoknál több is.
Végül is egy félig tetőteres lett a nyerő, kivezetett függőleges ablakok, beépíthető padlástér felettünk. Ami még jó, hogy 3 éves, tehát már kijöttek a gyermekbetegségei a háznak.
Már nagyon várom.........
Én is tetőtérben lakom, és imádom... Kuckós, mégis tágas, hangulatos, szép a kilátás. És még sorolhatnám.
Télen nincs gond. Szerintem, ha jó a fűtés, nem is lehet, de nyáron, mivel egész nap besüt a napocska, óriási hőség van.
Idén tervezek egy légkondit beszereltetni, szerintem anélkül nem szabad átvenni a lakást:-)
De ha ezt megoldja az ember, akkor hihetetlenül kellemes lakás tud lenni a tetőtéri. Egészen különleges hangulata van. És fiatalon, bizony, meg kell tudni mászni egy-két emeletet:-)
Szia!
Igaz csak okt. 1. óta lakunk az első közös fészkünkben, de a telet remélem már átvészeltük (legalábbis a nagy részét). Tetőtéri a lakás, igaz csak 2 oldala. Nekünk nagyon megfelel, a fűtéssel sem volt semmi gondunk, nem volt nagyon magas a fűtésszámla sem, igaz egyenlőre átalányt fizetünk, de az év végi elszámolást is ki lehetett bírni. Én nem tudom milyen fekvésű a lakás, de a tetősíkos ablakokon egész nap be süt a nap, viszont ahol az erkélyünk van, oda soha. Állítólag az a szoba északi, és az hűvösebb is. Mi szinte minden bútort eddig úgy csináltattunk, tehát minden kis zugot ki tudtunk használni. Szerintem nagyon barátságos, és mindenképpen gazdaságosabb, hiszen az 190 (vagy 170?) alatti részeket nem kell kifizetnetek, nem számít a nettó alapterületbe, viszont jól tudod hasznosítani.
Ja, még annyit, hogy mi is első bébi várunk jövő szombatra, és a férjem 193 cm magas, emiatt kicsit féltünk, de még túlélte egyenlőre a tetőteret. Az elején párszor lefejelte a konyhában a plafont, de tényleg csak 1-2 alkalommal, és semmi gondja nincs vele neki sem.
Az jó, ha a férjed ért hozzá egy kicsit. A kivitelezők hajlamosak ám elsumákolni olyan "részleteket", amik nem látszanak.
Nem tudom, hány évre tervezitek az ottlakást. Nagyon hamar meg lehet únni a lépcsőmászást, még gyerek nélkül is. Hát még ha 10-15 kilósan az öledben kell felvinni... Jó, tudom, nagyon sokan laknak felsőbb emeleteken liftnélküli házakban. Én már nem költöznék ilyenbe, az biztos! Igaz, meg van oldva a napi edzés.
Én több mint 1 éve lakom legfelső emeleti, belső kétszintes lakásban. Alapvetően soha nem akartam tetőtérbe költözni, de ekkora alapterületű lakáshoz nem jutottunk volna máshol.
Sok hátránya van (bár szerintem én viszonylag szerencsés vagyok), úgyhogy komoly gondunk még nem volt.
De ha a tető nincs rendben, akkor beázol, és mivel a tető megjavítása nem kevés pénzbe kerül, szerintem arra sincs garancia, hogy a ház tudja állni a költségét.
A fűtés nálunk OK (nagyon is), viszont nyáron is hatalmas a hőség, bár mi az északi oldalon vagyunk.
Nálunk a tetőtéri rész utólagos ráépítés, talán ez az oka, hogy a víznyomással komoly gondok vannak néha.
Nálunk még problémát jelent az is, hogy a ferde tetőablakoknál nem OK a szigetelés, ezért ott beszivárog kicsit a víz, esőben nedvesedik az ablaknyílásoknál a fal.
Én mindenesetre nem bántam meg, hogy ide költöztem, de kétségtelenül vannak hátulütői.
Csak átmenetileg laktam (korábban) tetőtéri lakásban. Az, hogy elég meleg-e télen, ill. nem túl meleg-e nyáron kizárólag attól függ, hogy rendesen megcsinálták-e a hőszigetelést. Ezt laikusnak eldönteni elég nehéz. :-( Új építésű ház, vagy utólatos tetőtérbeépítés?
Fontos kérdés: van-e lift???? Gondolj csak arra, hogy fogod felcuccolni a babakocsit...
Egyébként nagyon hangulatos tud lenni, a zugokat szuperül be lehet rendezni, én szerettem. De nyárra nem ártott volna egy légkondi...