Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia!
Nem akarok belevau, de Norbi egyszer azt írta mailben, hogy a sovány tejpor 2-es! Akkor hogy is van ez!?
De egyébként fininek hangzik nagyon a sütid!
Keksztekercs 1-es kódú
Ha marad ki muffin vagy piskóta (1-es kódú lisztből készóült) és már nincs kedvetek csak natúr megenni, akkor meg lehet csinálni keksztekercsnek 1-es krémmel.
Ötlet: a maradék muffint/piskótát el kell morzsolni, kevés kókuszreszeléket, kakaót és édesítőt tenni hozzá ízlés szerint, kicsi rumaromát, majd annyi tejet, hogy összegyúrható, ne túl lágy masszát kapjunk. Betenni a hűtőbe egy pár órára.
Krém: sovány tejport, kókuszreszeléket, édesítőt, vanília aromát összekeverünk annyi vízzel, hogy gyúrható masszát kapjunk. Betesszük ezt is a hűtőbe.
Amikor meghűltek, kivesszük őket a hűtőből. Egy táblát megszórunk kókuszreszelékkel, a keményebb masszát kinyújtjuk. A puhábbat rákenjük, majd feltekerjük. Ezután ismét mehet a hűtőbe.
Jobb mint az eredeti recept. Én 4 db muffint és 1 csomag (90g) tejport használtam fel, a tejporos masszám lett a keményebb.
csodaliszt@hotmail.com-ra
Meggyes-ka kaós muffin - 1-es csoda (sütemény) lisztből
Hozzávalók:
200 g Norbi 1-es csoda süteményliszt
2 dl tej (1,5%)
0,5 dl olíva olaj (nem extra szűz)
20-25 g Süssina édesítőpor vagy 20-25 dkg cukornak megfelelő édesítő
3 nagy tojás (vagy 4 kicsi)
1,5 dkg kakaó
1-2 marék magozott meggy
2 teáskanál sütőpor
A tojásokat az édesítővel habosra verem, hozzáadom a sütőporos, kakaós lisztet és az olajjal kevert tejet felváltva. Legvégén belekeverem a meggyet.
Margarinozott muffinformába (12 db-os) teszem és 180 C-os előmelegített sütőben 15-17 percig sütöm.
Nagyon finom lesz.
Kifli - 1-es csoda (kenyér) lisztből
Hozzávalók:
40 dkg Norbi 1-es csoda kenyérliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
6 dl víz (nem tévedés, kell ennyi!)
1,5 teáskanál tengeri só
2 dkg élesztő vagy 7 g szárított élesztő (sárga-barna Budafoki)
1 kis mokkáskanál folyékony édesítő (Huxol)
Az összetevőket összegyúrni, keleszteni (legalább 1,5-2 óráig). Ha kenyérsütő gépben dagasztja, keleszti valaki, akkor ez 1,5 óra általában. Én erre még várok 1/2 órát, addig melegen tartja a gép.
Ezután csinálok ebből a mennyiségből 11 db kiflit (11 * 10 dkg), amit utána 180 C-os előmelegített sütőben, olíva olajjal megkent tepsiben, 30-35 perc alatt megsütök.
U1-es bögrés mákos
Hozzávalók egy nagyobb zománcozott tepsihez:
200 g Norbi Update 1-es süteményliszt
200 g darált mák
20 g Süssina édesítő por vagy 200 g cukornak megfelelő édesítő
3 db tojás
5 dl tej
1 dl olíva olaj
1 cs sütőpor
A tepsit kiolajozom, megszórom teljes kiőrlésű liszttel az alját, majd bekapcsolom a sütőt 180 C-ra.
Amíg a sütő melegszik összekeverem a hozzávalókat a következő sorrendben. A sütőporral összekeverem a lisztet, és a tejhez hozzáönöm az olajat. A tojásokat simára keverem az édesítővel (elég kézi habverő hozzá, nem kell habosra verni). Ezután felváltva hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a mákot és az olajjal kevert tejet. Annyira kell csak kikeverni, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek. Majdnem olyan folyós masszát kell kapni, mint a piskótánál. Bele kell önteni a tepsibe, majd az előmelegített sütőben 20-25 percig kell sütni, de az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütőajtót. Villával lehet ellenőri
Sziasztok!
kicsit utananeztem a csodalisztes recepteknek a neten, es jelentem sikerrel jartam a norbi.hu oldalon. Hopihe jovoltabol van fennt nehany recept amit allitolag ö kiprobalt. Ime:
Meggyes-kakaós muffin - 1-es csoda (sütemény) lisztből
Hozzávalók:
200 g Norbi 1-es csoda süteményliszt
2 dl tej (1,5%)
0,5 dl olíva olaj (nem extra szűz)
20-25 g Süssina édesítőpor vagy 20-25 dkg cukornak megfelelő édesítő
3 nagy tojás (vagy 4 kicsi)
1,5 dkg kakaó
1-2 marék magozott meggy
2 teáskanál sütőpor
A tojásokat az édesítővel habosra verem, hozzáadom a sütőporos, kakaós lisztet és az olajjal kevert tejet felváltva. Legvégén belekeverem a meggyet.
Margarinozott muffinformába (12 db-os) teszem és 180 C-os előmelegített sütőben 15-17 percig sütöm.
Nagyon finom lesz.
Most néztem az összetételét a 2-es süteménylisztnek: teljes kiőrlésű búzaliszt, búzafehérje, polidextróz, cellulózrost, szójafehérje, térfogatnövelő szerek: nátrium-karbonát (E500), E450, karboxi-metil-cellulóz (E466).
... végül is még mindig jobb, mint mondjuk a tartóskenyerek
A kenyérsütő géphez csak végső elkeseredésemben fordultam... de ugyanolyan lett úgyis
És én is a Corában vettem, ugyanott...
A zacskóján rajta van, hogy ebből a lisztből kenyérsütő gépben kenyér nem süthető.
Mondjuk kenyér elég drága lenne belőle. A muffinrecept nekem is jöhetne. Én teljes kiőrlésű tönkölylisztből próbáltam már, abból fini. Lehet, hogy a hétvégén kipróbálom az 1-es sütislisztből is. Majd beszámolok.
Viszont próbáltam főzeléket sűríteni vele, semmi eredmény. Híg maradt. Próbáltam palacsintát sütni, katasztrófa lett.
Én kipróbáltam.
Három alkalommal, három különböző kelesztési idővel, sütési hőfokkal, mérettel, sütési idővel.
Az eredmény: három kemény, tömör, középen nyirkos, kesernyés, eléggé ehetetlen tömb...
Ez az 1-es liszt volt, a normál (tehát nem süti).
De nem akarok ellenreklámot csinálni, mivel lehet, hogy csak én csináltam rosszul
De akkor hogy kell????
Én is kíváncsian várom
Sajnos segíteni nem tudok, de én is szeretnék ebből a lisztből receptet, főleg ha valaki tudná, a Fornettisok muffin receptjét.