Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Miriale

Torolt_felhasznalo_178549
Torolt_felhasznalo_178549
Létrehozva: 2005. augusztus 17. 14:34
Most elég pipa vagyok, de azért megpróbálom érthetõen és tömören összefoglalni, mi is a gondom. A Nõk Lapja offline változatában volt nyár elején egy kis prospektus a fent nevezett cég hiperszuperkedvezõ ajánlatával, egy barackszínû fehérnemûszettel. Én ezt annak rendje és módja szerint megrendeltem (tényleg jól nézett ki, és az ára sem volt rossz), és beikszeltem a rubrikát, mely szerint "érdekelnek a cég következõ akciói is". Kijött a cucc egy dobozban, csekkel, amit ki is fizettem, majd elfelejtettem õket. 1 hónapra rá felhív apukám, hogy a postaládában van egy doboz nekem címezve, amit a kérésemre ki is bontott. Három különbözõ bugyi volt benne, egy 4500 forintos csekkel, meg egy figyelmezetéssel, hogy a következõ "szállítmányo" nyolcezer valáhányszáz forint értékben augusztusban érkezik. Ledöbbentem teljesen, felhívtam a papíron szereplõ telszámot, ahol egy pikírt csaj kiosztott, hogy én isgenis bekarikáztam egy rubriokát, miszerint kérem a következõ akciókat. Könyörgöm!!!!!! Hogy képzeli bárki is, hogy majd látatlanban, minden elõzetes tájékoztatás nélkül, anélkül, hogy látnám a terméket, tudnám az árát, rámsózhat mindent. Közölte, ha valami nem tetszik postázzam fel. Kérdeztem hova, erre közli, hogy Svájba!!!!!!!, merthogy magyarországon csak telefonos ügyfélszolgálat van. A párom bepöccen erre és feladta utánvéttel, erre ma megjelent a postás apukámnál tõlük valami papírral, amiben pénzt követelnek. Apu persze aláírta, hogy nem veszi át.

1. Torolt_felhasznalo_218334
    Torolt_felhasznalo_218334
    2007. január 10. 14:5439.
    Sziasztok!

nos, én is bekerültem a körbe, még 2006-ban, nagy örömömre
    Miután az első csomagot kifizettem, lemondtam a következőt, de azt a rákövetkező szállítással kapcsolatban kipostázták. (a kipostázás nem megfelelő szó, ugyanis nem a posta kézbesíti) Nos, visszaküldtem a cég svájci címére sima csomagként, egy levél kíséretében, melyben lemondtam a további csomagokat. Erre nem jött egy ma? Nos, akkor kezdet el kutatni a neten, hogy mi is ez, és netán valaki hasonló cipőben jár...
    Igen, látom, elég sokan vagyunk csak itt, ebben a fórumban, de találtam egy másikat is, sok hasznos infóval
    Beemelek párat:

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet - A távollévők között kötött szerződésekről
    8. § (1) A gazdálkodó szervezet nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.
    (2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a gazdálkodó szervezet ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

Telefonszámuk: 06/1/888-6210
    6211
    6212
    6288.
    Ja, és más póruljárt emberektől újabb cím: 1476 BP, Pf 308. ide küldték vissza a nem kért árut (azt a címet az ügyfélszolgálatos adta meg nekik)

Nos, még egy érdekes esemény: a számlán a 061/888-6262 es szám szerepel, ott nem veszi fel senki, max a rögzítő. DE a fenti számokon az elsőn sikerült beszélnem egy ügyintézővel, aki váltig állította, hogy a 06-1/888-6262-t hívtam....Pedig nem. Na mindegy, ez is érdekes fejlemény. De lemondtam remélem ezennel mindent.
    Igazából nem is az idegeít hogy nem tudom, hogy mi lesz ennek a vége, hanem az a pofátlanság, amit ez a cég művel!! Ja és a visszaküldött csomagom a telefonos ügyintéző szerint nem érkezett meg Svájcba, ott azt nem vették át. Ez is érdekes, hova tűnhetett?
    Mindenesetre senki nem tudja bizonyatíni, hogy bármit is átvettünk volna....

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

2. 2006. december 1. 14:2638.

Hát, hogy ne csak rosszat kapjon a Miriale, én dícsérném őket. 2 éve vagyok a tagjuk, és csak jót mondhatok róluk. 2-3 havota küldik a fehérneműket. Ha a következő csomagot nem kérem, lehetőség van lemondani. Ha pedig úgy alakul, akkor kiegészítőket rendelhetek  a tangákhoz. Csodálatos, tartós fehérneműket küldenek. A telefonjuk ( mint bámely cégnek) néha foglalt, de én még mindig tudtam velük beszélni, egyeztetni ha akartam.

Úgyhogy én csak dícsérni tudom őket. És a barátaim közül is akik tagok, még soha nem volt problémájuk.

előzmény:

3. 2006. december 1. 12:1137.
    Na végre felvették,lemondtam kiváncsi vagyok küldenek-e meglepetéscsomagot így is.Az ügyfélszolgálaton azt mondta a hölgy,hogy az oldalukra be kell regisztrálni,és ott is le lehet mondani.
    előzmény:

4. 2006. december 1. 12:0036.

Sziasztok!Véletlenül akadtam rá erre a topicra,pont jókor,ugyanis reggel óta próbálom őket elérni telefonon,hogy nem kérem a bugyijukat,de folyamatosan foglalt a telefonjuk.Amúgy is ideges voltam miattuk,hát még most,hogy elolvastalak benneteket.Most akkor küldik a gatyákat nekem meg ki kell fizetni?A honlapjukon nem találtam emil címet ,ahol esetleg le lehetne mondani.Nekem nem kellenek a bugyik.Jó átb...-szás az egész.Elnézést,hogy alpári vagyok,de sík ideg vagyok,hogy nem érem el őket.

előzmény:

5. Torolt_felhasznalo_520335
    Torolt_felhasznalo_520335
    2006. december 1. 10:5935.
    Néhány napja megkaptam a bemutatkozó ajánlatot (bár igaz már szeptemberben megrendeltem). Anyukámnak szántam karácsonyra, így még éppen időben ideért. Nekem nagyon tetszik.  Ja a prestige fazonról van szó. A méret is jó és a minősége is. A párom nyaggat kérjünk egyet nekem is . Neten mostmár le lehet mondani a következő csomagocskát, le is mondtam, de a biztonság kedvéért felhívtam a kisasszonyt nézze meg sikerült -e, nehogy meglepjenek vele. Remélem nem jön majd.
    előzmény:

6. Torolt_felhasznalo_709606
    Torolt_felhasznalo_709606
    2006. november 30. 17:4634.
    Sajnos a Miriale még mindig létezik.  Most egy kicsit félrevonultak, de lehet hogy karácsonyra meglepnek megint a kis rózsaszín borítékkal. NE FOGADJÁTOK EL!!!!!!!! Azonnal adjátok vissza a postásnak!!!!!!!!
    előzmény:

7. Torolt_felhasznalo_114286
    Torolt_felhasznalo_114286
    2006. november 30. 13:1833.

Üdv: Én küldöm Neked remélem sikerrel jársz:

CH 1033 Cheseaux/Lausanne Tel:/06/-/1/888-6262 Fax:/06/-/1/ 888-6299

www.provea.com

Gombóc 

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_178549 (3)
    2005-08-17  14:48
  8. Torolt_felhasznalo_114286
    Torolt_felhasznalo_114286
    2006. november 30. 13:1332.

Akkor én jobban jártam mert a szórólapon megrendelt fehérnemüt 2 hónapja nem kaptam meg és már interneten sem lehet  a "CÉGET" elérni!

Üdv: Gombóc 

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_178549 (1)
    2005-08-17  14:34
  9. 2006. november 28. 16:4331.
    Sziasztok!

Sikerült nekem is felhívnom őket és lemondatnom a következő csomagot, és kérdezte a nő a telefonban, h küldjenek e katalógust, mondtam nem. Tehát akkor semmiféle további ajánlatot nem fogok már kapni? Se további csomag, se további ajánlat?! Ugye ez ezt jelenti?
    előzmény:

10. 2006. november 27. 20:3430.
    Íme, ez van írva a provea.com-on a FAQ-hoz:
    Csak az első csomagot szeretném megkapni.
    Természetesen ez lehetséges. Ebben az esetben Ön nem részesül igen kedvezményes bemutatkozó árunkból. A terméket normal áron rendelheti meg.
    előzmény:

11. 2006. november 27. 20:2629.
    Na hát ez remek... én is megrendeltem az első szettet, meg is jött. Megpróbáltam telefonon lemondani, de akárhányszor, akármikor hívtam őket, mindig kicsöngött, de nem vette fel senki!!!!
    Ezenkívül interneten is lemondtam, de arról sincsen semmi bizonyíték, hogy megkapták! Nem akarok több ezer FT-ot fizetni... és az interneten azt olvastam, bár lehet, h félreértettem, de oda azt írták, h az első csomagnál csak akkor kerül ennyibe a csomag (1580.-) ha a további csomagok küldését kérjük, különben ki kellene fizetni a teljes árát, ami vmennyi 8ezer akárhányszáz Ft ahogy írták.... na átbaszás...már elnézést! Nagyon mérges vagyok, soha többet nem rendelek látatlanban semmit, akármilyen ajánlat is
    előzmény:

12. Torolt_felhasznalo_329992
    Torolt_felhasznalo_329992
    2006. szeptember 30. 17:4228.
    Mivel csak bedobja a postás bizonyítsa be a Miriale hogy megkaptad. Postán csomagba ne küldjétek vissza mert nem fogadják. Talán az ajánlott levélben igen. Mivel könnyű a boríték levélnek simán fellehet adni. De csak ajánlva mert letagadják!!!!!
    előzmény:

13. Torolt_felhasznalo_610334
    Torolt_felhasznalo_610334
    2006. szeptember 30. 13:3027.

Sziasztok!

Én épp a kezemben tartok egy Miriale-s prospektus és már majdnem megrendeltem a jól hangzó fehérnemű együttest,de gondoltam utána nézek,hátha van vmi a cégről, Hát azt hiszem jól tettem 

Szerintetek akkor ne is rendeljem meg , kamu az egész? 

Ugylátom,mindenkit átvágtak 

előzmény:

14. 2006. július 18. 21:5026.

Nekem is küldtek már 4 csomagot. Legalábbis papíron, szerintük. Valójában én 2 csomagot kaptam, azokat ki is fizettem nekik. Erre küldenek egy felszólító levelet, hogy tartozom kb 8e Ft-tal és azonnal fizessem be. Próbáltam őket többször elérni telefonon, de mindig csak az üzenetrögzítővel sikerült beszélnem

Az egésznek a gyenge pontja az, hogy sima levélként küldik a cuccot, nekem mindkét alkalommal a bejárati ajtó elé a lábtörlőre volt lerakva a doboz, szóval bárki aki arra jár és megtetszik neki, elvihette volna (valószínű ez történt azzal a 2 szállítmánnyal is amit szerintük elküldtek, de én sosem kaptam meg).

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_921581 (25)
    2006-07-17  14:06
  15. Torolt_felhasznalo_921581
    Torolt_felhasznalo_921581
    2006. július 17. 14:0625.
    Lányok !
    Hogy tudják bizonyítani,hogy nálatok van a csomag ,amit küldtek ?
    És ,ha kiloptáák a ládából?
    Nekem is küldtek 2 csomagot.Én nem fizetesm ki.
    Mi van akkor ,ha elköltöztem és üres a ház?
    előzmény:
  16. 2006. Április 14. 16:0724.

Sziasztok!

Nekem idős édesanyám rendelt meglepetésnek három bugyit. Telefonon keresték meg!!! A bugyik megjöttek. Más méret, nylon, csekk. Na én utánvéttel feladtam a postafiókos címűkre a bugyikat. Pár nap múlva a postás otthonra meghozta a cuccot "nem vette át" jelzéssel. na így 750 Ft-om bánja a dolgot.

Szegény édesanyámnak oktatást tartottam, hogy senkinek, semmire ne válaszoljon, ne dobjon be válasz levlapot, ne vegyen át csomagot, kecsegtető ajándékot stb.

Gabi

előzmény:

17. Torolt_felhasznalo_525970
    Torolt_felhasznalo_525970
    2006. március 16. 16:3723.

Akit érdekel belinkeltem a címet:

http://www.tk-anbieter.de/0180/forum/read.php?f=1&i=1149&t=497

érdemes megnézni...

előzmény:

18. Torolt_felhasznalo_525970
    2006. március 16. 16:3422.

EZT EGY NÉMET FÓRUMON TALÁLTAM....

Autor: Julia (213.39.251.---)
    Datum:   22 .06.2004 13:32

Hallo, habe in einem anderen Forum noch folgende Informationen gefunden, die tatsächlich stimmen! Es handelt sich hierbei um ein Unternehmen, dass auch unter Front International, Socks International, Body by Patricia, etc. firmiert. In der Schweiz von Cheseaux/Lausanne aus agiert man unter dem Namen Provea, alias Miriale International, alias Tono International. Hinter all diese "Firmen" steckt eine schwedische Organisation die sich International Trading nennt und derartige Aktionen Europaweit durchführt. Direktor ist ein gewisser Björn Westerlund. Adresse: ITH International, Mr. B. Westerlund, Kermistvagen 3 , 18379 Täby, Sveden. Die angegebene Adresse in Niederaula ist ja wie gesagt nur ein Postfach. Es werden Waren unaufgefordert zugeschickt (oft Unterwäsche, etc.) dann gemahnt und ein Inkassounternehmen eingeschaltet. Alle Anrufe, schriftliche Beschwerden, Zurücksendungen, helfen i. d. R. nichts. Insbesondere in den Niederlanden gibt es eine Vielzahl derartiger Fälle. Die Zahlungsaufforderung stammt (zumindest in den NL) von dem (von vielen betroffenen als dubios bezeichneten) INkassobüro INtrum Justitia Postbus 29808, 2502 LV den Haag, nederland. Wie aus vielen Forumsbeiträgen in den NL zu entnehmen ist, scheint es wohl das BEste zu sein in keiner Form auf die niemals angeforderte Ware diev. Mahnungen bzw. Inkassoaufforderungen zu antworten. (Dieser Text stammt nicht von mir, habe ihn aus einem anderen Forum bzgl. dieser Abzocker, wollte es nur weitergeben zur Info für alle. Habe nämlich den gleichen Scheiss mit denen laufen. Diese Informationen stimmen aber tatsächlich. Was kann man da machen?

De tele van vele az internet keressetek rá: provea miriale

előzmény:

19. Torolt_felhasznalo_580582
    Torolt_felhasznalo_580582
    2006. március 14. 14:5321.
    Sziasztok! Én is megrendeltem a legelső olcsó fehérnemüt a napokban küldik a 3 bugyiból álló csomagot, de olvasva a leveleiteket én is inkább úgy döntöttem lemondom mert ha nekem is ideküldenek egy nagyobb összegüt rosszul is leszek! Na de a lényeg az, hogy felhivtam a telefonszámukat és simán lemondhattam a további csomagokat, töröltettem magam a rendszerükből! Kérdeztem a nőt irásba is kell-e kérvényezni de azt mondta nem. Mit intéztetek, nektek hogy sikerült megszabadulni tőlük?Ja és különben tényleg bedobja a postás nem irat alá semmit.
    előzmény:

20. Torolt_felhasznalo_525970
    2006. március 14. 12:5720.

Sziasztok!

én még télen rendeltem Miriale-ról egy melltartó-bugyi együttest, aztán szépen elfejtettem őket. Most kaptam + a 4900.-Ft-os csekket, meg 3 bugyi+egy órát. szeretném őket felhívni és lemondani az egészet, de már a telefont sem veszik fel!!! 2 napja szinte folyamatosan próbálom őket elérni.....tudnátok segíteni,h most mit csináljak, postázzam vissza?

előzmény:

21. 2006. február 12. 11:4319.

Na, véletlenül pont meglett a jogszabály.

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet - A távollévők között kötött szerződésekről

8. § (1) A gazdálkodó szervezet nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.

(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a gazdálkodó szervezet ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

Tehát: k.pja be a Miriale  

előzmény:
  22. Torolt_felhasznalo_709606
    Torolt_felhasznalo_709606
    2006. február 5. 18:4318.
    Sziasztok!!!!
    Ez a cég kamu. Ha vissza akarjátok küldeni a bugyit csak ajánlott levélben. Csomagot nem fogadnak postafiók címen pláne ha portós.
    Anyukám postás Ő nyomozta ki hogy levelet átvesznek. A legjobb ha bármit küldenek ne fogadjátok el mert nem tudtok megszabadulni tőlük.
    előzmény:

23. Torolt_felhasznalo_128040
    Torolt_felhasznalo_128040
    2006. február 5. 11:0017.

Sziasztok!

Ugyanebben a cipőben járok én is. Tudom nektek mondani a Budapesti iroda címét: Miriale International, 1535 Budapest, PF.:910   Tel.:06-1/888-62-88   Fax.: 06-1/888-62-99  

Remélem több sikerrel jártok mint én, mert rajtam még mindig be akarják hajtani a pénzt, pedig a csomagot visszaküldtem. Kiváncsi leszek mi lesz belőle, ha tudok valamit akkor irok.

Sziasztok

előzmény:

24. Torolt_felhasznalo_893917
    Torolt_felhasznalo_893917
    2005. november 11. 17:0916.

Csak azt nem értem, hogy mivel bizonyítják, hogy át is vettek a csomagot. Csak úgy dobálják a postaládámba a csekkel együtt?

Ilyen alapon én is gyárthatok magamnak "sárga" csekket, és bedobálom minél több postaládába, hogy tessék már befizetni, mert irgum-burgum.

előzmény:

Címlap