Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fokhagyma kapszula
2005-03-19 23:451.

Torolt_felhasznalo_667249
Létrehozva: 2005. március 19. 23:45
Sziasztok!
Próbálta már valaki ? Ha igen milyen hatásfokkal működik ? Mennyire jön át a bőrön is az illata, mert ez a része nagyon aggaszt ? :-)
Tegnaptól megint gyógyszert kellene szednem a magas vérnyomásomra és nagyon szeretném elkerülni a szintetikus szereket.
Egyszer már szedtem Renitec-et, aztán az orvosom piszkálódására lefogytam és láss csodát lement a vérnyomásom is, abba kellett hagynom a gyógyszerezést. Most megint felszedtem jópár kilót, a vérnyomásom pedig már egy ideje 140 körül mozgott, tegnap pedig 170-ről nem volt hajlandó elmozdulni gyógyszer után sem.:-(
Most is vacakul vagyok.
Állítólag a fokhagyma kapszula rendben tudja tartani a vérnyomást.
Van ilyen tapasztalata valakinek ?
Próbálta már valaki ? Ha igen milyen hatásfokkal működik ? Mennyire jön át a bőrön is az illata, mert ez a része nagyon aggaszt ? :-)
Tegnaptól megint gyógyszert kellene szednem a magas vérnyomásomra és nagyon szeretném elkerülni a szintetikus szereket.
Egyszer már szedtem Renitec-et, aztán az orvosom piszkálódására lefogytam és láss csodát lement a vérnyomásom is, abba kellett hagynom a gyógyszerezést. Most megint felszedtem jópár kilót, a vérnyomásom pedig már egy ideje 140 körül mozgott, tegnap pedig 170-ről nem volt hajlandó elmozdulni gyógyszer után sem.:-(
Most is vacakul vagyok.
Állítólag a fokhagyma kapszula rendben tudja tartani a vérnyomást.
Van ilyen tapasztalata valakinek ?
Allitolag az ember vernyomasat almaban kene merni, amikor alszik. Jotanacs, mi? :o)) Egyebkent a fokhagymat nekem is ajanlottak. Nem tudom mi a megoldas, annyifele velemeny es eredmeny van. . .
Én is örülök, hogy itt lehetek Veletek.
Az biztos, hogy másképpen örülök annak, ha ilyen szép napsütéses reggelre ébredek.
Még a fokhagyma sem annyira büdi azóta. :-)
Sokunknak fogalma sem lehet arról, hogy mit jelent egy ilyet túlélni.
Jó, hogy itt vagy közöttünk ! :-)
Azóta nincs gond ezzel, de véradásra nagyon össze kellene szednem a bátorságomat.
A férjem viszont szokott, asszem évente 4x, mert az a maximum talán. :-)
Ha nem, akkor marad a szintetikus medicina.
Egyébként homeopátiás szerek között nincs ilyen szerintetek ?
Nekem 2 évvel ezelőtt volt ilyen magas a vérnyomásom, vagy még több is.
Akkor írta fel a doki a Renitec-et, amit 7 hónapig szedtem. Közben lefogytam 15 kilót és annyira lement a vérnyomásom, hogy attól voltam rosszul. A doki azt mondta hagyjam abba a gyógyszerezést. Bár azt is jelezte, hogy szerinte csak átmeneti időre szabadultam meg a magas vérnyomástól, de ha nyertem pár évet gyógyszer nélkül az is számít.
Folyamatosan ellenőriztem itthon is a vérnyomásom, nem is volt vele azóta semmi gond.
Ősztől kezdtem magamra szedni a plusz kilókat és karácsony óta 140/90 körül mérte ő is, én is. Most pedig, hogy hirtelen meleg lett egyik napról a másikra felszaladt 170/100-ra és nem mozdul onnan.
A fejem is folyamatosan fáj. Telefonon megbeszéltük, szedem azt a néhány tabit a maradt és jövőhéten találkozunk.
Most elkezdtem fogyózni is, ezért gondoltam, hogy hátha segít a fokhagyma. Vagyis hátha a kettővel együtt sikerülne megszabadulni megint a gyógyszertől. Bár másodszorra már sok reményt nem fűzök hozzá. :-(
Tavaly egy beavatkozást végeztek a fejemben előtte 80/60 volt a vérnyomásom.
Megragadom az alkalmat, 95-ben volt egy 12 órás agyműtétem. Nagyon sok vért kaptam. Kb. 14 embernek köszönhetem az életemet.
Köszönöm Mindenkinek!
Véradás helyett az "Indul a bakterházból" a Piócás embert is meg lehet próbálni. Szabó bakter uramnál bevált, bár ráment még az esküvői öltönye is. :-))))))))
Amúgy én bírom a fokhagymát, sokat fogyasztok belőle, mert nagyon szeretjük. Savanyítva is finom, akkor talán nem marja a gyomrot annyira. A kislányom is nagy hagymaevő, az egész családdal együtt.
Kicsit többet kell fogat mosni, de hát mit számít, ha egészséges.
Nekem nem volt kiugróan magas a vérnyomásom, inkább csak határértéken mozgott(150/100), bár a dokik véleménye megoszlik az értékekkel kapcsolatban. Egyszer hallottam egy orvost nyilatkozni a tévében, hogy a vérnyomás csökkentésének legegyszerűbb módja a vér mennyiségének csökkentése! Azóta rendszeres véradó vagyok, 3 havonta megyek, a vérnyomásom renben és még segíthetek is máson! Szerintem ha a dokid gyógyszert írt fel azt be kell szedni. Annak semmi értelme, hogy akkor kapkodsz be 1-1 szemet, mikor úgy érzed rosszabb a vny-od. Ezek a gyogyik csak rendszeres szedés mellett és hosszabb távon hatnak, nem azonnal. Vigyázz magadra nagyon, jó egészséget! M
Ha egy kicsit többet akarsz tudni a magasvérnyomásról ajánlom a www. magasvernyomas. lap. hu oldalt itt elég sok érdekesség található ami még jól jöhet. ha ilyen jellegű gondokkal küszködsz.
Visszatérve a vérnyomásodra:ha már nemcsak a 140 körül mocorog, hanem tartósan kiugrik, feltétlenül szedned kell a gyógyszert is, de kevesebbet, mint fokhagyma nélkül. Én is így csinálom. Én az 5mg-os BisoBlock-ból csupán egy negyedet veszek be, s mellé egy fokhagymakapszulát, amiben 350 mg fokhagymakivonat és 250 mg petrezselyemkivonat van. Reggel, este veszek be egyet. A 350 mg kb 3 gerezd fokhagymának felel meg, úgyhogy úgy is el lehet fogyasztani, de én akkor mindig elfelejtettem. Én is úgy ettem meg, hogy picire összevagdaltam, és vízzel rágás nélkül lenyeltem. Akkor nem büdös. Ettem a Kwai fokhagymadrazsét is, az is jó, meg a Bánó-féle fokhagymakapszulát, amiben galagonya és fagyöngy is van, amik szintén húzzák le a vérnyomást. Kipróbáltam azt, hogy csak ezeket szedtem gyógyszer nélkül, de az nem jött be, mindig a borotvaélen táncolt a vérnyomásom.
A pulzusod mennyi? Az is magas? Nekem igen, és most Betaloc-ot szedek pár hete. Meg nekiindultam az Sztk-nak (pajzsmirigy, szemfenék, labor, hasi uh. . . ). . Eddig minden negatív.
Nekem is van 6-8 kiló plussz. Ha lemegy, a vérnyomás is csökken?