

Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hozzávalók:
40 dkg őszibarackbefőtt, 1 doboz ananászkonzerv, 2 narancs, 1 citrom, 1 dl konyak, 1 dl Triple Sec, 1 l száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgő.
Elkészítés:
A barackokat kockára vágjuk, és levükkel együtt bóléstálba öntjük. A kockára darabolt ananászt levével együtt hozzákeverjük az őszibarackhoz. A gerezdekre szedett narancsokat is a tálba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a konyakot, a Triple Sec-et, és felöntjük a borral. Jól lehűtjük, majd közvetlenül a fogyasztás előtt hozzáöntjük a pezsgőt.
250 g gyümölcsfagylalt, 2 cl maraschino és 3 üveg pezsgő
A fagylaltot másfél üveg hűtött pezsgővel a bóléstálban leöntjük, és állni hagyjuk, míg a fagylalt megolvad. Ekkor hozzáadjuk a likört, enyhén megkeverjük, és azonnal tálaljuk. isteni!!!
gyümölcsök: ananász, kiwi, alma, narancs, mandarin. . .
ami éppen van
és alma ízű gyerekpezsgővel felönteni!!!!
Nagyon finom!!!!!
2 pohár tejföl
1 üveg megybeföt
1 üveg vörösbor
15 dkg porcukor
tejölt porcukrot összekeverem, hozzáöntöm a megybeföttet és a borbol tetszées szerint. Jol lehütve fogyasztható. Jó étvágyat. Kevés borral még gyerekek is.
1 doboz ananászkonzerv
1 citrom leve
8 dkg cukor
2 dl tripli sec
8 dl édes fehérbor
0, 7 l pezsgő
Az ananászt kis kockákra vágom. A citrom levét kifacsarom.
Az ananászt a levével együtt bólés tálba teszem. Ráöntöm a citromlét, a cukrot és tripli secet. Behűtöm és később hozzáadom az édes fehér bort. Tovább hűtöm. Tálalás előtt felhígítom a pezsgővel.
Jucajuc! "Kisebb" vacsi lessz! Én egyébként nem iszok, csak a többieknek szeretnék meglepit.
Egy közepes ananászt megtisztítunk a szokott módon, és kb. 8-10 mm vékony korongokra, és csíkokra aprítjuk. A bólés edényben kissé lecukrozzuk, és lefedve állni hagyjuk. 1-2 üveg bort teszünk hozzá, megízleljük, és közvetlenül a főlszolgálás előtt 1 palack hűtött pezsgővel elegyítjük. Ez a mennyiség kb. 15-20 pohárra elégséges.
Fagylaltos bólé
250 g gyümölcsfagylalt, 2 cl maraschino és 3 üveg pezsgő
A fagylaltot másfél üveg hűtött pezsgővel a bóléstálban leöntjük, és állni hagyjuk, míg a fagylalt megolvad. Ekkor hozzáadjuk a likört, enyhén megkeverjük, és azonnal tálaljuk.
banán, kiwi, őszibarack, vagy bármilyen befőtt, ki mit szeret.
Befőtt levét is bele szoktam önteni, vagy ha csak friss gyümölcsből csinálom, akkor almalével öntöm fel.
Mi nagyon szeretjük, és a gyerekek is:)
csak szóltam! :-))) házibuli lesz talán? vagy mentek bulizni?
De vigyázz mert nagyon itatja magát! :-)))
Anyukám bevált recijét mondom. :-)
Befőtt gyümölcsöket kell darabolni (pl. őszibarack, meggy, cseresznye, ananász, kiwi) a naranccsal vigyázz mert keserít.
Ezeket egy tálban a befőttek levével összeöntöm. Hozzáadok 2, 5 dl konyakot, ugyanennyi rumot, 1, 5 dl triple sec-et. Ezeket mind előtte való nap.
Másnap hozzáöntök 4dl vörösbort, 1 l rostos narancslevet, almalevet, és fogyasztás előtt egy üveg pezsgőt.
Bármi kihagyható és bármivel bővíthető, az arányokat neked kell eldöntened, kóstolgasd közben. :-)
Ja és ez kb egy 5 literes adag. :-)
Hát remélem tudtam segíteni. :-)