Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Nekunk ketto van , kulon. Bevalt.
Ellenervem nincs...
Szia!
Nekünk kettő van, nem a mozgathatóság miatt, hanem mert más keménységűt szeretünk. (Habár utólag belegondolva elég macerás lehet egy 160x200 cm-s matracot emelgetni, forgatni.)
Az enyém überkemény kókuszmatrac, a páromé puhább latex. Alvásnál egyáltalán nem érzékelhető a rés a két matrac között.
Ha borsószem királykisasszony vagy, én is a matracéket javaslom, az ikeában lehet venni valami minimális összegért.
Ja, nekünk egyforma keménységű tetszett. És én elég "aktívan" alszok: Tolnát-Baranyát bejárom alvás közben, mégsem zavarja az Uramat. Nagyon jó matracot vettünk akciósan:
http://www.jysk.hu/4/5/16/538/3212578/a/cata log
Ilyet vettünk csak 200 helyett 140-ért. Amit itt spóroltunk, abból a franciaágy árának 2/3-át kifizettük. Nem mindegy :)
Szia!
Ez nekünk is dilemma volt, végül egy 160*200-asat vettünk. Amikor nyaraláskor úgy aludtunk, hogy két matracból volt összetéve, nekünk nagyon kényelmetlen volt (sokat bújunk egymáshoz
elalváskor is, azonkívül a paplanunk is egy nagy: 200*220). Többet vagyunk az ágy relative közepén mint a szélén - és akkor pont a kicsi matrac szélén lennénk. Március 8-a óta alszunk ezen a matracon, nekünk ez bevált. Bár nem forgatjuk az is tény, de kényelmes. Semmi pénzért nem vennénk két kicsit.
Amikor Horvát országban nyaraltunk és olyan franciaágyon aludtunk, aminek egybe volt a matraca, akkor határoztam el, hogy nekem ilyen nem lesz az biztos. Lehet, hogy a matrac hibája is volt, de a párom akár hányszor megfordult, a matrac hullámzott alattunk és baromi rossz érzés volt.
---
Most két külön matracunk van, és ahogy ironia is írta neked, sokkal könnyebb az ágyazása, mozgatása, forgatása és egymást sem zavarjuk a forgolódással.
Nekünk két egyforma van, de a húgomék két különböző keménységűt vettek, mert mind a kettőjüknek más volt kényelmesebb.
Matrac védőt mindenképpen vegyél rá, ne sajnáld rá a pénzt, nem elég csak a lepedő, mert a matrac élettartamát hosszabbítod meg vele.
A méret, darabon kívül már csak azt kell eldöntened miből is legyen!
Na az még egy fogós kérdés, talán fogósabb, mint a mérete.
matrac közé
Wow, köszi.
Akkor ezt a megoldást is átgondoljuk.
Anyum szerint én borsószem királykisasszony vagyok
Annyira szorosan össze van tolva (az ágykeret egybentartja), hogy én nem is érzem. Van rajta egy ún. matracvédő is.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/60140899/
De ha még így is borsószem királykisasszony lenne valaki
, akkor lehet kapni ilyet:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/060 10210/
Ha már a másik topikban is írtam, írok ide is. :)
Nekünk 2 db 80-as van. Egyrészt könnyebben mozgatható, másrészt kevésbé zavar, ha a férjed mozgolódik (vagy éppen te vagy éjszaka mozgolódósabb)... Arról már nem is beszélve, hogy ha különbözőek az igényeitek, akkor lehet két különböző keménységű matracot egymás mellé tenni.