Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
PS3, Xbox 360 vagy Wii?

Sziasztok!
Nagy dilemma előtt állunk, szeretnénk a családnak valamilyen játékgépet venni. Mivel nem értek hozzá, nem tudom eldönteni, Ps3, Xbox 360 vagy Wii legyen az ajándék?
Nézegettem a régebbi topikokat, de nem lettem okosabb.
Mozgásérzékelőset szeretnék, tudtommal mindháromnál lehetséges már.
Mik az előnyei/hátrányai a gépeknek?
Mi legyen meg hozzá, ha többen (2-3-4-en) is szeretnénk játszani?
Nem harci vagy autós játékok érdekelnének, inkább mozgásos, ugrálós, tenisz, vívás, mesehősös a fiúknak, táncos, tornázós a lányoknak..
Sajnos a családban nincs hozzáértő, és webáruházban vásárolnám, tehát eladót sem tudok kérdezni.
Köszönöm a segítséget előre is!
Sokan futnak hasonló kérdésbe, manapság a PS4 és Xbox One konzolok között nem tudnak dönteni.
Adok pár linket ami megkönnyítheti a konzolválasztást:
Itt egy rövid kérdőívet találsz ami alapján segítséget kapsz, hogy milyen konzolt érdemes választanod:
https://www.konzolvilag.hu/konzol-valasztas
Itt pedig inkább kifejtősen írják le, hogy milyen alapvető különbségek vannak két konzoltípus között:
https://www.konzolvilag.hu/hirek/ps4-vagy-xbox-one -a-konzolvilag-segit-eldonteni
Nekem is tetszik, amiket írtatok róla. Még megnézem valahol "élőben" is, meg a játékokat, aztán megvesszük vagy az xboxot, vagy a wii-t. Ps3-at már biztos nem.
Köszi szépen Neked is! :-)
Nekünk is xbox + kinect van. Nagyon szeretjük. 2 éve van meg, a használata persze nem folyamatos. Eleinte hónapokig nagy sláger volt, mi felnőttek is sokat játszottunk - izomlázig. Mostanában néha rákapunk, aztán felejtjük egy darabig. De simán lehet vele fogyni, úgyhogy elő kell vennem!!!
Kedvenceink:
Adventurers, Kinect Sport, Kinekt Sport Season Two, Shape your body
Nincs túl nagy helyünk, kb. 2,5-3 m a Kinecttől. Tökéletesen veszi a mozdulatainkat. Ja és a kisebbik memóriájú van meg, tökéletes.
A gyerekek még a FIFA szoftvereket szeretik, karácsonyra kapták a 13-at. Ehhez két konzol kell, hogy a két gyerek tudjon egymás ellen játszani.
Mint mindent, ezt is lehet szabályozni a szülőnek, hogy a gyerek mennyi időt töltsön előtte. Mi nem bántuk meg, hogy megvettük. Jó móka...
Igen, most ezzel a kérdéssel foglalkozunk.
Érdeklődésedre megnyugtatlak, rendszeresen foglalkozunk szociális problémákkal is.
Na és Neked nincs jobb dolgod, mint beszólogatni?
Már máshol is láttam a nickedet..
Sajnálom, hogy mindenhol csak a rosszindulat árad az írásaidból.
Ne legyünk már ennyire képmutatóak: attól, hogy sokan szükséget szenvednek valamiben, még nem kell mindenkinek kiköltözni a sivatagba.
De ha ennyire megszállt a jólélek: egy alapítványnak dolgozom többek között. Szívesen vesszük a te segítségedet is.
Nem tudom, más is mondta ezt, viszont a Move ugyanezt tudja..van kamera, mozgásérzékelő konzolok stb.
És ki melyik xbok-ot vette meg, a 12 gigásat vagy az 500-asat?
Épp most rendelem a külső vinyót, muszáj volt egy terrásat, az jó háttértárolónak, nem?
Bocsi, olvasom mindjárt a többit, csak közben felébredt a kicsi.
Adventure: nagyon szeretjük mi is, vannak benne nagyon könnyű pályák,de úgy is lehet, hogy a felnőttek se tudják csak úgy szimplán megoldani :-)
Dance Central: megunhatatlan, mindig versenyzünk benne :-) Tök jó, hogy X játék után kapsz plussz karektert vagy ruhát nekik vagy helyszínt...
Illetve Sport-al szoktunk még sokat játszani. Azon belül box és bowling a két kedvenc, de a többi se rossz.
Amivel most szemezünk és demo alapján jónak tűnik az a Harry Potteres, pedig a filmeket nem is követtük, de a játékok jónak tűnnek...
Mik a kedvenc jól átmozgató játékaitok?
Sporthoz: Megígértem magamnak, ha már ilyenre költöttem, kihasználom, és rendszeres mozgással öt kilónak szeretnék búcsút mondani...a DanceCentral2 -t vettem meg végülis nem rossz, annak ellenére sem, hogy a táncolt zenék nem passzolnak hozzám, szemezek a zumbás programokkal, vagy esetleg a valamelyik fitness programról van tapasztalatotok?
A sima sport játékoknál -nekem- túl sok a körítés, a gyerekeknek a kapott Adventures program a kedvenc, a férjemmel mi is párszor már kidőltünk az akadálypályán...Na meg másnap alig tudtunk mozogni az izomláztól...
Szerintem ez néz ki a legjobban, mellette ennek a legbarátságosabb és felhasználóbarátabb a kezelőfelülete is. Ugyanakkor remek játékok vannak rá és hogyha veszel melé egy Kinectet is akkor fantasztikusan el lehet vele szórakozni! :)
Ez de jó!!!
Mondjuk nálunk elméletileg nincs itthoni tanulás (csak gyakorlatilag... ahhoz viszont elég az én hangerőm kényszerítő körülménynek.. :-)))), de a későbbi évekre elraktározom az ötletet.
Az eladókkal az a bajom, hogy kicsit érdekelve vannak abban, mit ajánlanak.. elmondják a műszaki paramétereket, de itt talán megtudhatok olyanokat is, hogy pl. melyik unalmasabb v. nehézkesebb a használata v. fordítva..
pedig én pont olyan játékra gondoltam, ahol a gyerekek egymás ellen tudnak játszani, tehát fogják a teniszütöt, kardot stb...
a kíváncsiskodásom fő célja tképp az volt, hogy pár alapgépet (főleg ps3) lehet holnaputánig egy akcióban megvásárolni. erről lebeszéltetek, tehát már ez is nagy segítség volt.. semmiképen nem veszek ps3-at.
a közös szülinap 2 hónap múlva lesz, addig megy eljutok pestre.. azért látni is jó lenne.
olyan gépet, játékokat szeretnék, ami nem csak 2 hétre köti le az érdeklődésüket.
Sziasztok,
ezt a hozzászólást bő egy hete akár én is írhattam volna.
Végül egy MM-ba mentem el, két eladót egy órán keresztül faggattam, és hazajöttem az Xbox-al. Eddig tetszik...tényleg jók..és mióta az egyik iskolatárstól azt az ötletet kaptuk, hogy ők akkor játszhatnak és annyi percet vele, ahány percet gyakorolnak a tanult hangszeren, az utolsó, az időbeli korlátozás problémája is megoldódott...
akkor jó!
tehát akkor a nintendo jobb szórakozás a kisgyerekeknek, az xbox viszont jobb képet ad. mindegyikkel ugyanazt lehet kb. játszani, xbox talán modernebb, viszont drágább.
lehet, hogy végül egy pénzérmét leszek kénytelen feldobni...
Én is lakótelepen nyomom :-)
Érdemes esetleg körbe kérdezni hogy melyik ismerősötöknek milyen van, ha van. Egy az hogy tudnak véleményt mondani, hátha átmehettek kipróbálni, de ami még hasznosabb, hogyha olyan gépet vesztek ti is akkor tudtok cserélgetni játékokat :-)
Amúgy például a Media-ban ki lehet próbálni ezeket...
Illetve szerintem fontos, hogy amikor ti mozogtok, tehát táncoltok, sportoltok, akármi, akkor ne kelljen a kezetekben fogni semmit, mert az gagyi és zavaró is...
mindjárt megnézem.
egyébként most látom, lehet az xbox-hoz optikai zoomot is kapni, aminek a segítségével akár 1 m-ről is lehet játszani...na itt a lakótelepi lakás, hehe..
Kinect az a mozgás érzékelő szenzor, abból kell 1 db az egész bagázsra összesen (tehát NEM db/fő) :-) + 1 db xbox alap gép (amihez adnak egy kontrollert) szerintem ezzel meg is vagytok :-)
Ha ezt megvetted, akkor próbálgassátok és meglátjátok mi jön be. :-) Tehát ha a mozgásos dolgok, amikor ti "ugráltok", pl tánc, sport, bowling, stb, akkor nem is kell mást vennetek, csak a játékokat.
Ha jobban szerettek, egy helyben ülni és a kontrollerrel irányítani a figurákat, akkor kontrollerből kell még annyi ahányan játszani akartok...
Én meglepődnék ha az utóbbi jönne be.... De hát ahány ház... :-)
Neked is köszi! :-)
A kinecthez kell egyszer a konzol, plusz a mozgásérzékelő konzol is? Annyi darab, ahány fő?
Köszi, mindjárt megnézem! :-)
Mert hiába a jó alapgép, ha olyan játékot nem találok hozzá, ami érdekelhetne minket..
A lényeg mindenesetre, hogy a kinézett akcióban nincsenek olyan gépek, amiket javasoltatok, úgyhogy a vásárlással most ráérek még két hónapig. Addig lesz időm begyűjteni mindenféle infót. :-))
Ja, egy gyors kérdés:
A wii-hez is annyi konzolt kell venni, ahányan játszani akarnak?
És az alapgépben gyárilag benne van a mozgásérzékelő? Van külön mozgásérzékelő konzol is, vagy az 1in1?
Max. hányan játszhetnak egyszerre?
Na, ez nem is egy volt.
Mi ezeket szeretjük nagyon:
Hasbro Family Game Night
Carnival
Playground (aranyos sportos)
Wii Fit
Wii Fit Plus
meg a sima Wii Play is nagyon klassz (ezt a géphez adták)
Köszi!
Igazából azt már eldöntöttem, hogy nem PS3-at veszünk, erről mindenki lebeszélt (bár még mindig nem tudom, miért). :-)
(Esetleg priviben nem írnál játékcímeket?
)
Köszönöm Neked is!
Mondjuk a tér tényleg nem a legnagyobb... Mégis minimum mekkora kéne egyikhez-másikhoz?
Sajnos a lakóhelyem környékén egyáltalán nincs ilyen szaküzlet, különben már rég megnéztem volna. :-(
(közben böngészem az általad ajánlott oldalt,köszi! )
Köszönöm szépen! :-)
Konkrét játékokat is tudnál javasolni?
A PS-ről már mások is lebeszéltek, de mindenki csak általánosságban beszélt róla..
Úgy tudom, az XBoxhoz nagyobb tér kell, mint a Wii-hez, szóval ha szűkös a hely, inkább az utóbbit válasszátok.
Amúgy a legjobb, ha bementek egy kifejezzeten konzolos szaküzletbe. :) Mi itt már sok mindent vettünk, nagyon korrekt cég: http://konzolokszervize.hu/
Addig írogatok..
Tehát addig eljutottam, hogy az Xbox 360 Slimhez kell egy Kinect Sensor is. + annyi kontroller, ahányan még pluszban akarnak játszani (ez a többinél is így van).
A PS3-hoz is kell még egy kontroller, ill. a kamerát és a mozgásérzékelős irányítót is meg kell venni. Meg a kártyát, amivel játékokat tölthetek le.
Végösszegben kb. ugyanannyira jön ki.. Akkor mi a különbség, melyiket válasszuk?
elony = egy helyen fognak ulni a gyerekek
hatrany= visszaeses a suliban
kerdezd meg az erdekeltet : O mar tudja , kit irigyel
Szia!
Azokhoz, amit leírtál, a WII-t javaslom. Nekünk PS3 és WII is van, de ha együtt játszunk, mindig a WII kerül elő :) XBOX-ról nincs tapasztalatom, de arról is jókat hallottam.
A WII-hez számos mozgásos játék kapható, ráadásul nagyon aranyosak, és tornázni is szuperül lehet vele.
Jó játékot :)
Csak hogy megjelenjen....