Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gyógyitó kövek

Szeretnék olyan emberekkel levelezni akik hisznek az ezotérikus kövek gyógyitó hatásában és a vizekben ami a nap hatására erősödik a kövek által.Több oldalon olvastam erről a témáról,bizonyára létezik a gyógyhatásuk.Kérem csak azok irjanak akiket szintén komolyan foglalkoztat a téma,valamint a sók gyógyhatása.
Köszönöm
Szia!
Nos, olyan, hogy ezoterikus kövek nem léteznek. Kristályok, közetek, kövek igen, de ezoterikus kövek nem. Vagy mit értezs ezoterikus kövek alatt?
Azt gondolom, amikor egy ember megbetegszik annak az okát kell megkeresni és megszűntetni. Minden eszköz (műtét, gyógyszer, homeopátiás készítmény, stb.) csak a tüneteket próbálja kezelni, de az okokat nem igazán tárja fel. Így lehet az, hogy az ember az egyik betegségből a másikba esik. Persze nem kell ezzel egyet érteni, attól én még így gondolom:-)
Szóval lehetnek a köveknek pozitív hatása az ember lelkiállapotára, de csak ideiglenesen. Amikor az ember kömolyan megbetegszik, úgy is fut az orvoshoz. Ami így is van rendjén, viszont ezzel párhuzamosan el kezdhet gondolkodni azon, vajon milyen okok vezették az orvoshoz....
Nem vonz az ekszer : egy gyurum van : a jegy
Kezet foghatunk engem sem bar tobb van egynel
de egyetlent sem hordok a karikagyurun kivul
neha azt sem mert "rambozas" es hegymaszas kozben veszelyes
nagyon

nehe megcsodalok egy egy darabot de nem a megkivanas ohajaval hanem a kidolgozas szepsegenek vagy muzalis ertekenek csodalata miatt
Nem , betyke! Nem kanyarodtam el.****
Azt mondja a nick : Bukkszentkereszt , lecsucsules varazskore....
Van egy szep legenda es egy bucsu ott :
Maria , Jezus halala utan , vilagga indult banataban .
Odaert es leult pihenni , a ko megorizte az ulepe helyet.
Aki erre a kore ul ,hamar kipiheni magat...
Mindig volt ott bucsu e korul a legenda korul , es / szerintem/ az elelmes Szabo csalad ,a Szabo Lajos atya /igen, a Varszegie, az istenek eledelevel kerkedo sportolo szent baratja/ es a tesoja , a szent fuvesember , Gyuri, ottani agrolszakadt benszulottek, erre alapitottak a kenyerkeresest.
Gondolom , a Szabo csalad kisasztallal kezdte bucsu alkalmaval, es a turistaknak a szent ko mellett es kinotte magat alternativ patikanak .
Ez a koze a gyogyito ereju kovekhez : hirdeti a konyveiben a helyet / - de nem a szentseg miatt , szerintem , hanem hogy tobben jojjenek a pultjahoz/
******Jada 9.hsz
Szia
Bükkszentkereszten vannak gyógyító kövek.sokat járunk arra,nagyon sokan ücsörögnek egy egy kövön.Minden kőnek megvan a gyógyító ereje különböző betegségekre.Lehet nem erre gondoltál,de a kövekről ez jutott eszembe.tapasztalatom nincs,nem volt még türelmem ott sokáig ücsörögni,inkább csak sétálni közöttük.
Ha cupide lennek , most fogadnek

Nem vonz az ekszer : egy gyurum van : a jegy
aki orvos helyett kövekhez fordul gyogyulasert - nos, annak ugy kell. termeszetes szelekcio.
ennyi. be lehet zarni a forumot.
ami gyogyito erovel bir

Kulonben malchittal burkoltak a San Paolo fuori le mura bazilika
szentelyet is csak nem tudom annak kultikus jelentosege volt-e vagy utanoztak valami akkor elo divatos stilust
szippi vedd elo a varazsszemedet vagy a hanyadikat is
latni fogod
Gyerekek is tudjak google a te baratod
probalkozz csak beutod hogy mondjuk gyogyito kovek vagy kristalyok
Na fogadjunk hogy van az a ko....
amit ha csak azert
megkapnad hogy regelj gyogyitoerejerol
"hirdetned "
-------------------------------> 
szippi most mit erzel meleget rezgest vagy....
ezek smaragdok
Lenyugozo a latvanya
Lehet hogy akitol kaptam rosszul tudta
sot mi tobb biztos is mert O is es en is masba lettem kesobb szerelmes
a ko nem kotott ossze bennunket
En kesobb egy smaragra eskudotol kaptam smaragdot
egy utam soran szerelmi zalogul es ez hatott
Nem ez a topik temaja.
Most olvasom , miket es hogyan ajanlgat a topiknyito a temaban resztvevoknek , sajnalom , hogy beneztem .
Az ilyen ember nem veszelyeztet senkit sem . Ki hallgat meg ilyen durva es kozonseges embert ?
Tehat : a topik temaja az ezoterikus kovek gyogyito hatasa volt.
Komolyan kellett resztvenni : en komolyan azt gondolom , hogy aki ilyen modszerrel szeretne gyogyulast elerni , az nem fog meggyogyulni .
Ennyi az egesz . Ami pedig nem a topik temaja , az off es engem nem erdekel .
Hm..
Látod, Diorella, éreztem én, hogy nem ez az "hölgy" az, akivel meg kéne osszam a tapasztalataimat...
Kedves Amarinda, neked a legjobbakat.
??????????????
Nem tudom , hogy mirol beszelsz es nem tudom , hogy miert , de jo lenne ugyanarrol beszelni.
En a 45 hsz -ben Jada nicknek valaszolok , udvariasan : 43.hsz.
Ezt irja a gyogynovenyekkel kapcsolatban :
Ez is csak a gyógyszeriparnak kedvező,hogy mára már minimális az,aki foglalkozik vele,s hisz is benne...
Erre valaszoltam , hogy a gyogynovenyekben levo "drog"=hatoanyag kemiai keplete meg lett talalva es nagyon sok orvossagban igenis ma is hasznaljak a regiek "tapasztalatait"
Ennyi
a 45. hsz
Azok az oregek tudtak valamit .
Ma hasznaljuk a tapasztalataikat es a mai tudomannyal keverve elerte az emberiseg azt , hogy megsimogathatjuk az unokat es a dedunokat ....
Hala a tudomanynak , ma mar szedni sem kell a gyogyfuveket , mert miota ismerjuk es felismerjuk a molekulakat es az atomokat , az osszes , gyogynovenyben talalhato aktiv anyag keplete is ismert .
Laboratoriumban allitjak elo az orvossagokat , allando osszetetellel.
Ez megengedi az orvosoknak a pontos adagolast : se tobb se kevesebb drog nem megy a szervezetedbe , mint amennyit az allapotod megkivan. Nem fugg mar attol a gyogyfu/noveny hatasa , hogy nyar elejen lett szedve/erosebb a drog koncentracioja/ vagy nyar vegen/gyenge drog-koncentracio/ , vagy eppen szaraz idoben lett szedve , gyorsan szaritva , vagy hetekig teregettek mielott megszaradt volna stb...
Nem is beszelve arra , hogy a lelohely melletti mezon szanto es permetezo paraszt is ki lett iktatva es a Csernobil meg a Japan sugarveszelyes felho sem csopogott ra a sarki uzem toxikus felhojevel keveredve ...
Szoval ennyi jon be hirtelenjeben a gyogyfuvekrol , amiket a tudomany sose billentett le a polcodrol ...
Sok dologgal egyetértek, amit írsz. Azzal is, hogy jobb akkor és ott szóvá tenni, ha sérelem ér minket, tényleg nem jó gyűjtögetni. Nekem csak egy gondom volt most: a stílus.
Abban is igazad van, hogy nem vagyunk egyformák, ki így, ki úgy reagál le egy-egy helyzetet...kalaplengetés előtted, ha így át tudsz lépni dolgokon, én ezt még nem mindig tudom megtenni..
Tudod kedves, ki a degenerált? Aki ezt elhiszi: "Vegyél a kezedbe egy achát vagy ametiszt stb követ.10 perc múlva érzed,hogy forró a kezed tőle,mert dolgozik a kő,energiát ad a testednek.Nem én találtam ki!!!!"
Még a gyűrűmben is ametiszt van, szeretem, mert szép. És láncot is fűztem már belőle, miközben nem forrósodott fel a kezem...)))
Ajánlanék neked valamit: fogj egy ametisztet, nedvesítsd be, kend le körben mosószappannal és tedd a nyelved alá, hogy ne beszélj úgy, mint egy szódás kocsis. Használni fog!
Én ezt nagyon jól tudom! :-)
Még csak nagy mennyiség sem kell hozzá.... Aki pl. allergiás a legártatlanabb kamillavirágra, annak egy szemborogatás is pont elég lehet ahhoz, hogy iszonyú mellékhatásokat okozzon...
De nézz szét az itteni kuruzslós topikokon.... Mind azt szajkózzák, hogy "természetes ezmegaz, nincs mellékhatása".
wzzz, a légyölő galóca is TERMÉSZETES, és ugyebár ismerjük a mellékhatásait... :-)))))))
Nem ítélkeztem, és nem írtam azt sem, hogy egyetértek-e vagy sem a többiek viselkedésével.
Mindössze annyit jegyeztem meg, hogy ha a toikot indító így viselkedik abban a topikban, ahol segítséget vár, nem lesz könnyű dolga.
Szimpatikusabb lett volna, ha átlépi azokat a hozzászólásokat, amelyekben cikizik, vagy ír akár egy "köszönöm a segítségedet"-et kissé cinikusan, és nem kezd el trágárul vagdalkózni, meg pfujjoló szmájlihegyet betenni egy-egy hozzászólásba.
Ez az én véleményem, de tiszteletben tartom azokét is, akik azt mondják, hogy üss hasonlóképp, ahogy megütöttek, csak (szintén szerintem) gyerekes...
Véleményt nyilvánítani lehet kultúráltan is ;)
Akkor talán az a baj, hogy a tudománnyal az ember sokszor egy nagyképű, ellenszenves orvos közvetítésével találkozik.
A placebo hatás (lelki okok miatt működik valami, aminek igazából nincs hatása) mintájára olyan nincs, hogy antiplacebo hatás? Vagyis hogy ha az orvosban nem hiszek, akkor az egyébként hatásos szer nem hat? Főleg, ha emiatt be sem veszem...
Ha kihívod a sürgőségit akkor még kétszer visszakérdeznek biztos ,hogy kéred .
Ezeket tudva a gyógyfű ha neten utánanézel mit mire minden utcasarkon kapható és 10 -perc múlva meg hat is .
Én most már akkor sem válaszolnék neked, ha lenne számodra érdemi, kövekkel kapcsolatos mondandóm.
Olvass már kicsit vissza, milyen primitív kifejezéseket használsz...segítségért jöttél ide, ha így viselkedsz, azok is kifordulnak a topikodból, akik neked tetsző válaszokat adhatnának.