Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gyereket szülni élvezet?
2011-10-26 16:121.

Torolt_felhasznalo_380015
Létrehozva: 2011. október 26. 16:12
Az „orgazmikus szülés” viszonylag új fogalom. Mi a lényege?
Elizabeth Davis: Tudományosan bizonyított tény, hogy a szülés a női szexualitás része, hogy szülés során ugyanazok a hormonok szabadulnak fel, mint szeretkezés vagy szoptatás közben. Az a nő, aki orgazmikus szülést él át, élvezi azokat az órákat, amelyekben világra hozza a gyermekét.
Akkor ez nem igazi orgazmus erzes volt ugye?
itt talaltam

vegyatiCsatlakozott:2009.12.09. 19:49
Hozzászólások: 434 Szules mint szexualis orom? Orgazmikus szules /?/ #32138@Orcas (32057):
"Kívülállóként" átélve az eseményt, az első gondolatom az volt, csoda hogy nem halt ki az emberiség.
Utána szültem mégegyszer . Ott nem volt baj a tágulással csak mikor már nyomni kellett volna megszűntek a fájdalmak .A baba megfordult míg a szülésznő meg az orvos kávézgattak . Így császároztak .
Biztos van abban igazság, amit írsz. De én most jöttem ki a kórházból, szülész-nőgyógyászatról (csak megfigyeltek, volt némi placentás problémám), és ott az 5 nap alatt kb. minden 40. hetes várandós csaj azt mondta, bárcsak mihamarabb világra jönne belőle az a kölök, akár császármetszéssel is. Sőt, jópáran valóban császármetszéssel voltak kénytelenek világra hozni babájukat, mivel elfolyt a magzatvizük, majd x óra múltán sem tágultak semennyit. És mind ki voltak akadva, hogy miért nem császározták meg óket már jóval korábban. Mármint a magzatvíz elfolyása után, és nem előre ütemezetten, természetesen.
Amúgy meg, mikor szültem, tök nyugisan heverésztem az ágyon burokrepesztés után, és minden okom meglett volna arra, hogy jól érezzem magam... Ehelyett eszméletlenül fájt a medencém (is), és attól is rosszul voltam, ha a párom csak a kezemet megfogta. Szóval az orgazmikusság fényévekre volt tőlem...
nekem csodás, könnyű és gyors szülésem volt, fájdalomcsillapítás és vagdosás nélkül. De fájt, mint a veszedelem és egy pillanatra se jutna eszembe, hogy bárhonnan is orgazmushoz lehetne hasonlítani. Pedig szép volt és tökéletes.
Nem értem, minek kell túlmisztifikálni az egészet. A szülés egy fiziológiai folyamat, a test jelzéseire kell figyelni és hagyni, hogy menjen minden a maga útján. De azért ez nem szex és nem élvezet - fáj és kínkeserves, de a vége sokkal jobb, mint bármely szex és bármely orgazmus
"Gyerekes anyukakat kerdezz, ne engem.
Vagy szulesorvost, babaasszonyt, mit tapasztaltak a pacienseikkel."
Gyere ide
Szules mint szexualis orom? Orgazmikus szules /?/
En is lattam hogy mindent meszelnek de ez igy van akkor is ha vlami sztarvendeget varnak Gyakran jo ha 9 hsz van a sztarvendegnel
pl olyan egetrengetoen fontos kerdessel hogy mekkora a cipoje
Saját emlékem figyelembe véve nem hinném, hogy orgazmushoz hasonló . Éjjel 2 -kor elment a magzatvíz .Reggel 6-ig végignézhettem 6 másik baba világra jöttét .Majd 8 körül észbe kaptak hogy az enyémnek is ki kellett volna már jönnie .Nem tágultam így az se volt hol .Perfúziókra kötöttek ,hogy az majd seggit -hát nem vált be .12-kor már mindenki ideges volt körülöttem 3 orvos és egy szülésznő .Szőlésznő próbált kézzel tágítani .Közbe vizsgálgattak és megállapították lekéstek a császáról mert a baba olyan pozicioban helyezkedett ,hogy már nem volt lehetséges .13 és 14 óra között egymásnak ordítottak ott mellettem melyikük lesz a hibás ha meghalunk . Az eredmény döntetlen volt mivel a szülésznő tágított tovább .A baba többször visszacsúszott mire az egyik orvos rákönyökölt a hátgerincemre elrepesztve egyik bordám .14 óra 50 perckor megszületett egy ufó kinézetű kónuszos fejű 2,5 kg-os kisfiú miközben repedtem meg gátmetszés is volt .
A repedés ugy sikeredet hogy még 1 óra kellett annak a három öltésnek mert nem fért oda a kezük . A szülésznő mellettem maradt és pofozgatott hogy ne aludjak el még egy bizonyos ideig mert azt nem szabad .Másnap délig nem tudtam egyik oldalamról a másikra fordulni .Még 3 napig ágytálaztak és 2 hét múlva elhagyhattam a kórházat mert aláírtam a papírt, hogy saját felelősségemre .
Bár ez a kifejezés, hogy orgazmikus, valahogy nem illik ide.
mozdonj'statisztika
Nekem két gyerekem van, de egyik esetben sem emlékszem hasonló érzésre, mint amit leírtak itt...Lehet azért, mert kórházban szültem, és lekötözték a lábamat?..
Úgy emlékszem, orgazmikus érzés volt túllenni rajta, és utána valóban jól éreztem magamat. Bár nem volt hasonló érzés, mint szeretkezés után.
Az egy dolog, hogy valakinek élmény a gyereke születése. Elfogadom, még ha nekem életem legnehezebb napja volt, és így, 6 év távlatából sem tartom élménynek.
Na, de mi az a beteges szó, hogy ORGAZMIKUS? Azért ne már!
Nahát! lehet hogy Mozdonj= Elsi?
Én már semmin nem tudok meglepődni..
Kedves Trivial!
A topik elején Adrián is kérte, hogy csak kérdéseket írjatok a topikba, ugyanis pont az a lényege a topiknak, hogy gyorsan, minél több kérdésre lehessen válaszolni 1 óra alatt.
Nagyon érdekes volt sok felvetés és beszélgetés, de abban a topikban nem maradhat ott, mert rengeteg idő elmegy azzal, hogy ki kell keresni a konkrét kérdéseket.
Adrián be is linkelt egy topikot, ami a témában nyílt.
irt a noszemely valaszt , de az is ki lett szedve egy pillanat alatt : ha jol ertem , visszavonta a kezlekotest , edanak tiltakozasara valaszolt
Haggyál már... az ombucmanhoz kéne fordulni inkább...
:-) "hamis tanuskodas a megkotozott norol"
ezt itt egy bíróság, vagy egy rögtönítélő szék... vagy egy fórum?
Nem inkább "egy rövig időn belül tisztázott félreértés"?
Lányok, lányok, "jó ide bejönni..."
Én is most kattantam le, kimoderálnak tényleg mindent, ami egy hajszálnyi kételyt is megfogalmaz... egyik tag pl. azt írta, hogy hamis a sztori a kikötözött nőről (egyébként józan ésszel is belátható: miért kötöznék le a kezedet is? a te érdeked, hogy ne nyúlkálj oda, ha pl. vágnak...), nyomban ki is törölték...
Na, nemrég beszélgettem egy férfi (nagyon racionális gondolkodású) barátommal a saját szülésemről. Mondtam, hogy hülyeség a mi lett volna, ha típusú gondolkodás, de ettől függetlenül néha felmerül bennem, hogy akkor is ripityára szakadtam volna-e, ha nem adnak oxytocint a gyorsításra, meg nem nyomják ki a hasamból a gyereket a végén. Mire ő: de lehet, hogy nem szakadtál volna ripityára, viszont lehet, hogy oxigénhiányos lett volna a gyereked, ami hosszú távú tanulási gondokhoz vezet legenyhébb esetben is. Meggyógyultál? - Meg. Tökéletesen egészséges, és gyorsan született a gyereked? - igen. Beláttam, hogy tökéletesen igaza van. A varrás helye száz nap alatt teljesen eltűnik, én azóta a régi vagyok. Van egy egészséges, gyorsan megszületett, nagyon okos, jó mozgású, csodálatos gyermekem. Hát ki nem sz-rja le, hogy akkor az és ott nekem fájt? Ha ez volt az ára, - mert esetleg amúgy tényleg csak túl (az oxigénhiányos állapot eléréséig akár!!!) lassú volt a szülésem folyamata - hát mégis jó volt így. MIndketten jól vagyunk már, nehogy már még orgazmusra áhítozzam a szülés percében. Arra ott volt a "készítés"... :DDDD De komolyan, végtelen nagy önzőségnek tartom, ha ilyenkor nem a gyerek érdeke az egyetlen és legfontosabb, hanem a "háborítatlanságé", meg a lassúságé, meg az illóolajoké meg Mozarté... az életemnek pontosan az összes többi napján van lehetőségem ezekre, szülni meg csak egyetlen napon (egy gyerekem van). Semmilyen sikítós, órákon át tartó, feleljhetetlen orgazmusra nem cserélném el, hogy van egy csodálatos gyerekem... és ahogy visszagondolok, akkor is így éreztem. Mondta a nővér, hogy rajta van a hasamon ez a figyelő, amivel a gyerek szívhangját nézik, és emiatt nem tudok pl. mindenféle extrém pozitúrákat felvenni, ill. pl. Marathont se futni baromi alternatívan vajúdva, de lagálább abban a szent másodpercben látják, ha a gyereknek a legkisebb gondja is támadna odabent... és engem ez töltött el elégedettséggel, ha nem is orgazmussal. Na, legalább innen hátha nem törlik ki. :)))
Mar van jonehany 'cikizzuk azokat akiknek elmeny volt a gyerekuk szuletese' topik..
De persze elfer itt megegy, csak kicsit unalmas
Mozdonj át ment Elsi-be,
Most te nyitogatod a h...nél h...ébb topicokat,