Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Reálhozam vs. malacpersely

Drága Topiktársaim!
Rég rázott meg valami annyira, hogy topikot indítsak.....De ma szembesültem vele, hogy mekkora hatalmas összeget postáznak számomra.
Belépni kötelező volt.......Aztán kilépni is, hiszen kedvenc közlekedési vállalataink nélkülünk csődbe jutnának, így inkább a kis megtakarításainkat veszik " kölcsön?????"
Sebaj, gondoltam, hisz nem készülök még nyugdíjba vagy 30 évig ( 42 vagyok), jól jön az a kis tű pénz, az a reálhozam nevezetű.
Megkaptam az értesítőt. 14 ezer. HŰŰŰŰŰŰŰŰ, ebből már ha ügyes vagyok, egy hétvégi nagybevásárlás is kijön, nem hiába spóroltam 1998 óta.
Aztán telt az idő, múlt az idő. Lassan postázzák a lóvét, kicsi szívem ismét megdobogott. A mai napig. Ugyanis realista húgom felment a honlapra. Majd átküldte a végeredményt. Először egy fetrengős smile jött.
Basszus, lehet, hogy még nekem kell befizetnem????????
De nem, ne aggódjatok. 6400. Ha tényleg ennyi.
Szóval most én azon gondolkodom, hogy beüzemelem nagyanyám rám maradt malacperselyét.
Remélem, hogy az ott megtakarításra kerülő lóvé elegendő lesz majd a hamvasztásomra, hiszen a mi generációnk holtig melózik majd...
A nyugdíjpénztárak pedig ........költsék a reálhozamunk összegét , az akutt inkontinenciájuk és hasmenésük kezelésére fordítsák.......
Köszönöm, hogy kifüstölöghettem magam.
W betűs vagyok és OTPtől ma megkaptam számlára....
Végül csak elutalták, csak játszották itt az agyukat.
Szia!
Megkaptuk ma a férjemmel mindketten.
Otp ügyfélszolgálatot ciki azzal a kérdéssel felhívni, hogy most akkor számlára jön, vagy postára? (Blush)
Ugye én megadtam nyomtatványon számlaszámom, de adószámom nem írtam rá, erre azt mondták, az hiányos, nem tudják feldolgozni. Akkor helyben nem volt annyi eszem, hogy megkérdezzem.
No, csak azért, mert náluk még anyámék címe szerepel, és ők kb egész nyáron nincsenek otthon... Ha postára küldik, meg kell bíznom nagynénémet, nézze meg....
Ezt tudom, csak azt nem, hogy miért hozam szerepel az értesítőn a reálhozam helyett ??? Kábítás ???
Nem kéne keresgélni, hogy ki mennyit kap vissza, ha a reál hozam szerepelt volna. Eleve használható információt illenne közölni egy taggal, aki rábízta a pénzét az intézetre. Szerintem.
Ma megjött az elszámolás, ezen a hozam 92 ezer.
A fiam kapott 24 ezret az állam bácsi pedig 345 ezret.
Tehát ez a reálhozam, vagy a befizető lenyulása !!!
mi is F betüsek vagyunk és semmi ,még ma reggel sem!!!
nem értem mit csinálnak!!!"de ha nekünk kell fizetni nekik akkor azt nem lehet 1 hónapig halogatni"!!!
Ha esetleg meg kapnád légyszi üzend meg privibe is! köszönöm !!!
Meglesz az szerintem szerdán legkésőbb neked is :)
Ha betűarányosan nézzük a 15 utalós napra, akkor az L lett volna szerdán, szóval halad :)
Persze egy telefonkönyvet is elővehetnénk, hogy meghatározzuk mely betűhöz arányaiban mennyi ember tartozik.
De a lényeg, hogy halad, és van ott olyan ember, aki hajlandó elárulni (magától, én már kérdezni se mertem), hogy mely napra vagy 'kiírva' utalásra :)
Az OTP nem kapkodja el, még mindig a D betűnél tartanak? Én F betűsként OTP-től OTP számlára várom, G betűs kollégám szintén, még semmi.
OTP hírek:
az imént visszahívtak mert valami miatt kértem adategyeztetést.
Nagyon kedves volt az illető, még azt is mondta, hogy nekem 8-án, maximum 9én érkezik a számlámra.
L betűs vagyok.
Megkérdeztem hol áll most, de nagy volt a zaj, nem értettem, hogy D vagy G betűt mondott :( Bér szerintem estére már inkább a G, ha hétfőn megkapom az L-t.
Reméljük a legjobbakat. Én az S betűmmel nyugodtan várok, a jövő hét vége előtt rá se nézek a számlámra.
Köszönöm az infókat.
Hó vége előtt bizti kapod, mivel az OTP aug 19-én utal utoljára :)
Én írtam a 40.000-ret is. Kedden ők mondták.
Igaz kedden azt is mondták, hogy az előző napi záró betűt meg tudják mondani, így ma lelkesen felhívtam őket, de kifogtam egy másik ügyintézőt, aki már a sablondumát nyomta, hogy "nem látunk bele az utalásokba, egy könyvelóprogram folyamatosan utal"...
Én az L-emmel első körben jövő szerdát lőttem be, aztán a hétfői C betű hírére most pénteket, de megint lelassul. Remélem a szerda azért meglesz :)
Magánvélemény, csak józan parasztész alapján: kiszednek egy csomó pénzt a zsákjukból, hát nem törik össze magukat, hogy neked jobb legyen. Tudod: dögöljön meg a szomszéd tehene is!
"Utólag látható,hogy az ING vitte el a pálmát!"
Azért a POSTA is dobogós ám !!!! :))))
Valaki írta, hogy H betűs. és még nem kapta meg ma se.
Én L, reménykedtem a péntekben, de így jövő hét eleje-közepe lesz nekem is :(
A fiam is Budapest Bank-os és hétfőn megkapta.
Az egyéni számlakivonatán hozamként 84 ezer szerepelt, ebből a reál hozam 24 ezer lett. A részletes elszámolás állítolag 5 munkanapon belül fog megjönni. Ezt nagyon várom, hova lett a 60 ezer !?
OTP-s utalásokról tud valaki valamit? S betűsek????
Mindez megy egy hosszú távú megtakarítási alapba, ill. rendszeres megtak. számlán tovább gurigatjuk havi szinten, amennyivel csak tudjuk.....
Sajnos más Ökrösége miatt megint a kisember szív, mint a torkosborz és "önként, dalolva" bedobjuk kis öregkorunkra kuporgatott pénzmagunkat a nagy közös feneketlen kasszába, amivel egyedül a kisember jár sz...ul!!!
Eljött a "Magad uram, ha szolgád nincs" effektus, csak tudnám miért az én pénzemből szedjük ki a kakiból ezt a kis, rosszul kormányzott, agyonra eladósított országot???????????
Ha megérem a nyugdíjas kort-ami ki van zárva, mert 80 évesen meg sem fogok tudni mozdulni, fogaim sem lesznek, amivel mosolyoghatok az ügyfélszolgálatra betérő emberekre és még a tolókocsimmal sem fogok tudni akadálymentesen közlekedni....-akkor ki fog engem "pénzelni"? Az állam nem, a bkv sem, O.Viktor sem......
Gusztustalan!!!javascript:insertEmotion('dorgalos .gif','Dorg%C3%A1l%C3%B3s');
"Magyarország, Te vagy a szívembe írva, Magyarország.javascript:insertEmotion('szomoru_.gif','Szomo r%C3%BA');....."
Lehet, sokan lehurrognak, de igazad van!
Nemrég ment el egy ismerősöm, aki ügyfél (félig meddig már haverom) és szlovákiai magyar. Folyamatosan ki van akadva azon, ami itt folyik. Eddig úgy érezte, büntiben van, hogy magyar létére Szlovákiában lakik, most meg lassan örül. Vicc, nem?
Én így is, úgy is elhagyom ezt az országot, ha úgy vesszük mindenképp bebuktam volna ezt a pénzt (magát a nyugdíjbefizetést).
Amennyi az itteni befizetéseim alapján járt volna az eddig ledolgozott éveim alapján, az molyfing, meg aztán lehet, hogy nem is lehetne azt egy másik országban figyelembe vetetni.
A reálhozamom nem tudom mennyi, ha 0 ft feletti összeg, akkor örülök neki és el is tapsolom.
Ettől függetlenül sajnálom azokat, akik nem mennek el, itt terveznek megöregedni is és abszolút nem kapnak majd semmit!
Se most, se idős korukban.
Lehet, hogy egyébként én sem kapok majd semmit, kit érdekel.
Férjem Sz betűs, lakcímre kérte, ING-s és ma megkapta....
Én is névsor végén vagyok, OTP, még semmi. Ráadásul bankszámlára kértem, utólag rájöttem, h amikor kitöltöttem, elfelejtettem az adószámom ráírni. Ügyfélszolgálaton azt mondta nő, h hibát fog így kiadni adatfeldolgozáskor... Kérdés, ilyenkor mi van. 1. Lakcímre küldik? (az jó, mert náluk még szüleim címe van, akik egész nyáron nincsenek otthon) 2. Utalják államiba?
Na, nem mintha akkora összeg lenne... De akkor is.
Befektetésnél a legtöbb ember azt a NAGYhibát követi el, hogy megy/kullog a csorda után.
Ezért mindíg mindennel el vannak késve.
Amikor keveset kapnak, kiveszik a pénzüket, ezzel véglegesítik a veszteségüket. Amikor felmentek a jövedelmek, akkor ők is beszállnak, nehogy kimaradjanak a buliból, de már megint későn, mert már vége a táncnak.
A kitartó hosszútávú befektetés a legnyerőbb, minden kisimul, a kerék állandóan forog. 1x lent, 1x fent......
Hol van a csoportom ? Merre mentek ? Hol fordultak ? Hol pihentek meg, és hol rohantak ?
Utól akarom érni őket, mert én vagyok a vezetőjük.....
A gazdagok ezt (f)ordítva csinálják. Befektetni akkor kell, amikor vér folyik az utcán......Ha olcsóak a házak, hát vegyük őket tucat számra, majd eladjuk
a marháknak, amikor drágák lesznek megint.Befektetés= Majd találok egy nagyobb marhát mint én voltam, aki nekem többet fizet érte, mint amennyibe nekem kerűlt.
Tudtommal az Alianz már befejezte, megkapta mindenki.
A nagy többség meg tegnap kezdte csak. Így nem számít a betű ebből a szempontból.
Énis nagyon várom már, mert elég szép összeg, de csak nem akar megérkezni :)
Elfelejtettemhozzátenni, párom (aki férfi, tehát nem férjezett név az M vagy ilyesmi) postára kérte!
Én bankszámlára.
Párom M-es (Allianz) és tegnap megkapta. Én Á-s vagyok (Budapest Bank), és még semmi. De még egy levél sem ám!
Bár nem tudom, mit várjak.
Párom 27000 Ft-ot kapott, ismerősünk kemény 7000 Ft-ot.
Tényleg malacpersely lesz a vége, de még foglalt. Abba gyűlik a gyerek fagyipénze.
Kedves Mindenki!
Olvastam ezt is azt is amit írtatok. 1998. szeptemberében léptem be a Gyöngyház mnyp-ba, ami valamikor beleolvadt az AB aegonba. Majd egy újabb váltás jött, 2007-ben átléptem az Allianzba.
Keresetem mint a nagy átlagú kétkezi munkás emberé ( varronőként kezdtem, majd szabász lette, most meózom ) - szóval nem vet fel a pénz.
Annó nem volt választásom beléptem, most nem volt választásom kiléptem, amikor elindult ez az egész procedúra nem számoltam semmivel, max kellemeset csalódok,ha kapok.
A telefonközpontos hölgyike közölte, hogy sokra ne számítsak, mert átlépő vagyok és amikor átléptem minuszba volt a számlám
, szóüval mondja szivi, hogy 24000 ft körül, de ez sem biztos...

Mindenki mondja a környezetmebe, hogy most már az Allianznál is meg lehet nézni ahozamot, egyéb technikai okok miatt nem sikerült, gondoltam felhívom a telebankot.
Ott ugye bár édesen csengő automata közli velem a 2 pec után, hogy a vonalak terheltek, előre láthatólag 10 perc a várakozás. De a következő pillanatban már kedves női hang beköszönt.
Elbúgtam a hölgynek mit szeretnék megtudni, majd adat egyeztetés, és jött a megdöbbentő hír...
185.779 ft.
én a csodálkozástól szólni nem tudok... mire a hölgy kérdi ott vagyok e még? Miután összeszedtem az állam a földről, mondtam neki hogy legyen szíves árulja már el ez hogy lehet, és hogy lett a 24000-ből 185000? Kézségesen elcsacsogja, hogy minden a jó befektetés alapja, és rövid időre lett lekötve a pénz aminek magas hozama stb. stb. Valamint a 2008-as válságban ne felejtsem el, hogy egyedül az Allianz zárt plusszba. Mondom a hölgynek na ezt az egyet tudom
Igazából, nekem ez most egy kellemes csalódás lett, így legalább a tél előtt meg tudom csináltatni a műanyag erkélyajtó cserét, nem kell a jövő évi adópénzre várnom.
Sokak biztosan csalódottak, hogy keveset vagy egyátalán nem kaptak vissza semmit, valószínűleg én is így lennék.
De tény mi ebben a világban egy sakkot játszunk, mi vagyunk a bábuk és nem mi mozgatjuk...
Függ attól is, hogy milyen portfóliót választottál. (pár éve lehetett választani, hogy növekedési, vagy stb. - ettől függött, hogy mibe fektették) Nekem növekedésim volt az Allianznál, és szerencsém volt, vagy inkább a pénztár volt ügyes, mert már megkaptam a reálhozamot, és elég jól kaptam, jóval kevesebbre számítottam (94-et kaptam, de én csak 60-70-re számítottam). De pl. a férjem vagy 2 éve portfóliót váltott, mert neki is növekedésije volt, de a pénztár (Ő másiknál van) rosszba fektetett, és az év végi értesítőn az volt, hogy nemhogy nyert volna, hanem bukott rajta.
Tehát lehet egy ilyen oka is...
Vagy úgy M-es, hogy most M-es, de nem jelentette át pl. a férjezett nevét és a szerint kapta meg. Pl. Arany Anita.
Most jól megijesztettél, de felhívtam őket.
Én L-es vagyok, és még ott se tartanak - ez logikus is, én hétvégére, hét elejére várom. M-es kizárt hogy kapott, esetleg férjezett név, leánykori név módosulás?
Napi 40.000 utalás megy ki, és folyamatosan, nem napi 1 időszakban. Így aki OTP-s számlára kérte, az bármely napszakban megkaphatja.
Semmi mást nem tudok róla azon kívül, mint amit írtok. De arra gondolok, hogy a pénz nem egy/ugyanarra a helyre volt befektetve.
Lehetett választani ?
Mert más a hozama annak ami pl. a tőzsdére, aranyba, Mexikóban, vagy a győri cipőgyárba van befektetve.
Van AXA kalkulátor- az adatokat, TAJ, adószám stb készítsd elő, mert regisztrálni kell a kért adatokhoz