![Renée Zellweger és Leo Woodall](https://nlc.hu/uploads/2025/02/bridget-jones-1920-nlc.jpg)
![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hitel elutasítás-kérdés
![pomi49](/imgs/forum2016/default-avatar.jpg)
Üdv, szép napot!
Nem tudjátok véletlenül, hogy hitelelutasítás esetén megmondja-e a bank az okot? Akkor sem ha BAR listán szerepel valaki és az az oka, vagy egyáltalán nem? Vagy igen? Köszi
Valamint akkor is visszaszoktak szólni a bankok, ha nem jön össze a kölcsön, vagy csak akkor hívnak ha minden ok? Köszi
OTP elsősorban, személyi kölcsön.
azért kérdezem,mrt van bent egy igénylésem, délelőtt telefonált a nő adategyeztetés miatt, azt mondta nemsokára hív, azóta semmi. Nem tudom ilyenkor mi a helyzet, saját bankom. Tudtommal nem vagyok fent a KHR rendszerbe, de annyi rosszat olvastam róla, sose lehet tudni. Köszi
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Hát ez nem jó hír, hogy az ember nem tudhatja meg az elutasító okot sem. Még azt sem, ha az ne adj isten a KHR szereplés.
Köszi
Tudtommal nem mondják meg, hogy miért utasítanak el. Legalábbis én így jártam 2-3 éve. (Lehet, hogy azóta változott a helyzet.) Hiába hívtam őket, nem voltak hajlandók elárulni. Az egyik bank legalább írásban értesített, hogy nem kapom meg a hitelt. A másik még erre sem volt képes. Ott az egyik ügyintéző jóindulatán múlt, hogy szólt.
Azt sem fogják megmondani, hogy rajta vagy-e BAR listán. Ha szeretnél erről infót, neked kell kérned egy ingyenes, úgynevezett ügyféltudakozványon. Ezt bármelyik pénzintézetnél megteheted, nem csak a saját banknál. Az eredményt 1-2 héten belül, zárt borítékban kapod kézhez.
Adategyeztetés: megkérdezi pár adatodat, megkérdezi, valóban akarsz-e még kölcsönt felvenni.
Ugyanez munkáltatóktól is, felhívják a bankból, hogy mennyi a béred, mióta dolgozol ott, a cég áll-e felszámolás alatt.
Legalábbis, amikor én bankban dolgoztam, így volt.