Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Eurót OTP számlára

Kedves Fórumozók!
Bizonyára van köztetek olyan, aki otthon van ebben a témában, ezért kérnék Tőletek egy kis segítséget.
Külföldről szeretnék pár száz eurót készpénzben feltenni az OTP-s számlámra forintban. (Bár akár euróban is jó lenne, lényeg, hogy a számlámon legyen)
A WesternUnion-nál tudok ilyet csinálni? Vagy ott csak átutalni lehet és a célországban kp-ben felvenni? Megnéztem a honlapon, de nem igazodtam el rajta teljesen...
Ha valaki már esetleg csinált ilyet, akkor megtenné, hogy leírja a folyamatot, illetve a felmerülő költségeket?
Előre is nagyon köszönöm!
Amiota letrehoztak ezt az egyseges Eu-s utalast, ez a legolcsobb es a leggyorsabb megoldas, nagyon egyszerü es olcso.
Biztos, hogy sikerülni fog:-)
Hű, egy igazi szakértő vagy úgy látom
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Ezek szerint mégsem vagyok földönkívüli, hogy ilyet találtam ki...
Még ma este utánajárok akkor ennek amit írtál, remélhetőleg ez lesz a nyerő megoldás. Köszönöm!
Uhh, köszönöm a segítséget, WesternUnion hivatalosan is kihúzva a listáról!...
Nem szeretem amikor ok nélkül lehúzzák az ember lányát... Pofátlanság!
Szóval köszi még egyszer!
Ha nem talalnad, itt tudod a nemzetközi bankszamlaszamodat (iban) az Otp-nel kiszamoltatni:
https://www.otpbank.hu/portal/hu/IBAN
Kell az Otp-s bankszamlaszamod nemzetközi valtozata, az Otp honlapjan meg tudod csinalni, van szamitojuk, elerak HU-t, meg ket szamot, utana o-kat.
Otp nemzetközi azonositoja: otpvhuhb.
Ezzel szepen bemesz egy bankba, es rarakatod a penzt.
deviza arfolyamon valtja at az otp forintra, jobb, mint a valutaarfolyam, amivel a western union dolgozik.
A folyamat kötsege itt Ausztriaban 2,5 Euro mindenestül, Fr.o-ban nem tudom.
Itt a díjtáblázatuk.
7500 ft-ig 2.000 ft az átutalási díj... közel 30% !!
http://posta.hu/kepek/upload/2009-08/WU_altalanos_ dij.pdf
A Western uniont szerintem felejtsd el sürgősen!
Iszonyat költséggel dolgoznak!
Pár éve egyszer - tök véletlenül - itthon Bp-en kellett volna EUR-t vásárolnom. SZétnéztem a belvárosban, hol a legjobb az árfolyam... Általában 8-10 ft különbség volt az eladási- és a vételi árfolyam között a legtöbb Change office-ban.
A Blahán ránéztem a WU táblájára: talán 100 v. 110 ft különbség volt a két árfolyam között! :-OOOOOO
Lehet, hogy átutalásnál is ezzel trükköznek...?
Ha 10 turistából egy ráb.cik, már nyert ügyük van... :-(((
Hihetetlen, hogy ilyen marzzsal dolgozhatnak....
Csak egyszer szeretnék rátenni kb. 500 euró kp-t, de épp az átváltás miatt nem tudom megéri-e a forintszámlámra utalnom... Lényeg, hogy utána interneten szeretnék fizetni a bankkártyámmal.
Azért keresem a legegyszerűbb megoldást, mert csak egyszeri dolog lenne és innen Franciaországból elég nehezen tudok kapcsolatba lépni az OTP-vel.
De lehet, hogy akkor más megoldást kellene keresnem?...
egyszer használtam WesternUniont. Sok volt a levonás, és csak forintban lehet felvenni.
Bemész a banka ott ahol lakol, és megmondják majd mit kell tenni.
Ott van bankszámlád, akkor át kell utalni.
Egyszerűbb lenne az otp-nél devizaszámlát nyitni, de bármelyik másik banknál is lehet. Házon belü talán barátságosabb az átváltás. Ha kérsz hozzá bankkártyát, akkor devizavételi árfolyamon számolják, ami egy kicsit jobb a valautavételinél. De tudsz vele fizetni itthon és külföldön is. Mire akarod használni? Folyamatosan küldenél rá pénzt vagy csak most az egyszer?
A legrosszabb megoldás, ha forintszámlára utalod, mert akkor valutavételin számolák át forintra+kezelési költség.