Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia Bebe
nagyon köszönöm. Majd kipróbálom, előbb az Elzáét, mert azt nagyon kajtattam mindenhol, és ez a gyerek kedvence:)
TV paprikán van egy sorozat, nem tudom a címét, Kozi és Döme együtt főznek Wang mesterrel. Rengeteg féle ételt megfőznek, lehet, hogy ez is közte van. Én végignéztem mindet, sztem érdemes megnézni, ha valaki rendszeresen akar kínait készíteni.
Tudom, köszi.
A nyúlós cuccot kérdezte, a keményítőtől nyúlós, és szójaszósz van benne. Csak nincs mindig időm kifejteni...
Mandulásról még nem is hallottam, így konkrétan segíteni nem tudok, de ebben a topicban vannak jó kínai csirkés receptek. Én a 40 .hsz-ben írtam egyet (szezámmagos), azt szeretjük nagyon.
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=274862
nagyon kedves vagy, de kizárólag ezt a receptet keresem.
A gyerek megőrül érte, és meg kell tudnom csinálni:)
Szia!
Ez azt hiszem nem egészen az amit keresel, de nagyon finom. Édes is, sós is és ízlés szerint csípőssé is varázsolató. Nagyon egyszerű elkészíteni.
Ropogós mézmázas csirkeszeárnyak.
nagyon köszönöm!!! :)
ezt is mentem
a mandulát hogy csináljam meg?
Én kicsi 1-2 centis darabkákra szoktam vágni.Víz helyett jobb alaplével felönteni.Egyszerően egy tyúkhúsleveskockát feloldasz meleg vízben.
Ezt én magam kísérleteztem ki, mert én is imádom a kínai kaját.Amikor éreztem, hogy édeskés, megkérdeztem a büfést, hogy ez cukros?Azt mondta igen.Tehát nem kell idegenkedni a cukor-só-hús párosítástól.
A szójaszószok közül a fekete a legjobb.Lidl-ben lehet kapni.Jó lehet hozzá a Wok fűszer is.Ne süsd túl sokáig a húst, mert kiszárad,A répa maradjon roppanós!
ÓÓÓóóóó, nagyon-nagyon köszönöm!!!!
Ez nagyon jónak látszik:):) Nagyon kedves vagy:):)
Szuper
még abban tudnál segíteni, hogy a hagymát milyenre vágod? rendesen csíkokra?
Hozzávalók:2 csirkemellfilé, 1-2 kiskanál erőspista, szójaszósz,1-2 kiskanál cukor, 1-2 csipet só, étkezési keményítő, laposra vékonyra vágva 1-2 sárgarépa, 3-4 szál újhagyma.
A csirkemellet csíkokra vágod.Erőspistával, szójaszósszal, kis sóval, 2 teáskanál cukorral (vagy mézzel) összekevered.Állni hagyod.Addig darabolod a répát.Én hámozóval szoktam egyenletes sávokra vágni, majd gyufaszál méretűre szeletelem.(lehet nagyobb is)A hagymát is szeletelem.
A húsra rászórok 1 evőkanál keményítőt, jól összeforgatom.
Wok olajat, (ha nincs, grill olajat ) melegítek eyg teflon edényben, beleforgatom a húst, pirítom.Rászórom a répát, 5 percig sütöm együtt. Felöntöm vízzel, hogy szaftja legyen.Hamar besűrűsödik a keményítőtől.Ha nem eléggé "takonyszerű" a szaftja, akkor lehet még tenni hozzá vízzel összekevert keményítőt.(1-2 kiskanál keményítő)A legvégén beleszórod a hagymát.Ha szereted a fokhagymát 2-3 gerezdet nyomhatsz rá a végén.
Kész.10 percnél tovább nem kell főzni.Rizzsel a legjobb.Jázmin rizst vegyél,az a finom.
Nagyon rendes vagy nagyon köszönöm, de ez indiai csirke. ez tejszínes.
nekem az az átlátszó, nyúlós kellene amilyen a kínai.
Mandulás csirke corma
Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 nagy pohár natúr joghurt, 1 ek gyömbér, 3 gerezd fokhagyma, 2 hagyma, chili, 1 ek koriandermag, bors, kurkuma, garam masala, vaj, 4 dl kókusztej, só, kb 2 ek nagyobb darabokra vágott mandula
a tetejére: friss koriander, limelé
A csirkemellet kockára vágtam, majd a fűszerekkel (só, zúzott fokhagyma, gyömbér, bors, kurkuma, garam masala, chili, koriandermag – mozsárban megőrölve) kikevert joghurtba fektettem, s másnapig hűtőben tároltam. A hagymát kevés vajon megpároltam, majd hozzáadtam a csirkedarabokat a páccal együtt. Kicsit megpirítottam, majd felöntöttem a kókusztejjel (ha valaki nem annyira nagy rajongója a mártásnak, mint mi, akkor elég 2 dl is) hozzáadtam a mandulát, s 30 perc alatt puhára főztem. Friss korianderlevéllel megszórva (na ez elmaradt, mert már nincs levelem, csak virágom, kicsiny magkezdeményekkel) lime szelettel (hogy lehessen csepegtetni rá) és természetesen naan-nal kínáltam.
itt sajnos nincs:(
Sziasztok! próbáljátok meg itt: nosalty.hu