Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Update liszt HELP!

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Pocakosodó, kezdő fogyózó életem szerelmének akartam kedveskedni update lisztből készült palacsintával, de egy rakás sz@r lett... Lehet egyáltalán ebből hivatalosan palacsintát sütni? Túrószerű gezemicés trutyivá vált a serpenyőben. Tiszta idegbeteg vagyok, itt a bekevert palacsintatészta és most önthetem ki a latrinába? Ahhoz túl drága! Hogy menthetném meg? Esetleg némi sütőpor segítségével szaggathatnék fánkocskákat...?!
Ötlet, tapasztalat? Köszi.
Szia!
Lehet, hogy már késő, de azért leírom. Próbáld úgy sütni mint a tejespitét (aminek a tésztája tulajdonképpen palacsinta tészta). Vagyis kiolajozod a tepsit és beleöntöd a palacsinta masszát és sütőben 180-200 fokon kb. 20 percig sütöd. Általában befőttet vagy lekvárt kell mellé adni. Ez csak egy ötlet, mert én még nem használtam a norbi-lisztet.
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor diétás menüben graham lisztből készíted a palacsintát. Ez teljesőrlésű liszt, ezért hosszú a felszívódási ideje és nemcsak a fogyi, de a cukor diétába is ez a célszerű. Ráadásul úgy 250.-Ft körül van egy kiló. 8db palacsintához 15dkg lisztet kell venni és 4dl szódavizet meg egy pici sót. Tojás nem kell bele. Úgy kell sütni mint a palacsintát.
Aki jó szándékkal írt, annak tényleg köszönöm.
Na de aki lusta, az majd fogy a norbis nasstól a tv előtt szemeket meregetve.

de aki diétázik az azt sem ehet, ugyan úgy hízlal, mint bármelyik cukor.
Nem véletlenül nem ehetnek a testépítők sem a diétás időszakukban gyümölcsöket..
No és? Ha jól értem, egy egészséges, életerős fiatalember : egyen meg féltucat palacsintát, aztán ne üljön le a tv elé, hanem menjen néhány kört biciklivel, vagy sétáljanak egyet. Ez a "felnyomja a vércukorszintet" valami káromlás féle lett mostanában a konyha környékén...((( Felnyomja, na bumm. Minden élelmiszernek más a hatása, ezért kell változatosan étkezni és mozogni, nem tunyulni. Járja le, egyen utána gyümölcsöt, vagy ha korán megéhezik, egy szelet kenyeret kolbásszal és sav.káposztával.
Lisztkeverék összetevői:
Búzaliszt, LoCarb Choice kenyér keverék (búzaglutén, cellulóz rost, szójafehérje izolátum, pálmaolaj, lisztjavítószer: (búzaliszt, emulgeálószer: zsírsavak mono és digliceridjei, szójaliszt, liszkezelőszerek: kálcium-szulfát, enzim, aszkorbinsav, L-cisztein, tartósítószer: kálcium-propionát)), búzaglutén, búzakorpa, inulin, szárított élesztő, lisztkezelőszer: (búzaliszt, búzafehérje, búzamaláta-liszt, zsírsavak mono- és digliceridjei, csomósodást gátló: monokalcium-foszfát.
Eről nekem a háborús idők élelmiszer-pótlékai jutnak eszembe. Ha kenyeret sütök, akkor lisztet adok hozzá és nem szójafehérje izolátumot, meg monokalcium-foszfátot.
Én nem használok nagyon U-lisztet. De akik igen, azoknak a régiből ment a palacsinta, az új keverék az csak rost és fehérje, ahhoz 50%ban kell sima lisztet tenni..
Az ápdét liszt ugyan úgy hízlal, mint a másik, csak lassabban :DDD
Magyarul jó hülyének vagy nézve, megveszed a többezer ft-os ápdét lisztet, holott mi suttyó parasztok zabkorpából is tudunk készíteni ápdétes palacsintát, ami szintén lassan szívódik fel, csak negyede annyiba se kerül...és még csak nincs is tele ismeretlen anyagokkal.
Van Norbi lekvár
Amúgy sokkal finomabb, mint a bolti, mert tiszta gyümölcs és nem zselé. Na az ára... az hagy némi kivánnivalót maga után
Szia!
Én még soha nem vettem update lisztet,már csak azért sem,mert még sehol nem tudtam venni.
Én palacsintát zabpehelylisztből szoktam csinálni,abból tökéletes.
Ma kifejlesztettem egy nagyon jó piskóta receptet.
5 tojás(fehérje felverve), 2 evőkanál édesítő,54 evőkanál zabpehelyliszt és 1 kanál diabetikus liszt.A tepsit nagyon vékonyan kikenten margarinnal,raktam rá egy csomó vékonyra szelt almát,megszórta fahéjjal,arra rá a piskótát és megsütöttem.Isteni lett.Nekem a zabkorpás sütik nem nagyon válnak be.
Most is azt eszek, meg jó kis házikolbászt, isteni finom, roppanós házikenyérrel. (saját, jó kis hazai)...mégsem kell fogyóznom, mert amíg ezeket termelem, addig ég az én zsírom a munkától...így azt eszek amit akarok és még ápdét is vagyok. :DD
en sem ertem mi ertelme van ennek :F
normalis palacsintat kell csinalni aztan lehet menni kirandulni.
biztos az olajtól, amiben sütik :D Norbeeeeoil
Nagy az isten állatkertje...
Nem kell bedőlni a hülyeségeknek.
Nem kell venni méregdrága norbi lisztet.
Mozogni kell!
Na nemsoká eljön már az az idő, hogy nem kell azon gondolkodni az embernek, hogy fogyósnorbist egyen, mert sokaknak kaja se jut. Sokan fogunk mi még itt ebben az országban ápdétezni, azt hiszem.
"Hagyományos lisztből akár egyet is eszik, nem tud fogyni szegény
"
Aztán miért? Plusz: mitől kalóriaszegény egy palacsinta, ha "ápdétos"?
Tegyél még hozzá lisztet, kevert tészta állagúra, 1 sütőpor, és öntsd bele az egészet egy tepsibe.
Jó kis pite lesz belőle. (remélem)
:))) a kistibi meg énekelhetne néha arról is, hogy hagyjuk az updates izéket a csodába :D
rendes lisztet nincs? abból lenne az igazi, de ha a bekevertből akarsz akkor sűrítsd még, lehet az a baja..
:) arról a Quimby számról jutott eszembe, amiben az van, hogy "...az énem jobbik része a latrinában landolt..." :D