Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ez is puha palacsintaféle lesz.
Én is meglepődtem mikor az első megsült, de arra gondoltam a bolti attól áll olyan délcegen a zacskóban, mert tele van adalékkal.
Itt viszont írták, hogy a szögletesben milyen kemény és magas lesz, a kerekben meg olyan kis puhány.
Nekem kerek a sütő - több szívecskéből áll - és a végtemék puha. Nem tudom mi az oka.
A sikerét látva már nem is édekes.
Mondjuk szilárdságot növelő ötletet, azért szívesen veszek.
Köszönöm szépen, kipróbálom.
Jónak tünik, majd referálok róla.
Amiket eddig sütöttem, azokban nagyon sok volt a margarin/vaj és nem jó ropogós lett, mint vártam, hanem puha palacsinta szerű.
Sorry
Metros Tefal törölve
Ma voltam újra ránéztem és elírták az újságban nem cserélhető lapos sütőt árulnak 4 ezerért, hanem csak sima szendvicssütőt.
Furcsa is volt, hogy ha máshol 10-15 ezer ők miért adnák 4 ezerért.
Bocsi a félrevezetésért.
Na megvan: Clatronic az anyósomé, alig tudta kibogozni a nevét, mert már kopnak róla a betűk....
Na, jó. Most az egyszer. Nem vagyok ám egy nagy receptmegosztó...
10 dkg vaj
10 dkg cukor nádcukrot használok, aminek a dobozába beletettem egy vaníliarudat és sütikhezt ezt teszem. Nem szeretem az "ipari" vaníliát.
25 dkg liszt én tönkölyliszttel csinálom
250 ml tej
2 db tojás
fél zacskó sütőpor
1 db citrom héja, ha éppen nincs itthon citrom egyszerűen kihagyom
A liszt fajtájától és a tojások nagyságától függően, a tej mennyisége lehet több vagy kevesebb.
Jó étvágyat!
Leírod?
Hátha nekünk se kell tovább kísérletezni.
Momert
Nekünk ilyen van 3:1
Ugyan azt tudja, mint a Tefal és fele annyiba került
Ennek az egész háza fémből van
Előtte volt egy Orion
már az első sütésnél elromlott, ill. a bakelit olyan büdös volt, hogy borzasztó
lehet, hogy az idővel elmúlt volna, de nálunk azt nem érte meg, mert nem éltünk a csere lehetőségével, rögtön más fajtát kértünk cserébe, jól is tettük.
A használati utasítás mellett, recepteket is mellékelnek az ilyen gépek mellé. Én azt használom, nem is kisérletezem mással.
Amit már korábban is írtam: a juharszirup teszi fel az i-re a pontot, illetve a gofrira az ízélményt.
Esetleg egy kis muskotályos pezsgőben párolt, zamatos - semmi esetre sem melegházi - eper.
de, ha vannak Metro pontjaid, akkor 8 000 helyett 4 000 éert meg lehet venni a 3:1
http://www.metro.hu/gyujtse-a-jopontokat
2:1 10 000
3:1 15 000
Saturnos ár
Mijaza PANCAKE???
(Költöi kérdés volt, mert megnéztem neten, az az amerikai palacsinta!
)
A GOFRI-val fáradoznod sem kellett volna a neten keresgéléssel, hiszen OTT VAN a topikindítóban a képeken!
(Recepteket találsz hozzá a neten!)
Nálunk előbbit sehogyan sem árulnak (vagy csak én nem tudok róla), utóbbit pedig igen, készen, pár napos/hetes fogyasztási idővel.
De a frissen kisült sk gofri SOKKAL finomabb ám!
A magyar háziasszonynak meg az ilyesmi nem fáradság, ennél időigényesebbeket is vidáman megsütünk!
Néhány perccel ezelőtt megrendeltem ezt a csodamasinát. Szívesen fogadom, ha esetleg van tippetek a használatára, vagy bevált gofri receptetek, ami szépen kisül benne.
Nekem a képen látható fajta van. Nagyon bevált. Férjem is szívesen süt benne. Ez azért olcsóbb, mint a 2:1 vagy 3:1. Szóval, ha nem komplettet szeretnél - ezt ajánlom!
Üdv,
Szia!
Nekünk a Tefal duplatálcás sütője vált be nagyon.
Lehet, hogy kicsit offolok, de talán másokat is érdekel a téma. Írnál egy kicsit bővebben erről a Tefálos kombi sütőről? Ha jól sejtem, a tied a 3 in 1 változat. Én is nézegettem már őket, van 2 in 1 és sima változat is belőle.
Leginkább a tisztítása érdekelne, mert most egy Ufesa szendvicssütőnk van, de mindig csupa mocsok, alig tudom levakarni ról a koszt. A fiaim kedvence a paradicsomos szendvics, télen extra mennyiségű paradicsommártást tesznek a szendvicsekbe, és az nagyon csúnyán rá tud sülni. Mivel teflon, nem nehéz eltávolítani, de macerás, mert nem lehet víz alá tartani a készüléket. Úgy sejtem, ez a Tefálnál nem lenne gond.
látom, hogy mindkettőnknek a feje tetején landolt a szemöldöke az előző hozzászólástól
(és egyre inkább a hauser vezet, többek közt a te hozzászólásodnak is köszönhetően)
Nem tudom, annyi biztos, hogy nem valami drága és nem márkás.
Hauser vagy ilyesmi lehet, majd megkérdem telefonon, legkésőbb holnap megírom neked.
Szia!
Nekünk négyzet alakú van, bátyáméknak szív alakú.
Bátran mondhatom, hogy a négyzetes jobb..mélyebbek a "lukak" benne, míg a szívben csak éppenhogy belesimítható a massza, ezáltal Nekünk szép duci (mint az első képen) gofri lesz.
a szivecskés nagyon vékonyakat gyárt.
legalábbis Nekem ez a tapasztalatom....
Remélem tudtam segíteni :)
Pff... Műkaja...
A gofri nem pancake, de miért nem beszélsz magyarul? A gofri az gofri:)
Nekem mindkét formájú van, Hauser, meg vagyok elégedve velük.
Mijaza "gofri" ??? PANCAKE???
azt nem kell sutni.
Megveszed , fagyasztva es 1 perc +10 masodpercig a microba teszed, es KE'SZ!!
Egy nagyon fontos dolgot majdnem elfelejtettem.
A juharszirup. Alaptartozék a gofri mellé. Szerintem.
Én a Lidl Silvercrest nevű gofrisütőjét használom. Két nagy kerek gofrit süt, amelyek kis szivecskékből állnak össze.
Én szeretem.
A Lidlben ezen a néven futnak mostanában a műszaki cuccok, a régi röhejes nevű Bifinett helyett.
A gond az, hogy nem állandó temékük. Lehet ajándéknak más márkájú után kell nézned.
szia
a hauser elég jó.
abból is az, amelyik az első képes.