Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Pici fekete cica SOS!!!!

Sziasztok!
A férjem egy kollégájával talált tegnap egy nagyon pici koromfekete cicát a munkahelyén az udvaron. Nem tudni honnan kóborolt el, de macska sehol sincs a környéken. Nagy a valószínűsége, hogy valaki egyszerűen kidobta. A macs nagyon picurka, a szeme nemrég nyílhatott ki, kékesszürke színű. A férjem megsajnálta, bevitte, de ott nem maradhat egy napot se, mert a főnöke nem engedi. Ma hazahozza hozzánk, de nálunk is max. egy napot maradhat, mert albérletben lakunk és a tulajék nem engednek macskát a lakásba. SOS gazdi kellene. A férjem szerint tündéri cica. Segítsen valaki, aki be tudná fogadni!
Este 6 körül rakok fel róla fényképeket, akkorra érnek haza.
Sziasztok! A hétvége miatt nekem kimaradt ez a topic, csak most olvastam végig. Annyira szívetmelengető, hogy el sem hiszem!!!
Nagy-nagy gratula Krisztinának és férjének, valamint szucsagicanak is!!!
Az ideiglenes gazdik pedig... Csak nehogy egyszer szükségükben valaki így bánjon velük, mint ők a cicával.
Egyébként még mindig van nálam is két cica. Gazdira várnak!!!
Sziasztok!
Beszéltem barátnőmmel, jól van a cica, libamájpástétomot vett neki és ízlett neki (mondtam, h az nekem is ízlene :) ). Rosszalkodik, dorombol, nagyon jól elvan. Úgy néz ki, hogy mi hétfőn délre megyünk érte a férjemmel. Majd írok és küldök fotót is :)
Ági
Nagyon ügyesek voltatok,és nagy a
szívetek.Szerencsés a cicus,hogy a ti kezetekbe került,és sikerült elhelyezni.
Most már reméljük,hogy csak jó vár erre a kis drágára
Végre jó hír.
Ezek a gazdinak jelentkező lelketlen nemtommik meg remélem sosem jutnak cicához.
Cica átadva ideiglenes gazdijának, ma éjszaka már biztos az új otthonáról álmodik..
Szép álmokat mindenkinek!
Basszus, szegény kiscica! Kész szerencse, hogy nem kellett nekik, úgysem lettek volna jó gazdik.
Szuper a férjed és szuper Ágica barátnője is! Még jó, hogy nem december és mínusz 20 fok van.
Reméljük, hogy amilyen hányatott volt a kiscica élete eddig, annál nyugalmasabb és boldog lesz mostantól.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, komolyan..
Ha nem kell nekik a cica, akkor mit szórakoznak???
Magamra is haragszom kicsit, mert ha pár órával előbb jut tegnap eszembe a szállítási lehetőség, akkor még olvasod, és nincs ez a macera. De imádkozom, hogy jól süljön el végül. De az tuti, hogy Tündi kinyír, ha órákat kell várakoznia
Igen, tudom, iszonyatos állapotok vannak, minden menhely totálisan teli van. Nemhogy a menhelyek, de a menhelyeknek segítő ideiglenes befogadók is.
Nálam is három cica van, úgy, hogy kettőt most adtam örökbe. Plussz egy kutya, mindez panelban, szóval nem ideális, de ez van, nem lehet mit csinálni, hiszen ha nem fogadja az ember őket, meghalnak.
Azért írd majd meg, ha végre biztonságban, a barátnődnél vagy legalább a férjed kezében lesz a cica.
Megtartom a cicát, bevallom, picit el is kenődtem, amikor úgy volt, hogy más viszi el :)
Bocsi, hogy eltűntem, de nekem is ma volt egy pinduromnak az ivartalanítás, mert hétvégén megy gazdihoz.
Közben én is telefonáltam párat, várok visszajelzést, de most látom, hogy végül is megoldódott a cicus helyzete.
Olvastam, hogy ideiglenesen kellett volna elszállásolni, elkezdtem írni neked, hogy arra a két hétre jöhet hozzám, de aztán kiderült, hogy már erre is van megoldás.
Szuper jó hírek!
Azért azt nem fogom fel, hogy ha meg akarok menteni egy cicát, nem mindegy, hogy fiú-e vagy lány. Mármint, ha úgyis ivartalanítani fogom?
Ők biztos, hogy nem ivartalanították volna, gondolom, nem akarták, hogy a lány cica almokat hozzon nekik oda, de arra nem gondolnak, hogy egy kandúrral is nagyon sok probléma merülhet fel ivartalanítás nélkül?
Na mindegy, örülök, hogy végül jól alakult minden és most révbe ért a kiscica.
Szucsagica! Te megtartod végül vagy keresel neki majd gazdit?
Bárhogy is, köszönet, hogy befogadtad és persze a barátnődnek is, hogy vállalja addig. És köszönet a topikindítónak is, hogy nem hagyta őt magára és ennyit szervezkedett, hogy biztonságban legyen ez a kis tündér.
Sziasztok!
Hírek cicaügyben: A délelőttöt telefonálással töltöttem (még jó, hogy a főnököm kedves ember...
) Legalább 30 telefonszámot hívtam fel. Beszéltem menhelyekkel (Rex, Noé),de mind fullon vannak. A Noénál még madárkalitkában is cica lábadozik..., képzelhetitek! Kaptam tőlük sok jó tanácsot, meg telefonszámokat, önkéntes befogadókét, akik addig vigyázzák és gondozzák az ilyen állatkákat, míg örökbe nem adják. Sajnos nem volt hely sehol. Egy hölgy elárulta, nála 14 macska vár így gazdira...
Végül felhívott egy hölgy, hogy ők szeretnének macskát,el is jönnének érte. Telefon oda-vissza stb... Érte is jött a kollégája az előbb említett hölgynek, el is vitte a cicát. Megnyugodtam, hogy minden OK, végre révbe ért a kicsike. Amint hazaértem, jöttem a netre, írtam Barátosnőnek és Szucsagicának, hogy lett gazdi stb... Közben olvastam, hogy ő is talált megoldást a szállításra. Alighogy elküldtem az üzeneteket 5 percre rá telefonált a férjem: baj van, hozzák vissza a cicát, ők azt hitték fiú, nekik lány nem kell! Azt hittem lefordulok a székről! Nem tudom honnan vették, hogy fiú, én sehol nem írtam ilyet, nem is néztük meg. Arról nem is beszélve, akkor ez szóba se került mikor elvitték. Úgyhogy gyorsan üzentem Szucsagicának és felhívtam a barátnőjét, aki nagyon kedvesen vállalja a cica átmeneti elszállásolását amíg el nem viszik az igazi gazdihoz. A férjem, amint visszakerül hozzá viszi is a megbeszélt találkozóra. Remélem végre jó helyre kerül szegény picúr, nagyon megérdemelné. A férjemhez úgy bújik, alig lehet levakarni róla, nagyon hálás kis szőrgombóc.
Kecsketej az jó, tehéntejet nem ajánlatos.
...és gratula az új cicádhoz:)
Rendben! Vasárnap vagy hétfőn érkezik meg hozzánk a cica.
Történet: a barátnőm költözik vissza Salgótarjánba, vasárnap küldi az apjával haza a cuccait (addig nála lesz a cica). Az apja elviszi a csaj anyósához, és mi oda megyünk majd érte. Mostmár sínen van az ügy, remélem, nem lesz semmi gubanc.
Hú ez nagyonjó! Nagyon ügyesek vagytok!
Remélem hamar megtörténik az "átadás" és sínre kerül a cica élete.
majd írd meg légyszi ide a fejleményeket!
Ez nagyon jól hangzik. Livilla már felrakta a netboardra, ott lehet hogy lesz neki fuvar, várjunk egy kicsit. Ha nem jön segítség, holnap indíthatnánk egy topikot ezügyben. szerintem megérné.
a másik variáció az, hogy (szégyen de) én is megyek a monori börzére tizedikén, odáig el tudom vinni budapestről, ha valaki bevállalja 14napra.
Szerintem ezt meg kell tudni oldanunk itt a fórumon. simán.
Sziasztok!
Én jelentkeztem a cicáért, még mindig fenntartom, itt tuti jó helye lenne. Nemrég hozott haza a férjem egy hasonló korú csöppséget, amikor jöttek haza délutános műszakból, szegényke szakadó esőben nyávogott az út közepén. Azóta már édes kis dorombológép, jó haverja lenne a kis korminak.
Nálunk mindig van itthon féreghajtó, külön kutyának és macskának való, és minden állatunk oltva van. És tejet is kapnak, igen, a legkisebb is, házi kecsketejet, semmi baja sincs tőle, épp ellenkezőleg. Már nem egy kisállatot neveltem fel kecsketejjel.
Azért nem tudok utazni érte, mert a 14 hónapos kisfiammal vagyok itthon, az autónkkal pedig a férjem jár dolgozni minden nap. Kiírom ide is a számomat: 30/4597754 , ha valaki tud valami megoldást, szóljon!
Az jutott még eszembe, hogy 10-én megyünk Monorra a kisállatbörzére, ha addig valaki befogadná, ott át tudnám venni.
Ági