Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hidromasszazs kad, milyet?
2010-07-15 13:241.

Létrehozva: 2010. július 15. 13:24
Sziasztok,
segitseget szeretnek kerni. anyukam epitkezik es most kell megvegye a kadat. nagyon szeretne hidromasszazs kadat venni.
sajnos mi abszolut nem ertunk hozza. mire kell figyelni, milyet erdemes, milyet nem?
koszonom,
Egyet értek a többséggel: szerintem se vegyél hidromasszázs kádat.
Először is iszonyat mennyiségű víz kell bele (minimum a fúvókáig fel kell tölteni), miután elmúlik az újdonság varázsa, ritkán fogjátok használni pont e miatt is. Aztán meg amikor még is rászánnád magad, dőlni fog a trutyi (algás, taknyos cucc brrrrrrrrrrr...) a fúvókákból. Rettentő gusztustalan.
De ha mégis rászánjátok magatokat, semmiképen se építsétek be fixen az elejét az esetleges meghibásodás miatt.
Szia!
Nekünk van, hidromasszázs asszimetrikus kád, de semmi probléma nincs vele. Már 2 éves. REndesen ki van szilózva, nem ereszt, kiszárítja önmagát használat után, és nagyon jól ellazít.
Egy hátránya van: tele kell engedni, ha az ember bugyogni akar, ami sok-sok liter víz. De valamit valamiért..........
Ja, a miénk Méta Kft kádja felturbózva. Szerintem jó választás volt, de nem olcsó. A hipermarketekét el lehet felejteni, minddel csak a probléma van.
Amit ajánlok: Méta vagy Ravak. Azok tutira jók.
Nekem egy ismerősömnek van hidromasszázs kádja, de eleinte használták csak a sok hiba miatt most már nem. Ők is azt érzik, hogy beleölték a sok pénzt feleslegesen.
Igazán szomorú. Én ha neked volnék még megkérdezném a vízvezeték szerelőt is. Szerintem ha ő is sokat javított már, akkor inkább mondjatok le róla bármilyen fájdalmas.
koszonom a valaszokat.
haaaat szerintem nem lessz boldog. ha mar ennyit raszan az ember...
a derekszoggel nincs gond, most epitkezett, tehat az tuti.
elolvastam a tobbi topikot is, nincs sok, de ott is keves rajongo volt, tobb volt a "soha tobbet" hsz.
Én se vennék mégegyszer.
A mienk nem sarokkád, viszonylag normálisan van a falhoz szilózva.
A fő probléma nálunk az, hogy ezeknek a kádaknak a csapjai és a zuhany is u.n. süllyesztett. Tehát, ha valami probléma van, ami a zuhany gégecsőnél azért előfordul, akkor az egész kádat ki kell szedni. Nekünk novemberben lesz 4 éves, de ezalatt az idő alatt kétszer kellett a zuhany gégecsövet cserélni, és kb 1 hónapja pedig kompletten a csapokat. És hiába csak az egyiknél volt probléma (nálunk az eresztett, amelyikkel átváltom zuhanyra) csak szettben kapható. Csak a komplett csap ára több, mint 50 ezer forint volt.
Ha a hidromasszázst nem használod rendszeresen, tehát, ha már egy hét kimarad, akkor viszont amikor bekapcsolod, a fúvókákból eléggé sok kosz jön ki, ami a belső részén rakódik le.
Lehet, hogy másnak nincs vele ennyi problémája, de nekem nem vált be.
Szia, nekem van és már megbántam .:(
Mivel nem lehet rendesen befalazni az ilyen műanyag / akril kádat, ( azaz befúgázni, mint a klasszikus zománckádat a csempézéskor), így nem zár tökéletesen a falra. Mondjuk az enyém sarokkád, a régi bérházakban meg ugye elvétve sincs sehol pontos derékszög.
Így csorog a víz hátul, ami persze utána alatta előre kifolyik az összefolyó felé (ha a lejtés jól van burkolva), ami jó, de így sem szép látvány, hogy mindig van egy minipatak a fürdőben, ami épp a lefolyó felé tart (mert persze a zuhanyzás után nem egyszerre folyik ki a víz, hanem szép lassan órák alatt odacsordogál).
Mondjuk ha a kád alatt lenne a lefolyó az egy megoldás lehet, de ha ott meg eldugul a hajtól stb, akkor az se túl jó...
Sok ismerősöm ugyanígy járt, mint én. Van aki beszilózza a kádat a csempéhez, ez hol szépre sikerült hol nem, de X időközönként ő is leszedi és újraszilózza, mert ereszteni kezd ...
Hú az hosszú lett...
De persze tuti van , akinél jobban működik, bár annyian szídják az ismerőseim is, hogy nem hinném, hogy csak nálam van ezzel bibi...