Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
A Fundamentás azonnali áthidaló kölcsönnel kapcsolatban engem kérdezhettek nyugodtan.
Úgy tudom, hogy Fundamenta megtakarítással egybekötött áthidaló hitele is fordítható hitelkiváltásra. Talán érdemes lenne megnézni .
A részleteket nem tudom, mert ugyan van Fundamentánk, de mi most lakásbővítésre akarunk rá hitelt felvenni.
Mindenesetre fix kamatozású, és elég kedvező a %.
Én pedig ingyen elmondom a te jövődet: hamarosan kivágnak a fórumról, ugyanis nem engedélyezett dolgot művelsz ezzel a hirdetéssel.
Bocs.
https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dG9aS25h OEtZejVia01UWkotY055UlE6MQ
Kedves Fórumozók!
A BGF PSZK-n írom szakdolgozatomat "Jelzáloghitelesek, problémák - okok, lehetőségek" címmel, ehhez kapcsolódóan vizsgálom a hazai háztartások eladósodottságát.
Kérem, hogy amennyiben Ön vagy családja jelzálog fedezete mellett felvett hitellel rendelkezik, segítse a kutatásomat az alábbi linken található kérdőív kitöltésével:
https://spreadsheets.google.com/viewform?for mkey=dG9aS25hOEtZejVia01UWkotY055UlE6MQA válaszadás önkéntes és anoním, kb 10 percet vesz igénybe.
Segítségét előre is köszönöm!
Birkás Petra
mi a hülyeség..? de van diploma is közgázos :)
Az.
Bár a FED tevékenysége erősen megkérdőjelezhető, mind a monetáris politikát illetően, mind a szervezet ilyenformán megvalósuló szükségességét illetően is...
Vszont féligazságnak nem rossz :-D
Sziasztok!
Nem kell felsőfokú diploma ahhoz, hogy észrevegyük a CHF hitelekkel bepalizták a népet.
Sajnos azt kell mondanom,hogy ez egy folyamat eleje.
Lássuk a tényeket:
Honnan jön a pénz? Erre Te azt mondod, a pénzt az állami pénzjegynyomdában keletkezik.
Az igazság pedig az, hogy új pénz csak akkor keletkezik, ha valaki hitelt vesz fel és a bank pénzt helyez ki. Mivel a hitelfelvétel lelassult ezért a piacon pénzszűke van.
A háztartások leginkább három helyre viszik a pénzüket, élelmiszer, rezsi és hiteltartozás.
Ez rombolja a belső gazdaságunkat. Mivel a kibocsájtott pénz kamattal van terhelve ezért az folyamatosan értéktelenedik ( kamat-gazdasági eredmény = infláció)
Ajánlok egy youtube-on megtalálható filmet: Zeitgiest Addendum.
Egy érdekes történet is van a filmben, amikor is egy adós perbe hívta a bankját, mely szerint a bank neki nem is adott kölcsönt, az adós pert nyert a bankkal szemben.
Hiszen mit csinál egy bank, amikor kölcsönt ad, a hitelszerződésben rögzíti, a pénz visszafizetésére szolgáló fedezetet. Ha nem fizetsz, elveszíted a felajánlott értéktárgyadat (jelzálog). A bank pedig semmit nem csinál csak erre a papírdarabra hivatkozva pénzt állít elő a semmiből, amire kamatot szedd. De a kölcsönadott pénz soha nem is volt a banknál az akkor jött létre, azáltal, hogy aláírtad a szerződést.
Mivel a visszafizetendő pénz több mint a kölcsönkapott, ezért kizárt, hogy mindenki ki tudja fizetni az adósságát. A kilakoltatási tilalom sem tudom, hogy az adósokat,vagy a bankokat védi, hiszen ennyi ingatlan nem kerülhet egyszerre piacra, mert az ingatlanok elértéktelenednének, azaz nem nyújtanának fedezetett a kibocsájtott pénzre. Valamint óriási nyomor szakadna az országa hirtelen ami közfelháborodást eredményezne, ezért ezt az adós tömeget el kell morzsolni….
Mindenkinek aki hitelfelvételen gondolkodik vagy hitellel rendelkezik ajánlom ezt a filmet.
Zeitgiest Addendum http://www.youtube.com/watch?v=JcbMW5Y5HxY
Ideje felébredni…
szia!
Olvastam a hozzászólásodat.
Történt valami előrelépés?
Mert én óvva intenélek, hogy várjatok még.
Mi is így gondolkodtunk, hogy ha már fizetni kell, akkor hitelbe menjen.
Most pedig eljutotttam arra a szintre, hogy a szeretett kis otthonunkat képes vagyok eladni, mert annyira megnőtt a hitel. (15 évből eltelt 5 év)
Majdnem a duplájára!!!!
Inkább spóroljatok amíg lehet, vagy éljetek albérletben és élvezzétek az életet, mintsem a banknak adjátok a pénzeteket.
Amerikában nem is divat a lakásvásárlás. Ott bérlik, így több marad nekik az "élet"-re.
Üdv,
egy kétségbeesett hiteles
Akkor nektek járni fog,márha lesz ebből egyáltalán valami.
Nehéz helyzet,elhiszem.Remélhetőleg hamarosan lesz valami fordulat pozitív irányba,mert azt elképzelni sem tudom,hogy kb 1,5millió ember utcára kerüljön,mert nem tudja fizetni a lakás hiteleket.
De. Elérni, hogy a bankok ne a kormányok folott álljanak, és ezáltal akkor az államok ismerjék el pilotajatékként (és egyéb buncselekményként) a banki machinációkat.
A svajci frank alapu hitel forint alapu helyett sem egyéb, mint hogy akkor, amikor felvetted a hitelt, átszorozták... virtuális pénzrol van szo, vagyis csak számokró, semmi koltsége nincs rá a banknak, siman visszaszorozhatná forintra, ha segiteni akarna, és nem jogtalan pénzeket bezsebelni.
Októberben fogadta el az Országgyűlés a jogszabályt,kell még idő ahhoz,hogy ebből legyen valami.
Milyen hitelt vetettek fel?Lakás vagy szabad felhasználásút?
Sziasztok!
Nekünk is egyre nehezebb ez sajnos.
Nekün k már 50-53 helyett 85-90.000 a törlesztőnk. 8 millát vettünk fel anno 20 évre,még 15 év van. A férjem fizuját elviszi a hitel és a rezsi,sok nem marad,mert én meg GYES-en vagyok.
Kisfiúnk cukorbeteg,ovi csak délig veszi be,4 órás munka nincs sehol,hiába kapok GYES még vele 10 éves koráig kevés ilyen árak mellett.
Egyszer gondoltuk,hogy bemegyünk a bankba,hogyvmi módosítás kellene,mert ez nagyon sok nekünk,ráadásul 1 fizetésből.
Akkor valami 60-70.000et kellett volna befizetni,akkor talán tudtak volna segíteni vmit. Ez durva azért! Ha segíteni akarnak,akkor segítsen e nélkül!
A kormány is hallgat nagyon a devizahitelesek megsegítéséről,pedig anno ezt nagyon mondták.
Szia Humpika!
Én jelenleg egy hitelfelvétel előtt állok, szerencsére eddig nem volt dolgom a bankokkal, de most egy lakásvásárlás előtt állok. Kérdeztem pár bankos ismerősömet arról, h mit tudnának ajánlani v mi az,ami a legkedvezőbb jelen állás szerint nekem. Az új egyenlítő hitelről elég jó volt a véleményük, küldtek nekem egy szakmabeli cikket, amiben elismerően írtak róla, meg hogy ilyen eddig még nem volt Magyaro-on, de ez már Európában bevált eljárás. De persze egyénenként változik, h kinek mennyire éri meg ez a konstrukciójú hitel, de ha sztem felmész az oldalukra, és szánsz egy kis időt a hitelkalkulátorra, akkor kiderül, h számodra megéri-e ebbe belevágni v más után kell nézned. egy próbát megér.
Természetesen a pénzed az ott állni fog, azaz cak számodra de ők azt kamatoztatják, forgatják, nekik az a haszon téged pedig ezzel kompenzálnak, nem tudom ez mekkora kamatot jelent de mivel egyébként az előtörlesztésért büntetést számolnak fel, ezért ha te máshol gyüjtöd és kamatoztatod a pénzed azzal nem fogsz tudni előtörleszteni, ezt ki kellene számolni valakinek, hogy kamatos kamattal, mekkora kamatot biztosítanak a megtakarításodra, hogyha az kissebb mintha lekötnéd (ami elég valószínű) akkor nem éri meg hacsak nem olyan magas az előtörlesztési büntetés, ami miatt átlendül az egész a ló túloldalára.
Aki ezt megmondja nekem annak hjövök egy Fagyival