Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kuvasz család-SOS

Kuvasz család borzalmas körülmények között vidéken, gazdit keresnek. Barátnőm pártfogolja őket, bemásolom a levelét. Aki, tud, segítsen, hirdesse őket!
Köszönöm!
"Szóval, van két kuvasz: a mamát nem találtam,a kant lefotóztam. A kölykök heten vannak: 2 foltos, (kan, szuka) 1 világos (kan), egy ordas szín, egy fekete (rotira hajazó), 2 sötétebb.
Utóbbiakat nem tudtam kihúzni az ól alól. 2 kicsit a gyerekek széttapostak, megnézték, meddig bírják szusszal, míg a mellkasukra állnak...
Ott tudtam volna agyonütni mindet.
Vittem neki ki kaját. A kicsik nagyon jól tápláltak, de ma muszáj kimennem bolhairtózni őket, mert annyi a serke bennük, hogy pillanatok alatt a férgességgel is számolni kell, ami el is viheti őket. A mennyiséget látva. Szörnyű.
Eredetileg 3 kuvasz volt. Az egyiket agyonütötték. Hihetetlenül szelídek, alázatosak, nem hamisak. A gyerekeket sem bántják, a többi kutyát sem, pedig a kannak nem sokból tartana. Érdekes módon a nagyok sem rosszul tápláltak, azt mondták, hogy azért mindenki kidobja nekik a maradékot, és a malacnak összegyűjtött moslékból is lopnak. (ez szörnyű)
A kicsik kb. 6-7 hetesek, fogak kint, tüneményes babák.
Most az egyik ház udvarán található üres disznóól alatt vannak. A tulaj engedi, hogy ott maradjanak, ennyi babát nem tudok haza hozni, és nem is akarok, mert az anya dugig van tejjel: előző este is voltam kint, láttam. Hagyta megnyomkodni a cicit, ömlik belőle a tej.
"
Nagyon nagyon orulok, szurkoltam hogy sikeruljon nekik otthont talalni
Neked meg koszonet a sok munkadert es az allatszeretetedert amivel segitesz az allatokon, kivanok a jovoben is sok sikert es jo egeeszseget neked es sok jo embert aki befogadjak az eltaszitott allatkakat!
Köszönjük dedina!!!!!!
Meg mindenkinek, aki segített!
Ez fantasztikus!

Végre jó hírt is olvasunk, köszönjük!
Sziasztok!
Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a felajánlott pénzadományt. Jelentem, hasznos dologra fordítottam, ma mindenki kapott féreghajtót, minőségi tápot vettem a kicsiknek, és már eszik is.
(Ma nem volt újabb bántalmazás, "csupán" egy 2 hónap körüli kiscicát kellett eltemetnem, mert ott volt az úton. Minden jel arra mutatott, hogy kutyák bántották, nagyon nyálas volt.)
Éltem Budapesten 10 évig, öt éve újra vidéken, nem tudom mi a jobb, mindenhol van mit csinálni.
Ma a helyi rádió is bemondta többször, hogy gazdik jelentkezését várjuk, és jelentem, péntekig mindenkit elvisznek: kicsit, nagyot egyaránt.
Ja, köszönet ismerősömnek, hogy engedi, hogy hozzászóljak a topikhoz, nem vagyok följelentkezve, de majd pótolom. Ha kínom lesz dedina néven (ha nem foglalt) majd néha benézek.
Szóval köszönöm minden állatbarátnak, aki önzetlenül segített, sokkal tartozom nekik. Rengeteg telefon, e-mail, ismerősök riasztása, azon pedig elájultam, hogy ismeretlen emberek rám bízták lehet, hogy utolsó ezreseiket.
10.000 ft-ot kaptam kereken (több személytől), bevásároltam mindent, kérek mindenkit, hogy ne adjon több pénzt. Nem szeretnék visszaélni a helyzettel!!!!! Tényleg csak ámulok, hogy nem is kértem, soha eszembe nem jutott volna,...és milyen nagy hasznát vettem!!!!
Köszönöm a babák nevében. A mama teje fogy, vagyis az elválasztás éppen aktuális lesz. Egy 14 éves kamaszt megtanítottam szépen lefekteteni a mamit, hogy tudjanak szopni a kicsik. Képzeljétek, ma arra mentem ki, hogy a srác bőszen szoptat a mamival. Vagyis a cigányok között is van értelmes - hál istennek, vagy bárki másnak, akiben hisztek.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm. Remélem a gazdik megérkezéséig is kitartunk!!!!!!!
dedina
Szia.
Utalok vmennyit, sajnos máshogy nem tudok Neked segíteni...nagyon remélem, h hamarosan megoldódik a kutyusok sorsa
Szia!
Én intézem a kiskutyák életét, bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok rá.
Ma ismét voltam kint, a bolhairtás eredményes volt. A serkék lassan potyognak, elszáradnak bennük. A mamit megetettem, benéztem az ól alá, még száraz alattuk a talaj. Nagyon kövérek, attól nem félek, hogy megfáznak.
Nagyon édesek, most nem húzták szét a gyerekek az almot.
Salgótarján mellett vannak egy kis faluban, az ún. újtelepen, amit romák laknak 2/3-részben.
A falu egyébként békés, a kutyákat el lehet vinni, iadják, főleg, ha ott vagyok.
Én vagyok a mumus, tudják, hogy rendőrrel, nagydarab bácsikkal megyek, ha újabb baj történik.
Ha lenne itthon egy üres kennelem, máris hoznám a családot, de jelenleg 17 kutyánk van...
Sajnos a kutyusok helyzete továbbra is megoldatlan!!!
Aki segiteni szeretne pénzzel v. gyógyszerrel, táppal, stb, kérem irjon privit!!!
Üdv
Köszönöm!!!
Délelőtt felhívom!
http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=11583
Nagyon köszi a hozzászólásokat mindenkinek.
Aki kérte, elküldtem a barátnőm számát privátban.
Ha terjeszteni tudnátok, azt nagyon megköszönném, én is próbálom őket nyomni mindenhova, hogy találjunk nekik gyorsan gazdit.
Ha még kell valakinek a telefonszám, írjon!
Köszönöm!
A szállításban tudok segíteni.Ettől szerintem még az Illatos út is jobb.
Szegénykék.
Az összeset el kéne hozni onnan azonnal. A mamát is!!!
Hol vannak helyileg? Szóljatok lécci, miben segithetek, szeretnék én is segiteni a megmentésükben .
Jaj, szegénykéim...
Azt hiszem szegyen ami lett Magyarorszagbol az elmult evtizedek alatt.Szerencsere vannak olyanok meg szep szammal mint te es a barataid, de osszessegeben veve az egesz undorito es felhaborito.
Ilyenkor mindig orulok hogy nem kell ott elnem, azt hiszem mar regen bortonben ulnek mert sajat kezuleg irtanam ki az ilyen fergeket akik kepesek ilyen cselekmenyekre.
Az adott terület hatósági állatorvosának is fontos szerepe van, de ahol én élek, itt is kb az az állatorvos véleménye, hogy az állat az állat, annak nincsenek jogai
És a jegyzőt is vagy érdekli, vagy inkább nem. Ha egyet is ért, nem biztos, hogy bármit is tud tenni. A legszutykosabb kis faluban is iszonyú hatalmi harcok vannak, hogy ki a kiskakas a szemétdombon. A sok "buta paraszt*" közözz meg nem túl népszerű, ha egy kutya miatt valakit meghurcolnak.
*senki ne vegye általános sértésnek, de van egy ilyen kategória, ismerek ilyet eleget...
Szia!
Először is bízom benne, hogy megoldódik ez a nagyon szomorú helyzet.
Amiért viszont írok: amit mondtál, hogy barátnőd feljelentést tesz a lelőtt kutya ügyében, nos ha belterületen történt, akor ne csak állatkínzás ügyében, hanem fegyverhasználat miatt is tegyen feljelentést. Belterületen ugyanis szigorúan tilos lőfegyvert használni. legalábbis gondolom, hogy nem valami kis légpuskával lőtte le.
Sajnos ma ebben az országban - állatvédelmi törvény ide vagy oda - nem törődnek érdemben ezekkel az ügyekkel. A fegyverhasználat miatt viszont hátha egy kicsit megszorongatják az illetőt.
Hat jol megrikattal ezzel a tortenettel
. Nagyon remelem talaltok jo otthont nekik, olyan gyonyoruek szegenykek.
Ha lenne igazsag a foldon akkor egy jol termetu ember allhatna a kolykok mellkasan ugyanabbol a celbol.
Ezek utan sokan meg csodalkoznak miert van annyi ember aki gyuloli a gyerekeket.
Ocsmany fergek, es qurvara nem erdekel hogy honnet lattak rossz peldat. Akiben van emberi erzes az enm tesz ilyet . De ezekben nincs, remelem valami szadista rajuk akad meg az eletben.
Köszönöm, közben én is megtaláltam, küldtem is nekik mailt.
Az alapvető baj az, hogy én is itt ülök a budapesti belvárosi lakásomban és döbbenten hallgatom, hogy vidéken mi van. Ez a barátnőm, aki eteti és féreghajtózza a kicsiket, pont holnap fog feljelenteni egy pasit, aki a pár nappal ezelőtt lelőtt egy kutyát, csak azért, mert az bemenekült a portájára a vihar elöl. És ez nem az első eset és nagyon szomorú, de valószínűleg nem is az utolsó. Nekem is döbbenetes és hihetetlen, hogy ilyen előfordulhat, de sajnos ez van. A barátnőmnek nem ez az első "ügye", az első feljelentése, halottam már nagyon durva dolgokat és hidd el, ő próbál tenni ellene ott helyben, de ez borzasztóan nehéz, főleg ott, ahol az embereknek arra sincs pénze, hogy a gyerekét etesse, ki foglalkozik a kutyákkal??? Ez borzalmas dolog. Amit én tehetek, az annyi, hogy próbálom felpakolni őket minél több fórumra, gazdit találni nekik.
Ha tudnád te is terjeszteni, nagyon megköszönöm, privátban tudom küldeni a számát!
... kiemelt topikokhoz
olyan késő van már, hogy alig látok...
A netboardra is tedd fel :
http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=563
És kérd meg Adrijant, hogy tegye a kiemelt topokokhoz.
Édes kicsi bogaraim!
Tüneményesek, de amit velük művelnek ez bőven kimeríti az állatkínzás fogalmát!!!!!!!!!! Több éves börtönnel büntetendő. Nem meri senki feljelenteni ezt a primitív bandát?
Valóban vannak kuvaszmentők, felvetted velük a kapcsolatot?
Nemzeti örökségünk a KUVASZ/rescue Fórum:
A mentők rendszeresen figyelik!
MEOE Hungária Kuvasz Klub Fajtamentés
Központi e-mail: kuvaszforum@freestart.hu
Mobil: a kuvasz fajtamentés külön fóruma:
http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=548
06-70-207-4433
Úgy tudom, már megtörtént, mármint a feljelentés, de sajnos nem ez volt az első. Barátnőm már bejáratos a jegyzőnél :(
Amúgy Nógrád megyében van.
Kuvasz fajtamentést most keresem.. (az a baj, hogy az egyik szülő nem fajtatiszta, de ha megtaláljuk őket -már, ha vannak egyáltalán-, hátha segítenek)
Miért nem jelented fel őket?
Rendőrségnek is el kel járni ilyen esetben.
Hol van ez a kuvaszcsalád?
Biztos van kuvaszmentő egyesület is.
Farkaskutyamentő berdicoli mentő egyesület is van.