Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Esküvői ruha varrás

Sziasztok!
Kinéztem a neten magamnak egy szép esküvői ruhát (csak a polgári esküvőre, mert a templomi már meg van).
Egyszerű, mégis elegáns. Felhívtam a szalont, és a kölcsönzési díja majdnem eléri a 200e-t.
(pedig meg akartam venni)
Tudnátok ajánlani olyan varrónőt, aki megvarrná a ruhámat? A képet lementettem, mert \'ugyanolyat\' szeretnék. Vagyis hasonlót, mert pont egyforma ugye nem lesz.
Írhattok priviben is.
Köszönöm
Szia Hajnalka 28 !
Kérlek
mondd meg melyik az a Budapesti Menyasszonyi ruhaszalon!
Üdv : Ilona
sziasztok,
tudnátok nekem olyan címeket mondani, ahol esküvői ruhát varrathatnék, semmi extra, csak 3/4-es csipkeujjú csónaknyakú csipke felsőrész, az alja meg valami nem gyűrődős, abroncstalan, lágyan leomló hosszú (uszály nélküli) szoknya (esetleg csipkés anyagból) lenne, a cél, hogy bőröndben szállítható legyen... ilyet sajna kölcsönzőben, meg kész, megvehető készleten nem találtam, jó, kipróbált varrónő vagy szalon tapasztalatoknak örülnék (aki nem aranyárban varrná meg)
a helyszín lehetőleg Bp vagy vonzáskörzete... Köszönöm!
És szerinted ez korrekt?
A magyar webáruházakat rendszeresen ellenőrzik próbavásárlásokkal, illetve a megadott adatok valódiságát is alkalomszerűen.
Ezzel én is tisztába vagyok, de az nem az a cég ahonnan neked 30eft-ért (postaköltséggel együtt) ruhát küldenek!
Nemhogy a minőség nincs garantálva, hanem az egész úgy van kitalálva, hogy lehetőséged se legyen visszaküldeni!
Ezt úgy hívják etikátlan piaci magatartás.
Te nem vagy normális!
A minőségellenőrzés fogalmát nem is ismerik!
Három fő dolgot ismernek: lopni, csali, hazudni!
Ja, a számla fogalmát sem ismerik!
Az anyagot bepakolják valahol Kínában a hajóba, míg Európába ér elkészülnek a cuccok egy sötét zárt hajóban. És ennyi!
Nyilván az ámítás megvan, hogy milyen szuper és a magyar ár töredéke, már magában ez elgondolkoztató!
Azt tudod, miért van az a kellemetlen szaga a kínai ruháknak?
A hajón, amin hozzák, rengeteg a csótány, egér, patkány stb., ezek ellen védekezniük kell, ők a legolcsóbb petróleum alapú szerrel itatják át a ruhákat, így nem eszi meg semmi. Igaz, hogy azt ki nem lehet mosni belőle.
De örülök, hogy szerencséd volt! Sok boldogságot kívánok!
U.i. Azt viszont nem kívánom, hogy a születendő gyermeked a kínai vállalkozónak dolgozzon, mert ha így haladunk ellepik Európát. Az általuk alkalmazott minimálbér az egy marék rizs naponta.
A visszakuldessel csak annyi a baj, hogy altalaban tobbe kerul visszakuldeni a ruhat Kinaba, mint amennyiert megveszed. Sok ruha van fent 60-80 dollarokert, na most ha vissza akarnad kuldeni a ruhat biztositva akkor az sem kerulne kevesebbe. Ha meg nem biztositva kuldod vissza, akkor meg ha elvesz utkozben akkor sem a ruha arat nem kapod vissza, sem pedig csere-ruhat. Szoval kicsitrizikos a dolog, de nagyon sokak kivalo minosegu ruhat kapnak igy is.
Neha kicsit ugyan halszagu...
de annyi baj legyen.
Egy dolgot elarulok:
Szinte az osszes eskuvoi ruhas cegnek Kinaban vannak a varrodai.
Minden evben odamennek a buyer-ek es kivalasztjak a kinai gyarban a ruhakat es ott gyartattjak le.
Viszont abban igazad van, hogy amikor nem a konkret markat rendeled meg, hanem csak ugy online akkor semmi nem garantalja a minoseget, mig a cegeken keresztul rendelt ruhak szigoru minosegi ellenorzeseken mennek keresztul es igy jutnak el a kiskereskedohoz, aztan meg a vasarolohoz.
Ezt nem tudom szó nélkül megállni.
Az egyik hozzászóló azt írta Kínából rendelt menyasszonyi ruhát. Az eszem megáll, de komolyan. Egy méretre készített kosztümöt is egyszer minimum fel kell próbálni, ha nem többször, nemhogy egy menyasszonyi ruhát!
De Kínában ezt is megoldják, gondolom virtuálisan próbált.
Döbbenet, mi van, ha fel sem tudja venni, olyan sz.. r, kínai termékeknél ez ugye nem lenne meglepő.
Ezt nem tudom szó nélkül megállni.
Az egyik hozzászóló azt írta Kínából rendelt menyasszonyi ruhát. Az eszem megáll, de komolyan. Egy méretre készített kosztümöt is egyszer minimum fel kell próbálni, ha nem többször, nemhogy egy menyasszonyi ruhát!
De Kínában ezt is megoldják, gondolom virtuálisan próbált, vagy gondolatban.
Döbbenet, mi van, ha fel sem tudja venni, olyan sz.. r, kínai termékeknél ez ugye nem lenne meglepő. Akkor vesz egy másikat itthon?
Mégis a minőségi kifogást azt hogyan lehet intézni?
Nekem augusztusban volt az eskukvom es az elso ruhamat en is DHgate-rol rendeltem.
A kis kinai nagyon aranyos volt, minden emailemre valaszolt, elmeletileg minden kivansagomat teljesitettek a ruhaval kapcsolatosan, az egyetlen bokkeno mindosszesen az volt, hogy a ruha soha nem erkezett meg.
Ugyhogy en elpocsekoltam igy 2 es fel honapot, aztan a vegen rendesen boltban vettem meg a ruhat.
Nem azt mondom, hogy teljesen megbizhatatlanok az eladok az oldalon, hanem csak annyit, hogyha megprobalnad megis onnan rendelni, hagyj eleg idot ahhoz, hogyha valami miatt nem erkezne meg, akkor legyen idod meg rendelni mashonnan.
Boldog keszulodest az eskuvore ! :)
Sziasztok!
Én is varratam a ruhámat annó 2006-ban. A magasságom miatt és a méreteim miatt nem tudtam volna kölcsönözni olyt, amilyet kinéztem. (154 cm, 42 kg). Baranyában lakom, lehet ez kicsit messze van.
Egy ötlet a ruhához, sajnos én nem találtam igazán széles és nekem tetsző csipkét akkoriban, amit láttam annak az ára pedig a csillagos ég volt. Körülnéztem a függönyök között, nagyon szép és minőségi hímzett muszlint találtam.
szia
Várpalotán tudok egy nagyon jó és olcsó esküvői ruha varró szalont
link:
http://www.eskuvoiruhavarras.hu/
maj d írd meg hogy mi lett az eredmény
Köszönöm mindenkinek a segítséget, és azoknak is, akik priviben írtak.
Most már csak egy nagyon nagyon jó fodrászt keresek, lehet hamarosan erről is nyitok egy topicot.
Sajnos azért volt drága, mert márkás a ruha.
De nagyon belehabarodtam. Meg is akartam venni, úgy gondoltam, mivel nem az a nagy ruha, hanem inkább olyan estélyi jellegű, talán belekerül 20e Ft-ba. De hogy majdnem 200.e Ft! Kész voltam.
Én is elegánsabbat szeretnék, és persze megvételre. A templomira kölcsönzöm a nagy ruhámat, de a polgárira venni szeretnék!
Nehéz lesz.
Ja és szólok majd, ha találok valamit.
Ez nagyon jó oldal! És gyönyörű ruhák vannak! Nekem jövőre lesz majd aktuális, de már el is mentettem az oldalt!!! Kösziiii
És milyen minőségű anyagból csinálták? Az anyagán lehetett érezni hogy kínai volt?
Sziasztok,
én egy kínai oldalról rendeltem a ruhámat(dhgate.com): ki lehet választani, hogy milyet szeretnék, megadni a méreteimet, és megvarrják, majd postán küldik.
Egy (szerintem) szép, egyszerű ruhát rendeltem, postaköltséggel együtt volt 30eFt. Kb 4 órát lesz rajtam. Valahogy nem volt szívem a kölcsönzői ruhákért százezret költeni, ezt pedig el is akarom majd adni...szóval nekem nagyon bejött:)
Szia,
írd be a gugliba h díszruhaszalon. Kispesten vannak, szerintem mindent megvarrnak akár kép alapján is.