Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
Készülünk mindjárt tornára, hogy ne kelljen rohanni.
Ildi:
zhu zhu hörcsög érdekelne, nektek milyen van? mit tud? igazán semmit nem tudok róla, Angi ma mondta azt kérne inkább mint cd-s rádiót. Kell e még hozzá valami, hogy játszani is tudjon. Képeket néztem róla a neten.
Na öltözünk, utána jövök!
Sziasztok!
Megpróbáltam zárt topikot nyitni,remélem sikerült.
2010.októberi-novemberi cimmel.
Jelentkezzetek és felveszlek benneteket,majd igyekszem ma többször felnézni!
Akkor majd ott folytatjuk -nyugiban!
Szözsó,
igazán bátrak vagytok,hogy elindultatok egy ilyen útra!nekem még az is stresszes,hogy a boltig elmenjek!
Most újra olvastalak:ja,nem csak 3-an mentetek!Úgy azért nem sok kikapcsolódásod lett volna...
Nem féltetted a hidegtől Szabit?
na,ma óriási "élményben" volt részem:beleesett a budiba az a szar falra tapadó légfrissítő!De úgy,hogy nem is vettük észre,csak mikor Zoli szól,hogy el van dugulva a wc...Kapcsoltam,előtte hallottam én valami koppanást,egyből rákérdeztem az illatosítóra,hát nem volt a helyén.Mivel nekem kisebb a kezem,így nekem jutott az a hálás feladat,hogy kotorásszak...Szemeteszsákot húztam a karomra,de legalább meg volt az a SZAR!!!
Hát,nekem ilyen szabadidőtöltéseim vannak
!(+egy fogammal kevesebb lettem
,sose megyek el fogorvoshoz..!)
Bíborka pár napja állandóan hasra fordul,amúgy balra,jobbra nem!örülök neki,csak vissza már nem tud,a bal keze a teste alá szorul,a puha ágyon nem tud ügyeskedni,így sírás a vége! Figyelni kell,tegnapeste meg is volt az első balesete:kint mosogattam,a játszószőnyegén volt-az meg az ágy szélén-,hallok nagy csörrenést,aztán sírást,hát szegény lefordult szőnyegestől a földre,ráadásul arcra..!
De nem volt olyan nagy az ijedelem,altatáskor jobban bömböl...!
Viszont ha kemény felületen hasal,akkor egész szépen emelgeti magát,sőt vigyorog is,lassan kamerázom is,cuki nagyon!
Mit is akartam még?Hát,nem tudom,mi a gond a zenével Márti!Edit,az az oldal szerintem biztonságos,biztos a gépetek van úgy beállítva,hogy nem engedélyezi...MIndegy,én megtettem a tőlem telhetőt,esetleg Editnek még 1x megpróbálhatom emailen elküldeni,hiszen Ildinek is,Mártinak is átment!
Ildi,gratula a kocsihoz,használjátok egészséggel,bárcsak nekünk is lenne,mindig szólni kell a barátnőmnek,ha vásárolni megyünk...
Ja,ha valakit érdekel,a 220foto.hu-n éjfélig nőnapi akció van filmelőhívásra(online-fel kell tölteni a képeket az oldalra),én már hívattam elő így képeket,olcsó!
És:megint rendeltem a vateráról,Bíborkának felhúzós holdas-macit,meg egy másikat,sose elég..
Edit,meg van már a teknős?láttam,újonnan 6900,a Corában is annyi!
Illetve,most szól a hírek:megszűnik a szabadjegy a vasutas-családtagoknak...hát,erről is lemaradtam!Zoli szerint sztrájk lesz ebből
na,puszi,írjatok,meg "klikkesedjünk"
Sziasztok csajok,
ez már nekem is megfordult a fejemben,hogy legyünk zártak,rajtunk kívül úgyse akar jönni a kutya se...
Nosza,Márti csinálj nekünk 1-et,vagy kérdezzük meg a topiknyitót..??Ahogy egyszerűbb!
Sziasztok!
Edit:
nem gondolom, hogy bal kezes lenne, mert éppen a jobbjával segíti az átfordulást. Majd az úgyis később derül ki. Én balkezes vagyok, Angi apukája jobb. Mikor velem mosott fogat Angi akkor ballal mosta, ha Zsoltival akkor jobbal, mert úgy látta. És végül jobb kezes lett. Ja és az első rajza két kézzel két ceruzával készült. Na gondolhatod törtem a fejem akkor ebből mi lesz?
Ildi:
Irigykedek ám én is az új autóra. Biztos nagyon szuper, majd megszokjátok a hátulját és elfértek benne. Nekünk még lakásunk sincs, csak albérletben lakunk.
Az biztos kellemetlen lehetett, hogy nem jött senki az ovinál.
Nálunk a suliba oda kell menni és a portás kijön megkérdezi kiért jöttél és hangosbemondón bemondja. Nem lehet bemenni, mert sok volt a lopás, meg az illetéktelen bejárkálás. Aztán bemondják és vagy 30 perc na nem mindíg mire lekászálódik Angi.
Hát nem igazán tudom mi legyen. Egy cd-s rádiónak örülne, mert akkor táncolhatna a szobájában. A férjem írna neki cd-re számokat.
Ma még nem voltunk lent. Most készülünk, de leültem ide a géphez.
Ha gondoljátok valamelyikünk indítson újat menjünk át oda és legyen zárt.
Mondjuk én a facebook-ot annyira nem szeretem, ide már azt hiszem 2005-ben regisztráltam.
Na nyűgös kell a friss levegő, remélem jó is.
Angi ma már este jön haza.
Rántott csirkemellet csináltam ma krumplipürével. Ádit a másik hordozónkba feltettem az asztalra.
Már elkezdtem nézegetni az etetőszékeket.
szia Mindenkinek!
Ma már kicsit jobban vagyok :o)
Márti: a hordózóból már kicsit lelóg Milán lába és a menetiránnnyal háttal van, ezért is szeretném már lecserélni az ülést.
Úgy gondolod ebből a balkezes fordulásokból, hogy lehet balkezes lesz Ádi?
Ildi: szuper lehet az új autótok. Mi is nagyon szeretnénk már venni egy nagyobbat, de hitelbe nem merünk belevágni, annyi kp-nk meg nics sajnos. Még úgyse, hogy ezt beszámítanák, mert nem sokat ér már a mi kis autónk.
Szözsó: én is irigykedem ám az utatok miatt, bár még én sem síeltem soha életemben, de nagyon szeretem a hegyeket, havas tájat. Bár szeretem a tengerpartot is, mint Ildi.
Mi tavaly augusztusban voltunk még egy utolsó kettesben (amúgy öten) nyaraláson Horvátországban, akkor voltam a 27. hétben, de szuper volt. Jobban bírtam a csavargást terhesen, mint a többiek.
Nekem is eszembe jutott már, hogy jobb lenne egy zárt topik, de szerintem csak a topik indító tudná most zárttá tenni, mi már nem. Lehet kéne egy új, oda átmennénk és akkor az lehetne zárt. Illetve volt egy másik csapat (más témával) ahova írtam és ők a Facebookon csináltak egy zárt topikot, és ott még közvetlenül is tudnak beszélgetni, akik épp egy időben vannak fent.
Jazzpop: megjött az e-mail, köszi. Ha meg akarom nyítni akkor kiírja, hogy kártékony webhely, így majd inkább megnézetem a férjemmel, nem akarom hogy gond legyen hogy rossz helyre kattintok :o)
Na így írjak én le legközelebb valamit nektek: Milánt lefektettem este 8!-kor és reggel 6!-kor kelt legközelebb, evett és még aludt 3 órát (most ébredezik)!!!!! Pedig direkt korán lefeküdtem én is, hogyha kel hajnalban ne legyek nagyon álmos :o) Ez a gyerek!!!!!
Ezt a topikot már nem lehetne zárt topikká átalakitani?
Akkor én is szivesebben mesélnék más dolgokról,akár magánéleti ,akár családi,intim dolgokról.Igy nem szivesen teszem,mert bárki elolvashatja rajtunk kivül.
Helló!
Márti-akkor valóban drágább az Immuno Kid,de elhatároztam őszre megpróbálom Annával .Annyi jót olvastam többfelé róla,meg igy,hogy te is ajánlod,plusz egy a javára.
Annánál délután itt volt a barátnője,Zu-zu hörcsögöztek.Jó befektetés volt,bár kicsit drága,de sokat játszanak vele!
Angi végül mit kap a szülinapjára tőletek?
Szözsó-szuper lehetett a telelés.Én még sosem voltam,de nem is nagyon vágyakozom sielni,meg nem is tudok.Én inkább tenger párti vagyok!
De ha Emma kicsit nagyobb lesz,akkor tuti el is megyünk(ha a pénztárca engedi majd....)
Edit-vasárnap nekem is szar hangulatom volt,már rosszul éreztem magam,hogy elrontom az egész család kedvét.....Hogy mi volt velem,nem tudom.van ilyen...Fogjuk a hormonokra???
Ha egyszer kel csak éjjel Milán az is szuper,hidd el nekem,Emma ettől étkesebb,de nem baj!
Ma Emmával mentünk Annáért az oviba.Az ovi előtt sétálgattunk,hogy majdcsak jön egy csoportársának a szülője,hogy megkérjem küldjék le Annát(mert szülői engedély nélkül nem engedik le őket,én meg Emmát nem akartam kinn hagyni az ovi előtt,de bevinni se ,csak sok gyerek jár oda) ,de senki se jött.
Végül feltelefonáltam az óvónéni mobiljára,és leküldte Annát.Nem szeretem mobilon hivogatni,csak ha muszáj.De az ovi vezetékes telefonját meg nem vette fel senki.....
Képzeljétek megvan a kocsink!
Olyan szép,olyan új,egyet fordultink vele,de Emma kicsit sirt,mert csak a karomban tartottam és nem látott sokat,majd be kell szerelni a hordozóját.
Olyan szép halkan zúg a kocsi,hogy csuda,a régi olyan hangos volt mint egy traktor.
Kicsit hátul kisebb a hely mint a régiben,de sebaj,azért elférünk.Mostmár "csak"kikell fizetni.

7 év kölcsön......
Jazzpop,én megkaptam a zenéket,köszi.Még nem mindet hallgattam meg.Egy-kettő tetszik,a többin majdnem elaludtam.
Érekes dolgot vettem észre:
napra pontosan 2 hónappal ezelőtt fordult Ádi hasról a hátára a bal karján keresztül át, most pedig hátról hasra szintén a bal karján keresztül. Még jó, hogy felírtam, mert így legalább látom.
Na de a füzet még most is üresen lapul a fiókban! Egy sort sem írtam bele.
Anginak az apja már 6 évesen vett telefont, de vagy 1-2 hét után vissza is adtam neki. Nincs szüksége rá! Nem mintha most lenne! Egy régebbit mi is tudtunk volna adni. A férjem régi telójával játszik mindíg és ha mentünk valahová mindíg hozta is. Kidobtam belőle az aksit és odaadtam neki.
Suliba úgysem hordhatja majd.
Ádit megetettem, jól be is aludt a cicin, aztán letettem az ágyába kicsit pihenjen.
Voltunk ma még lent a barátnőmet kísértük egy két helyre amit intéznie kellett, sokkal jobb idő volt már és a szél sem fújt. Reggel nagyon fáztam.
Mikor jön már a jó idő?
Edit:
miért ne tudnátok bekötni. Nekünk is Anginak ugyanez volt és még a régi Suzukiba simán elfért, plusz valaki mellé is ülhetett. Mikor már nagyobb ülést vettünk akkor két egyformát, mert nem akartuk mindíg cincálni a két autó között. Így most is azt használja az apjánál és nálunk is. Annak is most állítottam múltkor a fejtámla magasságán. Próbáld ki, mert Milán hosszú, nem tudom hogy fér még el neked a hordozóba. Nem lóg ki a lába? Nekünk nagyobb hordozónk van mint az átlag és a lába a végéig ér.
jazzpop:
megkaptam a zenéket, de nem sikerült meghallgatnom mikor lementettem magamnak a gépre. Nem tudom miért. Majd a férjem megnézi.
Hát ennyi mára!
Sziasztok!
Ildi:
0-18 kilóig használható, illetve amíg jó az öv magassága. Ha a válla alól jön már akkor kell a nagyobb ülés, mert ütközéskor összenyomhatja a gerincoszlopot mikor megfogja az öv. Erre nagyon figyele, Anginak már a nagyobb ülés van és szépen lehet emelni a támlát ezzel emelkedik az öv magassága is.
Angi apukájának nincs másik gyereke és nem is igen tervezi. Bár mondtam neki, nem tudhatja hogy hozza a sors. Nem voltunk házasok amúgy, csak eljegyzésünk volt, nem is akartam sose hozzá menni a 7 év alatt.
Immuno kid 2800 forint körül van és 30 db van benne. Már többször adtam Anginak, mikor kisebb volt akkor is, és tényleg nagyon jó, csak nem éppen olcsó. Nyáron én sem adom csak szeptembertől tavaszig kb.
szözsó:
1 hét! Az mennyei lehetett!
Nyáron voltunk 1 hétig a Siófokon és a párom akkor váltott melóhelyet na-ná, hogy nem engedték el. Mikor már nagyon hiányoztunk lejött motorral ott aludt és ment is reggel. Aztán még egyszer lejött éjjel és másnap ott volt, persze hulla fáradtan, hajnalban meg megint ment. Mondjuk aznap már mi is jöttünk haza. Jó lett volna kicsit együtt lenni. Előző évben Hajdúszoboszlón voltunk, azt nagyon élveztük.
Síelni nem tudok, de szánkóztam volna!
Na még akartam írni, de közben Ádi megéhezett!
Sziasztok!
Most hirtelen csak Editnek írnám:
hiába próbálkoztam,egyszerűen nem engedte se a gmail,se a freemail,hogy azon küldjem el a zenéket,pedig a többieknek sikerült..!Mindegy,megoldottam másként,remélem le tudod tölteni erről az oldalról,ahonnan fogod kapni.Mivel csak 3 fájlt engedélyez,csak ennyit küldök,3 féle babazene,hátha tudsz kezdeni vele valamit:)Ez az "Álomszép" egész kellemes,meg a Fainhart Mártié is tetszik...
Puszi mindenkinek,majd később visszanézek!
Hello!
Úgy látom délután még senki nem járt fent.
Remélem mindenki jól van, szépen fejlődnek a babók.
Nagyon jó volt ez az egy hét kikapcsolódás! A kocsiút is könnyebb volt mint vártam. Előző este későn fektettük Szabit, reggel 7-kor indultunk, így lényegében a határig aludt. Határon egy benzinkút elhanyatott szegletében megszoptattam, kicsit játszottunk az első ülésen, majd indulás tovább. A második megállásig volt egy kb.negyed órássírás, amibe belealudt, meg kb fél óra amíg megállás nélkül énekeltük a lencsi lányt, a Vukot és aHupikék törpikéket. :) Egy körül egy mekinél álltunk meg: tisztába tétel, leterítettem egy fotelre a pokrócát és hason játszott kb 20 pecet, kocsiban szoptatást, majd indulás tovább. Fél ötre érkeztünk meg, addig énekelteünk ismét, majd pont mikor megálltunk volna etetni elaludt, így végül csak a vécélnél etettem újra.
Napközben délelőtt általában párommal, velem vagy kettőnkel volt, délután kettőtől fél ötig anyukámmal, a nap további részében pedig mindenki körülötte ugrált. (Szüleim, öcsém, barátnője és persze mi)
Felébredt
megyek
folyt. kvö
Sziasztok!
Hazaértünk síelésből: minden szuper volt. Majd mesélek hosszaabban, csak bejelentkeztem, Szabival játszom. Nem hiszem, hogy lesz időm mindenet visszaolvasni: ha valakinek volt hozzám kérdése, kérem ismételje meg.
Puszi
szia Mindenkinek!
Ildi: szuper, hogy ilyen jól sikerült a szülinapi buli. A fényképek nagyon aranyosak. Emma ezek szerint nálatok is olyan, mint Milán. Mindig meglep a viselkedésével, mert az hiszem, hogy az adott helyzetben majd hogy fog viselkedni aztán mégsem :o) Ahogy írja Jazzpop is, hogy Bíborka milyen jól elvolt a dédinél :o)
Márti: de jó, hogy nálatok már megy az átfordulás :o) Milán is kezd már próbálkozni, folyton kitolja magát a lábával ha háton van.
Klassz a gyerekülés. Ilyesmi van nekünk is, csak talán kicsi magasabb a támlája. Nekünk is csak ki kell mosni a huzatot (kaptuk rokonoktól) és kipróbálhatjuk, hogy jó-e a kocsiba. Persze ha belefér, mert kis autónk van.
Jazzpop: velem is előfordul, hogy kiborulok Milánra (főként esténként) amikor csak sír, szenved és fogalmam sincs mi baja, mert sehogy sem és semmi sem jó neki.
Én meg jól elkiabáltam az éjszakai alvást, jó pár napja éjjel 2 és 3 között ébred Milán is, eszik és alszik tovább (szerencsére).
Gyors sétát tettünk, mert 2 perc után feljöttünk, mert levitte a szél a hajam és a babakocsiba is befújt, így most nyitott erkélyajtónál alszik.
Én meg megpróbálom összeszedni magam, 2-3 napja sehogy sem vagyok jól. Fizikailag se, meg lelkileg se. Mint egy mosott rongy. Nem tudom mi lehet, de már ettől is még rosszabbul vagyok, hogy ezen agyalok.
Mindenkinek szép napot!
Az Immuno Kid mennyibe kerül és hány napra elég?Nagyon sok jót hallottam már róla,de én még nem vettem Annának.
De ha olyan jó,akkor őszre azt próbáljuk ki.
Tavasszal és nyáron én nem adok neki ilyesmit. Akkor van sok friss gyümölcs,zöldség,azt egye!
Sziasztok!
Jól néz ki ez az autós ülés.Hány kilóig lehet benne elvileg a gyerek?
Anna is már többször bepróbálkozott,hogy kellene már neki mobiltelefon,de mondtam,hogy még korainak tartom,és a barátnője hivhatja az enyémen.Barátnőjének van egy régebbi modell,és ezért kellene neki is.Nekünk is van a fiókban egy Siemens és egy Samsung pár éves,nem használjuk,csak kártya kellene bele,jó is lenne az neki,de minek????? Mondtam,majd ha az iskolában már tényleg legtöbb osztálytársának lesz,akkor kap ő is.Hamar érnek minden téren ezek a mai gyerkőcök.
Az oviban is a szerelem ,puszi,bugyi,csók,ilyesmi a téma állandóan,szó is volt róla a szülőértekezleten.....van akinek a szülei nagyon szabadon beszélnek MINDENRŐL otthon.És a gyerek felvilágositja a többi gyereket,aztán mi meg itthon leesett állal hallgatjuk miket nem mond néha Anna is.
Párom elment az autóért Szabadkára,igy Annáért én meg Emma megyünk majd sétálva.Habár most is alszik.Remélem a babkocsiban se veri ki a hisztit.Bár kérdezte telefonon anyósom,hogy elmenjen e Annáért,mondtam nem kell,megoldom!
Itt is süt a nap,de hideg van.
Márti,vigan elbirtam a szülinapi bulit,kár volt előre idegeskednem rajta Annyit.Elfértünk,Emma jól viselte,mindenki jól érezte magát.
Kinder torta isteni finom volt,máskor is ezt rendelek,elfogyott másnapra mind!Nem volt túl édes,nagyon fincsi volt.Küldtem dédimamának is meg anyósoméknak is belőle.
Amit én sütöttem (az Eperkés tetejű)az is másnapra elfogyott.
Ami nem jó hir(tegnap irták sms-ben),hogy az egyik kislány aki itt volt a szülinapon,másnap hajnalban kórházba került tüdőgyulladással.
Remélem nem virusos..............

Itt abszolút nem is köhögött,jó kedve volt,eljátszott,igaz kicsit külön a többiektől,mert olyan nyugis tipus.Nem tűnt betegnek.
Ez van.Mindig van valami.
Szerintem én ma tükörtojást készitek ebédre meg valami kis meleg levest.Semmi kedvem főzőcskézni és nem is sok minden van most a hűtőben.
Márti,a volt párod nem nősült meg újra?Nincsennek másik gyerekei,csak Angi?
Lekicsinyítettem az ülésünket!
Igen adok Anginak vitamint és Actimelt is iszik mostanában.
Tavaly végig itta és szedte az Immuno kid-et és nem is volt beteg.
Idén meg most másik vitamint próbáltunk, de nem szereti és elsumákolja, mert nem jó az íze. Szedett Immuno kid-et, de ajánlották ezt a másik fajtát, mert olcsóbb. Előtte meg a férjem vette neki az Aktivál kid-et.
Voltunk postán, meg közértbe.
Jó hideg van, pedig erőlködik a napocska.
Hátára tettem a babatornáztató alá, míg megkentem a kiflimet, hasra fordult. Így lemaradtam! o:(
Még mindíg nagy
Közben úgy bekakilt, hogy talán fürdés is lesz.
Kifolyt a hátán!
Sziasztok!
Ildi:
Na milyen volt a KInder torta? Ízlett?
Jó sok gyerek volt, nem is értem hogy bírtad?
Bár írtad jó nagy házatok van simán elfértek.
Nálunk, ha eljön a 4 lány 5-en kicsit szűkösebben lesznek Angi szobájában.
Nem akartam én betegen adni, de az apja erőltette, meg hogy akkor maradjon is ott, ha nem kell suliba menni. Így legalább nem csak a hétvége péntek du.-tól vasárnap du.-ig lehetnek együtt. Most mondtam neki, hogy gáz, hogy éppen megint beteg és ő a soros. De ebből nem csinálunk gondot. Mikor kicsi volt én 11 hónapig du. melóztam 2-10-ig és akkor is ő volt vele. Ha akkor ellátta most is el tudja, ráadásul most az anyjáéknál lakik, mert lakásvásárlásban van. Éppen mondta pénteken, hogy megvette, majd valamikor költözik. Itt a közelünkben fog lakni. A férjem nem nagyon lelkesedett, de hát ez van.
Ők úgy néz ki meg is tartották a szülinapját, mert megkapta a telefont amire vágyott. Sajnos már minden gyereknek van a suliban és ezért akarta ennyire. Már kapott egyet az apjától 6 évesen, de vissza adtam neki, mert úgy gondolom még most sem kéne neki. Mivel a suliba úgysem viheti az én telómon meg mindenki eléri és én is az apjáén. Na mindegy mostmár ez így alakult.
jazzpop:
sajnálom, hogy nem bír Bíborka az ágyával barátságot kötni. Szerencsére ez nálunk nem nagyon fordul elő, max. nem álmos és még kiveszem, de aztán megy vissza hamar és nem vitatkozik. És ha beleteszed és ott álsz mellette és simogatod, beszélsz hozzá az sem működik?
Na már lassan 1 órát ráhúzott és éhes, dünnyög!
Kiveszem és adok neki.
Süt a napocska!
Majd teszek autósüléses képet, szombaton megvettük. Olyan mintha új lenne. Ki van mosva illatos, és mikor Ádit beletettem vigyorgott nagyon élvezte.
Köszi a krémnek a nevét,felirtam,de úgy döntöttem,előbb majd kikérem a doktornő véleményét róla ha megyünk oltásra,és ha javasolja,akkor hozatok Szegedről a sógornőmmel.
Anginak jobbulást kivánok!Te adsz neki plusz vitamint télen?Én Annának igen,Béres Aktival Kid-et.
Teszek fel még négy képet.
Sziasztok!
Telitalálat!Kimeritett a tegnapi és egész heti készülődés a szülinapi bulira,igy ma kussoltam és elég morgós is voltam.
Anna bulija nagyon jól sikerült,mindenki jól érezte magát.Volt 14 gyerek és 6 felnőtt.Majd teszek fel pár képet ide,mert tudom te nem nagyon jársz a Facebookra.Oda tettem már fel.
Sok szép ajándékot kapott,rokonok jól a zsebbe nyúltak.Ápp mondom Jocinak,hogy ha az ő gyerekeiknek lesz szülinap,akkor nekünk is kikell nyitni a pénztárcát......
Gyerekek sokat táncoltak,énekeltek,szaladgáltak,nevettek.
Jó buli volt tényleg,tartottunk tőle,mert Emma csak kicsi még....De egyem a kis szivét,dajkálni is hagyta magát,letettem a hordozóba és úgy elnézelődött,egy mukk nélkül.Ügyi volt.Hétkor ment el az utolsó kislány ,aztán tusolás,vacsi,alvás.
Ma meg morci voltam,de magam sem tudom miért.
Ezt Emma is érezhette rajtam,mert ma őt is sokat kellett pátyolgatni,aludni se nagyon akart csak séta közben a babakocsiban.Itt is elég hideg szél fújt.....
Zoltán nyolcadikán van,nem?Mert a tesóm is Zoli.Vagy előre hoztátok?
Márti,azért ez igy nem rossz,hogy amint beteg Angi,akkor viszed az apjához?
Már bocs,hogy igy megkérdem......
Én is féltem Emmát minden betegségtől,el ne kapja ha Anna beteg.....
Angi mit szól,nem érinti rosszul,hogy mindig apa ápolja mióta megvan a kistesója?
Remélem nem haragszol,hogy ezt igy megkérdem,de nekem furcsa kicsit.
Na,megyek,netezek kicsit még másfelé,és alvás.
Irjatok!
Na halihó mindenkinek,
mi van már,mi ez a nagy hallgatás?!Vagy kimerített benneteket a szülinap?
Tegnap mi is a nagyszülőknél voltunk(Zoltán nap) ,hát Bíborka nagyon jó kislány volt!Csak lestem,hogy a dédijénél(akit 1x látott)olyan szépen feküdt a karjaiban,csendben nézelődött,megjegyzem,nálunk nem bír ilyen pózban lenni...Alig volt mukja,olyankor kajált,sétáltam vele,de büszke voltam rá,dícsérte is a rokonság!Bezzeg éjjel 11-tóől fél órán át torkaszakadtából üvöltött a kiságyában,míg nem majd' megfúlt a saját nyálától,na akkor vettem ki(jó pipa voltam,ekkora hisztit csinál mindig az alvásból!),aztán fél óra volt,mire lecsillapodott szegény,már én is könnyeztem..!Sajnáltam,de ugyanakkor csalódott is voltam,hogy még mindig itt tartunk?!Rá is tette a mai hangulatomra a bélyegét,még nincs jó kedvem,szomorú voltam,magamra is haragszom(amiért bepipultam Bíborkára)...
Más nincs.Jó erős szél fúj,ez már tavaszi?Remélem!
Pussz,írjatok!
Sziasztok!
Ildi:
HALICAR a neve, homeopátiás és majd a piros popsira is nagyon jó, icipici kell belőle csak. Úgy néztem 840,- forint körül van az ára a 25 grammosnak. Som minden ilyesmire jó, vetesd, meg ha mennek a rokonok.
Oké felteszem majd az ülésről a képet. Brevi Grand Prix, ANginak is ez volt és szuperül bevált. Tegnap lemondta a csávó mikor hívtam, közbejött nekik valami, szombaton 5 körülre beszéltük meg.
Edit:
0-18 kilóig pont az a lényege és úgy van kiképezve hogy egy újszülöttet is beletehess. Én már utálom bekötözni mindíg a hordozót azért akarom. Pedig nekem a hordozóm a babakocsim is mert a vázra ráteszem, abban tolom Ádit. De nagyon meguntam, meg ez már magasabb és tud belőle nézelődni majd. Anginak is azért kellett venni. A mi hordozónk egyébként 13 kilóig jó és hosszú is. Ja és mivel el lehet fektetni először csak majd úgy használjuk. Bár ahogy fejlődik nem sok idő lesz már az! Imád ülni! na mindegy ez az én véleményem.
jazzpop:
küldök e-mail címet nekem is jöhet a zene
Mi a rajzfilmslégerek magyarult hallgatjuk, tök jó. Meg Anginak van olyan ami mondókás, énekes direkt ovisoknak kisiskolásoknak, meg Benedek Elek mese is.
Más:
Angikám ma nem ment suiba, már tegnap este hőemelkedése volt. Ma reggel megint. Elvittem a dokihoz. Még jó, hogy apukám jött tegnap így cici után ő volt Ádival itthon. El is aludt és 1 órát aludt, mikor hazaértünk akkor is.
Szóval, mandulája gyulladt, 38,4 a láza, hasfájás, hányinger minden finomság ami csak lehet!
Rendes volt az apukája, mert doki után felhívtam. Jött most érte és ott is marad nála keddig, mert szerdán mehet, ha jól lesz. Mondta majd ő ápolja mint múltkor. De nem tetszik ez nekem, hogy már megint beteg!
Így Ádi nem kapja el tőle!
Szonja:
de jó, hogy jelentkeztél
Sziasztok!
Edit,
legfeljebb letörlöd,ha kiderül hogy ua van meg neked,amiket átküldök,csak ne felejtsd az email címedet küldeni!
Voltam ma nőgyógynál:minden rendben,rákszűrést csinált,meg írt fel fog.gátlót,ha nagyon drága,akkor nem váltjuk ki!Viszont szólt a dokinő,hogy nem vagyok jogosult az ellátásra,nem fizetem a tb-t?Hirtelen nem is értettem,de aztán levágtam,hogy az elmaradt gyessel függ ez össze,pipa is lettem!bementem az Államkincstárba,45-en voltak előttem,jól kifogtam!1 órát vártam,de úgy jöttem el az ügyintézőtől,hogy nagyjából megnyugtató választ kaptam,mindenre rákérdeztem,úgyhogy újra kitöltöttem a kérvényt,külön is tette,hogy intézni fogja.Normális volt,így én sem rapliztam,de azért ez gáz!Legkésőbb jövő hét utáni héten meg kell kapnom a lóvét,remélem nem lesz gond a TB-nél,mehetek majd az igazolásokkal...
Na,ennyi!Amíg ott ültem,Bíborkára gondoltam,máris hiányzott,hívtam is apukáját,mi a helyzet:)
Most elkezdett nyűgösködni,megyek hozzá!Még jövök!
szia Mindenkinek!
Ildi: utólag Boldog szülinapot Annának!
Szonja: örülök, hogy jártál erre és hogy jól vagytok.
Márti: én is folyóvízben mosogatok mindig, bár tudom, hogy nem igazán gazdaságos. A mosógatógép szerintem is csak több főnél jó, bár az egyik barátnőmnek 3 az egyben gépe van. Mosógatógép, sütő és tűzhely egyben. Nagyon szereti. Nekem helyem sem lenne hova tenni, kicsi a konyha.
Angi hova jár suliba?
Sikerült megnézni, megvenni a gyerekülést? Nekünk is van már ülés, de még nem tettük be. Szerintem még jobb a hordózó neki, bár ez azt írja 0-18 kg között használható. De ebben még nem tud úgy ülni szerintem, vagyis nem tesz jót neki.
Jazzpop: engem érdekel a babazene :o) elküldöm a címem. Igaz kaptam három cd-t, de azok nagyon nem jöttek be Milánnak, főleg nekem nem. Mi most a Halász Judit Csiribir-t hallgatjuk. Igaz dvdn szerettem volna megszerezni, de most csak cdn van meg, de az nagyon jó. Youtubon fenn van, keressetek rá. Édes nagyon.
Most hirtelen ennyi, megyek aludni. Rákattantam a FB-on egy játékra :o(((( sose fogok időben lefeküdni.
Tegnap telefonáltak Szabadkáról,hogy megvan az új autónk!
Ma ment a párom a bankba a kölcsönpapirokat rendezni,holnap megy a szerződést aláirni,akkor a bank átutalja a pénzt és hétfőn ha minden jól megy átveheti az autót.
Úgyhogy akkor hétfőn felutazik Szabadkára,és már új autóval,próbatáblával jön haza!
El se hisszük még igazán......
Ügyes Angi,ha gyakorolja az egyedül vásárlást,boldogulást.Ez már Annának is megy,nyáron sokat ment az utcánkban lévő CBA boltba ,vett tejet,kenyeret vagy amit kellett,meg persze magának fagyit vagy kis csokit.
Kell is őket engedni szép lassan,hogy önállósodjanak,bár néha nehéz....
Mert félti az ember.
Na,én ma igazán sokat irtam.Rajtatok a sor!
Köszönjük a szülinapi jókivánságokat!
Emmának is hámlik a feje,én is hol babaolajjal,hol krámmel kenem neki.Majd csak elmúlik......
Márti,a kérdésem az lenne,mi annak az ekcéma elleni krémnek a neve amit egyszer már ajánlottál?Az a gyógynövényes......
És kb.mennyibe kerül azt meg tudnád e irni?
Ha sógornőm majd megy át Szegedre,akkkor lehethogy hozatok vele.
Eddig Emma füle mellett vol érdes a bőr,és néha kipirosodik,most három foltot látok a nyakán.Vagy attól van,hogy sokszor felbukik neki a tej meg a savó és kimarja? Mert pont a nyaka,ahonnan kitörölni is alig birom ha feljön neki a tejci,meg a kis arca széle a fülénél,és tudom este is sokszor a felbüfizett tejben fekszik.....De van,hogy napokig alig látszódik.....
Bár attól lenne,jobb mint az ekcéma!De majd ha megyünk szurira,akkor kikérem a doktornő véleményét.
Márti,majd légyszi tegyél fel képet a kocsiba való ülésről,mert én is kicsit tanácstalan vagyok.Itt nálunk is elég drágák újan....és nincs is tapasztalatom ,melyik a jobb,mert Annának nem volt.
Mosogatógépünk nekünk sincs.
Különösebben nem is vágyom rá,az az igazság.
Mosogatni szeretek,kivéve a nagyon zsiros edényeket.
De elvagyok nélküle.
Vasalni és porszivózni azt nagyon útálok.
Én is amit lehet úgy teregetek,hogy ne legyen nagyon gyűrött és csak azt vasaljuk amit nagyon muszáj.
Szonja,de jó,hogy benéztél!Gyere sűrűbben! Mesélni kicsit,hogy telnek a napjaitok!
Szözsó,milyen volt Ausztriában?Azóta te is nagyon eltűntél!!!!!
Helló!
Nekem küldhetsz Jazzpop egyet-kettőt(kezdetnek ne sokat
),mert én nem tudom milyen az a babazene.
Priviben elküldöm az e-mail cimem,ok?
Ma egész nap takaritás és pakolás ment nálunk ,elég jól haladtam......
Csak igy netezés nem nagyon volt.
Holnap délelőttre maradt még két ablak tisztitás,két függönymosás(a két gyerekszoba).Férjem segit a függöny felrakásban.
Délelőtt még meg szeretném sütni a piskótalapokat a szombati tortához ,ha Emmácska engedi.
Akkor szombat délelőtt csak kitöltöm pudinggal és földieperrel,plusz tejszinhab a tetejére.
A másik tortáért(kinder)délre lehet majd menni,azt cukrász csinálja háznál.
Hát,igy vagyunk.
Gyerekek jól vannak hála az égnek.
Esik itt is a hó,reggel lehet szánkóval menni az oviba.
Megnézem a Barátok közt.
Később benézek,Mártihoz is lenne kérdésem.
Boldog szülcsinapot Annának!
Sziasztok,
később visszanézek,akarom kérdezni,érdekel benneteket ilyen babazene?Most töltöttem le pár albumot,vannak egész szépek is,meg kicsit gagyibbak is,de lehet bejön a bébiknek!Csak eszembe jutottatok,hátha érdekel titeket,email címre tudok küldeni!
Sziasztok!
Élek ám, minden oké csak valahogy nem elég a 24 óra...dehogynem, még sok is
Meg sem próbálok visszaolvasni, max máskor.De ahogy nézegetem a fb-ot meg az iwiwet úgy látom mindenkivel oké minden!
Péter úrfi is betöltötte sikeresen a 3. hónapot 62 cm és 7 kg--> betyárul fáj a hátam!!!!!
Nem rossz inkább hisztis, kézben a legjobb ugyebár. Az éjszakákat nagyjából átaludja max 1x kel fel de vissza is alszik ha tele a pocak.
aahhh ennyi volt a pályafutásom itt..mennem kell..felébredt.jók legyetek megpróbálok többet jönni!!!
Sziasztok!
Jó sok hó esett megint!
A dokinál megnézettem a fejét, koszmó e vagy mivel állok szemben.
Mondta a dokinéni, hogy nem az csak hámlás, úgyhogy olajozzam.
Gyanús volt nekem is mert nem olyan sárgás lerakódás volt, hanem száraz hámlás. Na mindegy ezt is tudom.
Ma megyek megnézni egy gyerekülést használtan vezsem. Olyan mint Angié volt ami a hordozó után következett. Nagyon szerettem ezért vadásztam ugyanazt. Hát nem volt túl sok és az új ára elég borsos. Majd ma du. kiderül, és ha jó meg is veszem persze. Egyszerűbb lesz, mint a hordozót kötözgetni állandóan.
Mosogatógép:
én nagyon szeretem, mikor még kerteseben laktunk, miután meg lett sokkal kevesebb vizet fogyasztottunk. 3 gyerek mellett már kevés is egy gép, ha napi 1 x indítja csak el valaki. Nekem azért is kellett, mert mosogatószer allergiám van, így én amúgy is kesztyűben mosogatok, de abban sem lehet túl sokáig. Viszont nagyon ritkán kell így szteroidos kenőcsöt használnom, mert alig mosogatok. Nagy gépem van így a nagy lábasok is simán elférnek benne. A barátnőmnek 3 gyereke van és mindíg dugig van a gép és a mosogató is!
Mosószerből is folyékonyat használok, mert attól is kijött az allergiám, hogy ha belemerítettem a pohárkát, mércét a porba.
Nem voltunk ma még lent, de Angiért is autóval megyünk, mert onnan megyünk is ülésnézőbe.
Angi is nagyon várja már a szülinapot! Mindíg kérdezi, mi lesz hogy lesz. Mondom neki azt még meg kell érni! Mert ha kihúzod a gyufát akkor...
Jön ma apukám és szombatig itt lesz, ma este tanulni kell környezetet, mert holnap dolgozat, tegnap az altató 3 versszakát kellett ma gondolom a maradék 4 lesz.
Üdv,
szép napot
Sziasztok!
Sűrű napunk volt,egész nap lótás-futás.Ma volt Annám "hivatalos"szülinapja,ma lett 7 éves.

Nagyon jól telt a napja,kitettünk magunkért .
Mostmár csak a szombati bulija maradt hátra,sok-sok gyerekkel...Ajaj....
Majd ha lesz időm beszámolok mindenről,de most hulla vagyok.
Holnapi program is takaritás .
Jó éjt!
Sziasztok!
Márti,te aztán kitettél magadért,be is hoztad az elmúlt pár nap "elmaradásodat",amikor nem jöttél,van mit olvasni!
A legjobban Angi tetszett,hogy "gyakorolja" az önálló vásárlást,biztos élvezte
,de lesz olyan idő is ,amikor te már nem annyira...
De persze,csak ügyeskedjen most még!
Ilyen mosogatógépet csak akkor vennék,ha lenne még vagy 3 gyerek,addig tök feleslegesnek tartom!Az más tészta,ha ajándékba kap 1-et az ember
,de addig...vagy csak ki kellene próbálnom,és megváltozna a véleményem?Én is világ életemben folyó vízben mosogattam,1x-2x próbáltam meg "gazdaságosan"állóvízben,de engem taszít kotorászni a zavaros löttyben!Ja,Zoli végül megcsinálta a lefolyót,bár valahol még szivárog.
Ami azt illeti,én is teregetéssel vasalok,tényleg csak,ha nagyon muszáj veszem elő a vasalót,mint pl tegnap Zolinak az egyenruháját kellett(vasutas,tudjátok,aki "integet" a vonatnak
),komoly gondot okoz élt vasalni a nadrágjába annyira,hogy most neki se fogtam,de utána nézek valami tippnek,elég nehéz,hogy elcsúszkál az anyag.
Edit,
van már vagy másfél hónapja annak,hogy utoljára sétáltattuk a kis seggét Bíborkának éjjel 2-3-ig!Azóta éjfél körül már becicizi magát,csak hát akkorra meg mi is kidőlünk,ezért sem tudom,akarom visszacsempészni az ágyába.Bár ma éjjel ott aludt fél 4-ig,akkor felébredtem a csámcsogására(!),gyorsba magam mellé tettem,hogy szopizva aludjon szépen tovább,így is lett!Most is alszik,de előtte sírórohamot kapott,mert nem voltam hajlandó felvenni,ugyanis fánkot sütöttem,az meg elég szapora volt,nem hagyhattam csak úgy a tűzhelyen,meg az is bennem volt,ne szokja csak,hogy egyből veszem fel,ha sír!viszont amikor végeztem,és siettem hozzá már meg alig bírt lenyugodni,hiába simogattam,ki se nyitotta a szemét csak bömbölt,de türelmes voltam és továbbra sem vettem fel,csak csitítgattam.Akkor hagyta abba,amikor kinyitotta a könnyes szemeit
...Utána azért csak sétáltam vele,míg elaludt...Egyszer felsírt még,mert nem talált maga mellett,gondolom,mert visszafeküdtem mellé,és újra álomba merült.De hát nem maradhatok mindig vele,van azért dolgom,pl. felnézni hozzátok
!
Imádom a zúzapörit,de Zoli nem szereti,ráadásul nem is szokott hozzá,mert ugye a szülei vágják a csirkéket,de ott csak 1 zúza van...azért én most vettem a Corában,elosztogattam adagokra a mélyhűtőben,ha cs.paprikást csinálok,azért mellékelek bele egy kis pluszt!
max. kikerüli Zoli!DE a szívét,máját is szeretem,meg a far-hátat,csontosabb részét is szeretem szopogatni,cuppogtatni,kivéve a lábát..
Ja,vagy 3 napja szárad nekem is ágyhuzat az ablakban,talán már beszedhetem,csak tegnap sütött a nap,most elég ború van.
Na,puszi,ennyi voltam,hozzábújok Bimbókához
!
Sziasztok!
C&a s rugikat vennék 68 as méretben!(zöld,sárga ,kék ,fehér színben)
Jó reggelt!
Ma én vittem a csajokat a suliba, szerencsére az etetés jól jött ki és így Elődnek nem kellett felkelnie.
Ma úgy néz ki szabad napos és itthon lesz, de ez mindíg csak a nap végén derül ki, tényleg így volt-e!
Angikámnak, ma labdás torna van a suliban, így csak 5-kor megyek érte.
Lesz ma babatorna, remélem nem marad el megint. Már nagyon jó lenne kicsit mozogni vele.
A felettünk lakó eteti a madarakat és az összes szotyi héj itt landol az erkélyünkön, pedig gondoltam már ki is lehetne tenni a ruhákat száradni. De így??? Lehet neki szólni? Vagy úgyis azt csinál amit akar? A sógornőm kitereget télen a fagyba is, jó ők kertesben laknak.
Egész jó volt az éjszakánk. Este 9 kor evett, mértem 36,8 volt, így nem adtam neki semmi és aztán nagyjából el is aludt, én is és csak hajnal 2:50 kor kért újra. Utána persze pontosan 3 óra múlva jelentkezett az ennivalóért! Már most is mocorog, pedig még van idő. Úgy érzem pihenni tudtam én is. Mikor Előd hazajött, nem keltem fel hozzá, de nem nyaggatott. Biztos játszott a farmeros játékkal, vet arat stb. Valami stratégiai játék. Uncsi sógorom mutatta neki mikor itt voltak! Hogy örültem! Csak megnézi! Aha! Azóta játszik vele!
Hideg volt, mikor vittem a csajokat, de most szerencséjük volt, mert kocsival vittem őket, máskor ha nekem kell inkább gyalogolok, mert gyorsan oda lehet érni amúgy is. Nekik persze a hidegben álmosan ez kényelmesebb volt!
Már leszedtem a szárítót, gyorsan elmosogatom azt a pár poharat és tányért. Hétközben csak, ha nagyon lusta vagyok indítom be a mosogató gépet. Nem gyűlik össze annyi. Hiszen egyedül én eszem, meg vacsi Anginak 1 tányér, 1 pohár vagy bögre. Mondjuk szerintem én azt a keveset is több vízben mosogatom el mint a gép. Folyatom a vizet mert én csak úgy szeretek mosogatni. Ti hog vagytok vele?
Vasalni viszont nem szoktam. Megtanultam szépen teregetni. Csak ha nagyon muszáj akkor vasalok! Annak idején ANginak is 2 x kivasaltam a ruháit majd hagytam. A textil pelusokat vasalgattam, de aztán mikor már tudta mondani szólt, hogy ő a szárítóról kéri, mert az puha! "Én puha lulit kérek!" Nem tudtam milyen az és megmutatta! Lulinak hívja a textil pelust, mert ő még most is azzal alszik. De Ádinak is bejött nagyon. Ha nagyon fáradt ölbe veszem, egy pelust odagyűrök és már alszik is.
Na győzzétek olvasni!
Megyek még egy reggeli szendvicsre van időm!
Márti