Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
600 kcal-os diéta után...

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 1 hónapnyi 600 kcal-os étrend után hogyan álljak vissza a normális étkezésre ( nem zabálásra) anélkül, hogy visszahíznék.
Tudom, nem ez volt a legegészségesebb módszer a fogyásra, de már nem tudtam mit kitalálni, egyszerűen nem mozdult a súlyom már fél éve!
Amit tudni kell, hogy anno 2 és fél éve 103 kg-ról indultam, majd 1 éven át tartottam a 72-75 kg-t ( 165 cm vagyok), és most az 1 hónapnyi koplalásnak köszönhetően 62 kg vagyok.
Sportolni szoktam legalább heti 4-szer kardio mozgást végzek, és ezt az "adagot" már nem szeretném emelni.
Örülnék néhány jó tanácsnak! Köszönöm!
Szia!
Előre szólok: ki fogok akadni, de nagyon!
Jesszusom!!!! 600 kalória??? Ezt nehéz felfognom! Amúgy a többiben nagyon ügyes voltál, GRATULÁLOK, és igaz írtad te magad is, hogy nem ez volt az ésszerű éppen :) Tényleg elnézést :)
Miből fogytál? Izom/víz/zsír? Nem mindegy.
Egy tanács: ne a kilóiddal törődj, mert alapvetően az izom nehezebb, mint a zsír, hanem: centi, testzsírszázalék, vízháztartás!
Tudom, hogy nem éppen ez volt a kérdés, de efelett nem tudtam elmenni. Ne haragudj a kirohanásomért, de nem tudom megdicsérni azt, hogy szó szerint éheztetted a tested, akármennyire is nem kevés kitartást igényelt :(
Miből állt a napi menüd?
Természetesen a mozgást ugyanúgy nem szabad elhanyagolni.
Milyen a tested "állaga"? Feszes vagy petyhüdt? Ha utóbbi, akkor ajánlom a szálkásítást is.
Még egyszer elnézést a kirohanásért!
Szia,
eloszor is ügyes vagy!Masodszor, ha eszel is, ne kezdd el a sültkrumplit, bundaskenyeret meg a csokit tömni. Probalj inkabb "hasznosat" enni. En reggel eszem kenyerfelet, joghurtot, es delben hust, köretet, ne krumplit, keves rizst. Este szinten kevesbe zsirosat. Menni fog!
Gratulálok ügyes vagy, én is felszedtem 10 kilót le kellene adni...
mesélj miket ettél
szerintem nagyon jó tanácsot kaptál azzal hogy fokozatzosan emeld a kalóriát. Judit
Szia!
Először is gratulálok...
Másodszor pedig, mesélj nekem mi az ilyen diéták lényege? Csak azt nézed, hogy max 600 kalória lehet egy nap és semmi mást?
Gratulálok!!! Ez nem semmi!

Szerintem maradj meg a könnyű ételeknél, most már úgyis tudod, hogy mit szabad és mit nem. A lényeg, hogy akkor egyél csak, ha igazán éhes vagy, és este csak annyit, hogy ne lakj teljesen jól. Ha kb. kéthetente méred magad, és látod, hogy megindul felfelé a mérleg nyelve, akkor legfeljebb beiktatsz egy-egy diétásabb hetet. Szerintem nem a csodamódszerekben van a siker kulcsa, ennyi idő alatt már úgyis ráéreztél a lényegre. Én az egyénre szabott diétákban hiszek.
További sok sikert!!!
Szia!
Anno kevesebbet ettem,mint most te....1honap alatt -10kg megvolt. En elrontottam, pontosabban elkezdtek tomni,igy hat a szervezetem mindent megtartott.
1. tanacs: a legjobb lenne orvosi felugyelettel es megmondva,hogy nem szeretnel visszahizni, hisz ha osszevetjuk a magassagodhoz ez idealis testsuly a BMI szerint.
2. tanacs (ha nincs lehetoseg orvosra): kethetente emelj 100-200kcal bevitelt. Igen, ilyen lassan. Kulonben minden be fog epulni, tartalekolni fog a szervezet, hogy felkeszuljon egy esetleges uj koplalasra. Szoval nagyon ne valtoztass, es ne hirtelen... mondjuk holnaptol ket hetig +100kcal, aztan +100, es igy tovabb....
Ne legyel tul moho es ehes, konnyen ra lehet kapni ujra a kajara es akkor veszve van minden....
A legjobbakat es gratulalok a kitartasodhoz!