Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Segíts Haiti gyermekeinek!
2010-01-19 14:501.

Létrehozva: 2010. január 19. 14:50
Segítség Haitinek - Hívja a 1749-et!
A 1749 a három mobilszolgáltató és a T-Home vezetékes hálózatából hívható. Ha sms-t küld, írja be: Haiti
Küldhet adományt is az UNICEF Magyar Bizottság 11705008-20123725 számú számlájára. A közlemény rovatban tüntesse fel: Haiti.
Helyzetjelentés Haitiből
A kaotikus állapotok és a logisztikai nehézségek ellenére a napokban 26 helyen állított fel 5000 és 10000 literes víztartályokat az UNICEF. Ezenkívül 120 000 palack ivóvizet is szétosztottak a szervezet munkatársai.
Az UNICEF irányításával eddig 52 vízosztó helyet létesítettek, elsősorban kórházakban, illetve azokban a városnegyedekben, ahol nagyon sok a hajléktalan. Ezeken a helyeken sürgősen latrinákat kell építeni.
A vízellátás és a szennyvízkezelés teljesen összeomlott a városban. A földrengés által sújtott területen, ahol 3 millió lakos él, naponta mintegy 9 ezer tonna ürülék kerül a környezetbe. Mivel egyre romlanak a higiénés körülmények, nő a betegségek, járványok veszélye, mely elsősorban a gyerekeket és a várandós nőket fenyegeti. Becslések szerint 37000 terhes nő él a katasztrófa övezetben.
Az ENSZ 17 védelmi zónát hozott létre Port-au-Prince-ben, ahol élelmet, ivóvizet és védőfelszereléseket osztanak, illetve orvosi ellátást biztosítanak.
Az UNICEF a haiti kormánnyal és más szervezetekkel, például a Vöröskereszttel együttműködve, nekikezdett a kísérő nélküli gyerekek azonosításához. Ezek a gyerekek nemcsak éheznek, hanem sürgős pszichoszociális segítségre szorulnak. Az UNICEF felhívta a figyelmet, hogy ezeknek a gyerekeknek az azonosítása és családjuk megtalálása jelenleg elsőbbséget élvez bármilyen alternatív elhelyezéssel (például árvaházakkal vagy az örökbefogadással) szemben.
Hívásával életeket ment!
1 hívás = 200 Ft = 100 db vízfertőtlenítő tabletta = 400 l tiszta ivóvíz
A 1749 a három mobilszolgáltató és a T-Home vezetékes hálózatából hívható. Ha sms-t küld, írja be: Haiti
Küldhet adományt is az UNICEF Magyar Bizottság 11705008-20123725 számú számlájára. A közlemény rovatban tüntesse fel: Haiti.
Helyzetjelentés Haitiből
A kaotikus állapotok és a logisztikai nehézségek ellenére a napokban 26 helyen állított fel 5000 és 10000 literes víztartályokat az UNICEF. Ezenkívül 120 000 palack ivóvizet is szétosztottak a szervezet munkatársai.
Az UNICEF irányításával eddig 52 vízosztó helyet létesítettek, elsősorban kórházakban, illetve azokban a városnegyedekben, ahol nagyon sok a hajléktalan. Ezeken a helyeken sürgősen latrinákat kell építeni.
A vízellátás és a szennyvízkezelés teljesen összeomlott a városban. A földrengés által sújtott területen, ahol 3 millió lakos él, naponta mintegy 9 ezer tonna ürülék kerül a környezetbe. Mivel egyre romlanak a higiénés körülmények, nő a betegségek, járványok veszélye, mely elsősorban a gyerekeket és a várandós nőket fenyegeti. Becslések szerint 37000 terhes nő él a katasztrófa övezetben.
Az ENSZ 17 védelmi zónát hozott létre Port-au-Prince-ben, ahol élelmet, ivóvizet és védőfelszereléseket osztanak, illetve orvosi ellátást biztosítanak.
Az UNICEF a haiti kormánnyal és más szervezetekkel, például a Vöröskereszttel együttműködve, nekikezdett a kísérő nélküli gyerekek azonosításához. Ezek a gyerekek nemcsak éheznek, hanem sürgős pszichoszociális segítségre szorulnak. Az UNICEF felhívta a figyelmet, hogy ezeknek a gyerekeknek az azonosítása és családjuk megtalálása jelenleg elsőbbséget élvez bármilyen alternatív elhelyezéssel (például árvaházakkal vagy az örökbefogadással) szemben.
Sziasztok! Így is tudtok segíteni a haiti károsultaknak:
Szerintem nagyon jó ötlet!
Kedves sylvia25!
Én nem versenyt hirdettem, csak minél több emberhez szerettem volna eljuttatni a felhívást, amihez hidd el, a világon semmi érdek nem fűz. Láttam a tv-ben a borzasztó képeket, láttam a sok kisgyereket, akik nem tudnak verekedni még egy pohár vízért sem. Az, hogy ki hányszor tárcsázott, engem nem érdekel, téged se érdekeljen az én anyagi helyzetem. Ha most az mondom, százszor emeltem fel, megnyugszol? És ha csak egyszer, rossz ember vagyok? Mivel bántottalak meg, hogy ilyen hangnemben számon kérsz? Nyugodj meg kérlek, dőlj hátra és igyál egy jó nyugtató teát. Örülj, hogy fedél van a fejed felett, van enni- és innivalód, meleg lakásod.
Egy kérdés, te hányszor emelted fel a telefont????
Talán egyszersem. Miről is beszélünk akkor???
Kedves Brukk!
Nem ertem pontosan hogy mire irtad a hszolasodat, te is itt elsz?
Nem tudom mire celzol, kifejthetnde bovebben mert nem igazan ertem hogy ez most mire volt valasz toled.
Kedves Brukk!
Köszönöm a nyugtató szavaidat, én viszont itt élve, sok mindenen nem csodálkozom. Sokan nyúltak a telefon után, talán már az 50 millió forintot is eléri az összeg, hetente továbbítják a szolgáltatók, hogy minél hamarabb célba érjen. Az pedig, hogy van, akinek gondja van a személyzettel, "sajnálom", mert a kivagyiságtól nem lát az újgazdag, ide azért jönnek az ilyenek, hogy dicsekedhessenk a "pórnépnek", lám, nekik milyen életük van. Az igazi "urak" csendben teszik a dolgukat, nem rázzák a rongyot, mert ők tudják, mijük van, nem kell nagydobra verni. Azon szoktam mosolyogni ilyenkor, hogy milyen dühítő lehet annak, aki valahogy összecsalt, összelopott (persze, tisztelet a kivételnek) milliókat és mégsem fogadja be igazán a társaság. Elfogadják, de be nem fogadják, ha érted a kis nüansznyi különbséget. Ez volt anno Diana hercegnő legnagyobb lelki problémája is. De ez már messze eltér az eredeti témától.
Üdv:C.
Kicsit túldramatizálod. Azért, mert ide már nem írnak, nem jelenti, hogy nem segítenek az emberek.
Szerintem nem kell feltétlenül nagydobra verni a segítséget, ha valaki nem írja ide mindennap, hogy ma is küldtem, attól az még működhet. :)
A fórum pedig azért (is) van, hogy az ember szórakozzon, akár balga témákon is. Semmi köze az emberek segítőkészségének a marhuláshoz.
Nem olyan rosszak ám az emberek....
Én is küldtem SMS-t a számra, az egyik kereskedelmi rádió is hirdeti
a segítség ezen lehetőségét. Az viszont "megbotránkoztatott", hogy a felhívás reklámjában szereplő kora esti műsorvezetők (a két autós guru),
csak az eheti műsorban jutottak el odáig, hogy dobjanak egy sms-t, pontosabban "kipróbálják ezt a számot". Ez így nem hiteles, fiúk!
Haiti a világ egyik legszegényebb országa!
Nagyon sajnálom Őket,és nem azon rágódok,hogy az elküldött pénzecském célba ér-e!
Ki nem próbálná,akár az élete árán is megszerezni az élelmet,ha a
gyereke éhezik.
Ez igaz lehet olyan orszagokra ahol van egy nagy resz aki mondjuk nemet vagy angol, francia.
Nem igaz viszont a tengerentuli orszagokra ahol rengeteg nemzet el egyutt.
Ahol en elek (Ausztralia) 154 nemzet alkotja az orszagot, es nalunk nem is torekednek az egysegesitesre, kormanyszinten is az a szemlelet hogy minel inkabb megorzi a lakossag a gyokereit kulturalis szempontbol annal szinesebb erdekesebb az orszag osszetetele.
Az hogy valaki mennyire tud beilleszkedni egyeni kerdes szinten. Akik kizarolag magyarokkal baratkoznak, es elkerulik a kapcsolatot a befogado orszag egyeb nezmzetisegeivel, magukat rekesztik ki a tarsadalombol.
En 23 eve elek itt, termeszetesen allampolgar vagyok mar regota, de osszesen 2 magyar baratnom van, az osszes tobbi barataink akikkel osszejarunk mas nemzetiseguek.
Mellesleg ezt hogy egy bevandorlo sosem lesz egyenrangu mas allampolgarokkal olyanok szoktak mondani akik valamiert nagyon szeretnek ezt hinni, de maguk sosem szereztek ilyen iranyu tapasztalatot.
A beilleszkedes intelligencia, flexibilitas es nem utolsosorban akarat kerdese is. Ha valaki 20 ev utan is azon sirankozik hogy mas ize van a paprikanak mint otthon es amiert o europai megprobalja lenezni az ottaniakat az bizony sosem lesz egyenrangu de ez az o hibaja nem az uj orszage. A beilleszkedes viszont nem azonos a feneknyalassal mert attol meg irtoznak az ottelok es pont az ellenkezojet eri el az illeto ha mindenaron ausztral, canadai vagy amerikai akar lenni. Ezek azok akik torik a nyelvet 5 ev utan de meg nem beszelnek rendesen a masik nyelven sem.
Kedves Fórumlakók!
Mi lenne itt Magyarországon, ha csak ici-pici, a haitit meg sem közelítő tragédia lenne? Még ezen a szívszorító témán is képesek vagytok egymásnak esni, sértegetni a másikat. Néhányan fel voltak háborodva, hogy mi folyik a földrengés sújtotta szigeten. Nekik (ha nem is értek vele egyet) okuk van rá, életben akarnak maradni. De Ti, akik fűtött lakásból, jóllakottan marjátok egymást, milyen emberek vagytok? Minek kellene történni, hogy ne fajuljon el egy topik már az elején? Aki nem akar, ne adakozzon, de ne "köpje le" le azt, aki igen.
sokfele cuccbol lett a serci .-)
Meg van egy távoli olasz is. :DDD
Nem, tényleg meg kell nézni, hova adja az ember, de mivel ezt a felhívást már több csatornán is megkaptam, és ezek számomra hitelesnek tűntek, azért a telefon.
(Barát dolgozik a Vöröskeresztnél, benne megbízom, tőle tudom ezt az infót)
az nem baj ha valaki csak ugy tesz mint te
az a baj amikor ahogy itt is kirohanasokat tesznek, ha valaki szelektalva adakozo
az mar nem jo ember aki nem csipobol csak telefonalgat