Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia!
Én rendszeresen szoktam kapni csomagot tőlük, így idővel megismertem a fiúkat és most már dumálni is szoktam velük.
Nagyon kedvesek, rendesek ha nem voltam elérhető felhívtak és másik időpontban hozták a csomagomat.
Volt amikor adtam nekik borravalót, de volt amikor pontosan annyit adtam és nem szóltak semmit sőt néha még ők akartak visszaadni.
Hogy adsz-e nekik ez szerintem függ attól is, hogy szimpik-e, rendesek-e veled ha igen akkor azt a pár forintot szerintem megéri.
Ki tudja mit hoznak neked legközelebb.
azért adok a kozmetikusomnak, mert ő 3500-öt kér ugyanazért a munkáért, amiért eddig mindenhol máshol 5000-62000-t kértek (több helyen próbálkoztak), illetve fogad olyan időben, amikor más nem és kábé ezt fizetem meg a borravalóval.
A fodrásznál ugyanez.
Mert mindketten ugyanannyit kérnek azért, ha lehetetlen időben megyek, mintha normális időben mennék.
Ha eszembe is jut, az is eszembe jut mellé, hogy
1. velem kifizettetik a szolgáltatást,
2. ha számít a borravalóra, akkor ad is mellé valamit (pl. kulturáltan viselkedik).
Így max sajnálom, és értem, miért csak ennyit keres.
alapjából én is így gondolom, csak mindig mindenki lesóherez ezért.
Én meg azt szoktam mondani, hogy nekem sem mondta még senki, hogy ma olyan szépen dolgoztál, nesze itt egy ezres. vagy, á, igaz, hogy 3500-öt kértél ezért a munkáért, de adok neked 4000-t, mert kedves vagy.
Mindamellett kozmetikusnak, fodrásznak, ahova rendszeresn visszajárok, mindig adok, néha többet is mint illik, de futároknak nemigen szoktam.
Én csak százasra szoktam kerekíteni - ha éppen így nem 900 lesz, és kikészítem előre, hogy ne legyen gondja, hogy nem tud visszaadni.
Nem azért mert "spúúúúúr" vagyok, csak a GLS így is 1000 - majdnem, nem olcsó így sem. Igaz, most a fiam küldött nekünk otthonról levélcsomagként tankönyvet - 5000-ért hozza el a magyar posta ajánlott elsőbbségiként - ugye ez majdnem 20 €, Londonból meg a múlt héten 5 €-ért hozták légipostán 3 nap alatt - szóval mihez képest drága.
Hát nem tudom, lehetséges, hogy sóher vagyok, de nekem meg sem fordult ez a fejemben eddig.
Igaz ahonnan én rendelek ott előre kell fizetni a futár díját is.
Ami nem kis összeg, min. 25-30 EUR, max. 3 kg súllyal. Volt már olyan eset is, hogy drágább volt a futárszolgátatás ára, mint az áru, amit hozott.
Tény, hogy eddig mindig nagyon normálisak voltak, és jöttek azon a napom, amikor értesítettek róla, hogy jönnek, na de ez hozzá tartozik a szolgáltatáshoz. Én sem kapok extra borravalót és mégis rendesen elvégzem a munkám.
Semmennyit. A szállító kap fizetést, te pedig az áruházban fizetsz a bútorszállításért. Mondjuk ha heti rendszerességgel hozná a cuccost, és kedves lenne (azon felül, hogy tisztességgel elvégzi a melóját), megkínálnám kávéval, üdítővel.
(Nemrég IKEAtól szállítottak ki egy komplett konyhát. Kb végig szentségelte a két manus a műveletet - na, őket vízzel sem kínáltam.)
Semmennyit. A szállító kap fizetést, te pedig az áruházban fizetsz a bútorszállításért. Mondjuk ha heti rendszerességgel hozná a cuccost, és kedves lenne (azon felül, hogy tisztességgel elvégzi a melóját), megkínálnám kávéval, üdítővel.
(Nemrég IKEAtól szállítottak ki egy komplett konyhát. Kb végig szentségelte a két manus a műveletet - na, őket vízzel sem kínáltam.)
hát igen, mi is erre gondoltunk. De jönnek mondjuk hárman-négyen, akkor az már 3-4ezer, holott végülis csak kirakják az autóból az egészet és kész.
Annyira nem értem én ennek a borravalózásnak a lényegét. Ha nem adsz, dühösek, ha annyit adsz, amennyi számodra reális, talán annak aki kapja, nem reális. Ha sokat adsz, kellemetlen helyzetbe hozhatod a másikat...
Szia!
Pár száz forintot mindig adok futárnak és postásnak is (Azért nem naponta jönnek :)) . 5005-re 5500-at adnék.
Úgy emlékszem, nem adtam...
Lehet,hogy kellett volna???
szia!
hozzám épp ma jött futár tőlök és én adtam neki