Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Papír fonás

Sehol itt a fórumon nem találtam ilyen témát, ezért indítom most ezt a topikot. Szívessen megtanítok mindenkit...elmagyarázom...megmutatom hogyan is készulnekk ezek a csodás kosarak ujság papír újrahasznosításával. És természetessen itt megmutathajuk egymásnak a muveinket is
Akit érdekel a blogomon tobbet is megtudhat róla... eli-fredy.blogspot.com
Nagyon ksözönöm a választ
jé, ez érdekes
ugyanezt néztem otthon tegnap este, és nem indultak a videok
innen az irodából meg igen...
kénytelen leszek munkaidőben gyakorolni!
Innen tanultam:
http://eli-fredy.blogspot.com/2009/06/navod-na- pletenie-z-papiera-iii.html
Nézegettem más oldalakat is, pl. amit az előttem író is ajánlott.
köszi!
ezt én is megtaláltam, de nem igazán értem... :(
lehet, h kosárfonós helyeken kéne nézelődni, elvégre az is ugyanígy megy, gondolom
http://csikostigris.p8.hu/fonas.html
http://csikost igris.p8.hu/fonas4.html
Hátha ezeket tudod használni.
szia,
honnan tanultad a technikáját?
a topikindító blogján nekem nem nyitja meg a videokat, sajnos :(
jövő héten szabin vagyok, és szeretnék alkotni!
Sziasztok!
Kb. 2 éve szeretném megtanulni a kosárfonást újságpapírból.
Most végre elkészült az első kosárkám. ---->
Nagyon jók lettek!
Sziasztok!
Még két évvel ezelőtt könyvjelzők közé tettem ezt a topikot, hogy hamarosan kipróbálom ezt a technikát, de ez a "hamarosan" csak most érkezett el. Fantasztikusan jó ötlet, már gyártottam is egy kaspót és egy dobozt a hímzőfonalaimnak :)
Sziasztok, én a képeken is látható kosarakat fonok újságpapírból. Nagyon csinos és tartós kosarakat tudok ily módon készíteni amik igen strapa bíróak. Ha gondoljátok nézzetek be a Meska virtuális boltomba és vessetek egy pillantást a többi kosaramra.
http://meska.hu/Shop/index/5789
Hűha, gratulálok!
Ez is papírból készült? Akkor valamivel (gondolom én) kellett merevíteni is, hogy ne boruljon fel.
És a kép :)
Sziasztok!
Csak most találtam meg a fórumot, és nagyon örülök neki. Én májusban lábtörésem alkalmával találtam Elina blogjára és hála neki nem untam magam halálra.
Íme egyik munkám.
Köszönöm neked Elina.
Sziasztok
Jajj, de régen jártam már erre....
Sok szép dolgot csináltatok...
Amíg nézegettem, újra kedvet kaptam a pálcák sodrásához...
szerintem a jövő héten újra nekiállok
Köszi! :)
Akkor nekivágok! :)
Sziasztok!
Ha már éledezik a topik,én is megmutatom az egyik kosaramat.Mindent innen tanultam,köszönet érte.
Én azt ajánlanám, hogy kezd el olvasni előlről ezt a topikot, fogsz találni sok jó ötletet és használati utasítást is.
Én is innét tanultam.
Sziasztok!
Én még csak most ismerkedem a papírfonással. Borzasztóan tetszik, és szeretném megtanulni. Keresem azokat az oldalakat, amiből tananyagot gyűjthetek. Sajnos a full alapokról még nem találtam semmit. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy van-e erről könyv, vagy video vagy leírás?
Sziasztok!
Rég jártam erre, de ez a mai szörnyűséges indő benti alkotásra csábitott.
Bár bevallom nekem az igazi szerelem a vessző marad.
Nemrég elmentem kosárfonó tanfolyamra, és az ott tanultakat (is) megpróbáltam a papirfonásnál hasznositani: egy szakajtót kreáltam.
A vesszőkosaraim a bememen megnézheti, akit rdekel, nem akarom off-olni a topikot.
Üdv mindenkinek!
SZia bocsi hogy nem valaszoltam de nem jartam erre fele...
...tehat a festek...ha kesz a mu akkor csak a fa festek jo...semmi tempera! Konyorgom...az irto csunya lenne. Van aki peldaul fa ragasztot higit 1:1 es hozza kever szinezeket es ezzel fest. Ez is jo megoldas. En most ra jottem hogy sokkalta jobb a palcakat elore festeni. Lehet igy kesziteni gyonyoru szines kosarakat. Es sokkalta olcsob megoldas. A palcakat textil festekkel festem es szuper a vegeredmeny.
Keszitettem egy tutorial egy ilyen kosarra...
Liat üdv a klubban ! egyetértek Vicussal, a karton aljú kosarakat sokkal egyszerűbb elkészíteni és tuti a siker. A forma és méret is ezerféle lehet csak nézz szét a konyhádban, bármit körbe lehet rajzolni. Festék: pl. én szeretek lazúrral (fára való festék) festeni, mert áttetszik rajta az újság betűje, képe, így izgalmasabb lesz a kosár.
ELI egy kérésem lenne hozzád. Az artmamán láttam egy bakancsnak a képét, már kétszer is nekiláttam sikertelenül. Össze tudnál hozni valakivel a topikotokról aki segítene nekem ? Sajna szlovákul nem tudok, magyarul beszélő kellene. Előre is köszi.
Szia!
Én úgy csináltam, hogy 2 réteg kartonlap közé ragasztottam be a pálcákat. Nekem ez a megoldás jött be, így el tudtam takarni a pálcavégeket.
Én spay-vel fújtam le.
De - szerintem- bármilyen festék jó,., hisz papírról van szó. Befogja akár a tempera is. De ha van olajfestéked az is jó.
Én még lefújnám szintelen lakkal is. Úgy tartósabb a festék.
kaphatnek esetleg valaszt a festesre vonatkozo kerdesemre?
ugy szeretnem befesteni a kosarkat...