Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Esküvői tortát HOL?
2009-05-19 18:181.

Torolt_felhasznalo_714950
Létrehozva: 2009. május 19. 18:18
Sziasztok, én mint örömanya vállaltam a feladatot, hogy gondoskodom lányom esküvői tortájáró.
Eddig nem vagyok elájulva a kínálattól, az áraktól viszont igen:)
Tudtok ajánlani nekem egy-két csukrászdát Budapesten?
Előre is nagyon köszönöm !
Sziasztok!
Ismét kezdődik az esküvő szezon, ismét eljön a torta kérdés. Bár van frissebb topik ebben a témában, mégis hasznos infókat inkább itt olvastam.
Én az Auguszt-ban kezdtem az érdeklődést személyesen: háát, nem voltak valami túl kedvesek. Rajtam kívül egyetlen ember volt bent a cukiban, mégis úgy beszélt velem a nő, mintha iszonyatosan feltartanám a sort... minden választ harapófogóval kellett kihúznom belőle, de még most is tele vagyok kérdésekkel, hogy mit hogy lehet. Annyit megtudtam, hogy 500 Ft/szelet, de hogy ez most bármilyen tortára érvényes, vagy mi van... nem volt túl bőbeszédű. Ezek után nem érdekel, akármilyen jó is a tortájuk, akkor tartsa meg magának, ha nem hajlandó eladni...
Szamos marcipán: biztos, hogy nagyon finom náluk a torta, de mindössze 4-5 féléből hajlandóak elkészíteni: dobos, trüffel ... pont olyanok, amilyet nem szeretnénk. A nő amúgy nagyon kedves volt, segítőkész, de hát hiába, náluk eléggé le van korlátozva a választék és díszítési lehetőség is.
Következő lépésként Vanilint akartam megnézni, bár itt eléggé lehúztátok... aztán Cziniel... illetve érdekelne ez a magán cukrász emberke is.
Ha valakinek meg van a priviben dolgozó cukrász elérhetősége, akkor jutassa már el nekem, mert eddig sajna nem kaptam meg!
Köszi!
Akit érdekel az légyszi dobjon rám egy privát üzenetet.
16-24 szeletes szülinapi torták: 4000-5000 HUF
30-40 szeletes egyedi torták: 15.000-20.000 HUF
Számot formázó torták (mondjuk egy baromi nagy 30-as, kb 80 cm széles): 20.000
Esküvői torták: 30.000-tól
Képeket is tudok küldeni!
Azért meg, hogy maszekban tolja lehet fikázni (mert tuti valaki majd elkezdi), de a 110.000-es cukrász fizetésből nem tud eltartani 3 gyereket... Tehát én azért "reklámozom", mert nekem nagyon ízlett és megérdemli.
Sziasztok! Mi most májusban voltunk egy esküvőn ahol a Horváth cukrászda által készített torta volt. Most, hogy a saját esküvőnket szervezzük döbbentünk rá, hogy ők csinálták akkor a tortát. Nem tudom mibe került, de én két falat után otthagytam a tortát, mert ilyen vacakot már rég ettem. És még ha én lettem volna az egyetlen... Mi azt már tudjuk, hogy onnan biztosan nem rendelünk.
A privátban dolgozó cukrász viszont érdekelne minket!
Szia!
Itt nálunk van egy cukrász, aki dolgozott már a Szamosban és a Daubnerben is, most pedig otthon csinál maszekban esküvői tortákat. Baromi jól néznek ki, az ismerősömnek is ő csinálta, nagyon jó alapanyagokat használ és a horror árak töredékéért.
Pl. az ismerősöm 80 szeletes marcipán tortája, rózsa és gyöngy díszitéssel 37.000 forint volt. Erre a Daubnerben 72.000(!)-et mondtak, a Sugarban még többet.
Ha kell privátban tudok telefonszámot küldeni.
Emil cukrászda :-) Igaz pilisvörösvári a cukrászat, de Óbudán az új lakótelepen (bevezető rész, iskola mellett) is nyitottak egy cukrászdát.
Négy éve ott vettük meg a tortánkat - (szerintem nem horror áron ) - egyedi alakút kértünk. Csokitorta fehér marcipánnal bevonva + díszítés gyönyörű volt.
Isteni finomak a sütieik, igaz nem a legolcsóbbak, viszont garantáltan 20 év múlva is felemlegetik milyen finom volt.
Ja, és a Vanilint messzire kerüld!!! Csodálkozom, hogy tudtak több üzletet nyitni, mert amit művelnek, a körúti szocreál Vajassütemények Boltját idézi.
Minősíthetetlen vacak.
Én pedig a Horváth cukrászdát nem javaslom, mert ugyan nem esküvői tortát rendeltünk, hanem mást, de totálisan más lett mint amit a képen kiválasztottunk. Nekem a Sugarshopos torták is túl édesek.
Én ezt a cukrászdát néztem még 3 éve. Amikor én készültem az esküvőmre sokan dicsérték ezt a helyet is: http://www.czinielcukraszda.hu/main.php
Amúgy én nem röstelltem több helyről is bekérni árajánlatot emailban, leírva az elképzelésemet, vagy kinézve a cukrászda kínálatából egy nekem tetszőt.
Egészen friss az élmény - most hétvégi ;-)
Pelikán cukrászda Zuglóban a Telepes és a Fűrész utca sarkán.
4 emeletes torrta + 2 kiegészítő torta, összesen 132 szelet volt 36.000 Ft, igaz nem full marcipán bevonattal, csak szolid diszitéssel.
A tulaj srác és a cukrász lány hozzáállása is nagyon pozitiv, nyitott. Ajánlom őket
Szia!
A Vanilinből tényleg NEEEEEEEE!!!!
Én onnan rendeltem az esküvői tortámat, hát majdnem sírtam mikor kihozták és nem az örömtől!
Az emeleteket nem lehetett egymásra tenni mert amikor megemelték egybe a tortát borult, így az emeletes torta két részben érkezett az asztalhoz! A marcipán, ami miatt 3 héttel hamarabb meg kellett rendelnek és kifizetnem, csúszott le, hajlott, szóval azt nem szárították, tuti aznap reggel csinálták, nem 3 héttel hamarabb, hogy kiszáradjon.
És mindezért egy vagyont hagytam ott, majd egy havi fizetést!
Azóta is össze szorul a szívem, hogy ha rá gondolok, és egy kudarc volt az esküvőnk eme „fény” Pontja!
Remélem sikerül egy Jó Helyet találnod!

Sok Boldogságot a Párnak!
Amúgy én a Rómain is találtam egy cukit amit sokan dicsérnek, és még olcsóbb is volt 3 éve mint a vanilin. Ha megtalálom belinkelem.
Nem vitatkoztam veled, csak leírtam a saját véleményemet, a latin mondást pedig fordítás nélkül is megértettem. Ezt én is leírtam, magyarul, és persze igaz is.
Az én fő mondandóm nem a torták minősége volt, hanem azon akadtam el, hogy a D-t agyon reklámozzák, mert annak nyomát sem látom sehol, csak -ahogy írtam - a vevőik írásaiban.
A kedves kérdezőnek pedig hasznos, ha több véleményt olvas el, hogy tudjon kedve szerint választani.
Megyek vissza a saját topikjaimba, ide csak kirándultam.
Szerintem nézz körül ebben http://desszert.eu/node/1558 a témában, látni fogod, hogy vannak komoly és szép munkák, lehet, hogy árakban vagy legalább ötletekben kaphatsz segítséget, akár független szakmabeliektől is.
Én a daubnert nagyon szerettem az idei évig, de úgy tapasztaltam, hogy önmagukhoz kétest az idénre romlottak, pedig már 4 tortán teszteltem őket, mert nem akartam elhinni. Viszont a tökmagos pogácsájuk még mindig a legjobb :)
A Daubnert csak a vevők reklámozzák, ők maguk sehol nem hirdetik magukat, még web-oldalt sem láttam soha róluk.
Az ízeik pedig kifogástalanok.
A Nándorinál még nem ettem tortát, de fagylaltot igen, az meg sem közelítette a Daubnerékét, de ez nem a vita helye itt, hiszen az ízlések nagyon különbözőek.
A én fiamnak a Szamos Marcipánnál készült az esküvői tortája, az ára csillagászati volt, az íze pedig felséges. Ha én választottam volna cukrászatot, én biztosan a Daubnert javasoltam volna, nem reklámból, tapasztalatból.
Amúgy minden, magára valamit adó cukrászdának vannak egyedi kreációi.
Tortában szerintem verhetetlen a Daubner. Minden friss alapanyagból készül és minden tökéletes, valóban kifogástalan.
Esküvői tortát még nem ettem, de azon kívül szinte mindent megkóstoltam már tőlük.
És a családunk rendszeresen vesz egyedi megrendelésre tortát tőlük, csak jókat, nagyon jókat tudok mondani!
Az árak normálisak. Olcsónak nem mondanám... De megéri!
Szia!
Cserfalvi a III. kerületben. Szerintem az a legjobb. Igaz a honlapukon csak az egyszerűbb torták vannak fent, de egyébként bármit meg tudnak csinálni. És árban is sokkal jobb, mint néhány nagy nevű cukrászda (ahol a nevet meg a múltat fizeted meg, a torta íze meg elmarad mellette)
Szia!
Nekünk a Horváthból lett volna, DE nyáron egy hónapig zárva vannak (hja, akinek jól megy....) ezért nézelődtünk másfelé. A Daubner nem szállít házhoz, és mivel nekünk Pesttől kb. 40 km-re volt az esküvő, ez is fontos szempont volt.
Végül a Szamóca cukrászdából (Mátyásföldön van, bővebben itt: http://www.szamoca.eu/szamoca/) rendeltük meg a menyasszonyi és a kísérőtortákat is, és még a mai napig is emlegeti a családom, hogy milyen finom és friss volt... És nem volt drága sem különösebben.
Tényleg jó szívvel ajánlom őket.
Ja és a cukrászda mindig tömve van, ez is sokat elárul!
Én a XI ker.-ből tudnék neked egyet ajánlani. Budafoki úton van, a pontos címet nem tudom, a 6os villamos megállójától 1 sarokra, ha a Gellért tér fele sétálsz. László cukrászda a neve. Torták nagyon finomak, és egyáltalán nem volt drága. Nekünk onnan volt az esküvői tortánk, ráadásul úgy, hogy a Horváth cukrászda honlapjáról+más netes oldalakról leszedtem olyan tortaképeket, amiket én szerettem volna. Bevittem, megmutattam, hogy meg tudják e csinálni. Cukrász bácsi megnézte, rábólintott, és tök jól megvalósította (pedig nem a szokásos 3 emeletes, rózsás, fehér tortát kértem). Sajna fotó nincs nálam, különben feltenném...
Ja, összesen 100 szeletes 1 (emeletes)+2 (kísérő) torta volt 30.000Ft. (2008as ár). Horváth cukrászdában az 50 szelet volt több mint 50.000.
Sok sikert, és sok boldogságot az ifjaknak
Szia
Én is a Horváth cukrászdára szavazok.
A Daubner kb 4 éve volt szuper, most már nagyon színvonal alatt van szerintem
Daubner!!! Messze veri Bp. összes cukrászdáját!
És tényleg nem véletlenül kígyózik a sor az ajtó előtt nyitástól zárásig ( vagy még az után is! )
húúú, nagyon köszönöm :)
lesz miből mazsoláznom, ha nem mondom,hogy esküvői torta, akkor hogyan rendeljek emelezteset, meg esetleg marcipán párt a tetejére? azt vegyem meg külön?
Ha a külcsínen kívül a belbecs is számít, akkor a Daubner. Szép tortákat láttam máshol is, de -lehet, hogy hihetetlen- de egyetlen süteményükbe se lehet beleköti, mind etalon. Áraik abszolút korrektek, a minőség pedig csúcs.
Szép cuccokat csinálnak a Sugar! Shop-ban is, de az árak elég kemények. Egy ismerős Ballantines alakú tortájáért 34.000.-et kértek volna. (Megvolt 9.000.-ből máshonnan)
esküvői tortát ugyan még nem csináltattunk itt, de sima tortát többfélét is, meg mindenféle finom sütit vettünk már itt:
http://zsuzsicukilap.extra.hu/index_elemei/Page 924.htm
Hello!
http://www.karamellcukraszda.hu/
Nagyon finom, szép és az ára is jó!
prixi
Szia!
Ha érdekel a véleményem, akkor azt mondom hogy a Vanillinból NE!!
Szerencsére az esküvői torta nem onnan volt, de a szülinapi torták rendre a kukában landoltak, ha a vanillinból lettek hozva..
Ami nagyon fincsi: Horváth cukrászda! Megéri.
Csak onnan, vagy tényleg a sugarsopból, baromi jó a dizájn!!
Szia
Budapesten?
Esküvői tortát nem rendeltem a Horváth cukitól,de nagyon szép és finom dolgokat csinálnak,az tény,hogy drágák:
http://www.horvathcukraszda.hu/termekek.php?me nu=1
Egyébként a süti képekkel,és a torta díszítés topikot szoktam olvasgatni ott gyönyörű csodákat csinálnak a lányok és ha jól láttam van aki rendelésre is dolgozik
Szia! :)
Én innen kaptam az esküvői tortánkat ajándékba: www.sugarshop.hu
Drágának ez is nagyon drága, de a tortánk egy élmény volt. :) Ja és persze a design se utolsó.
Ha olcsóbban szeretnék tortát mondjuk nem pesten rendelném, hanem vidéken, mert óriási különbségek vannak az árak között, arról nem is beszélve, hogy a kóstolgatás se utolsó dolog. :)