Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Cigiszagú lakást vegyek-e?
2009-05-12 12:441.

Létrehozva: 2009. május 12. 12:44
Nos, az a helyzet, hogy találtam egy nagy klassz kis helyen lévő lakást jó áron, viszont a tulajok egyfolytában dohányoznak bent. Az lenne a kérdésem, hogyha megvenném a lakást (egyáltalán megvegyem-e úgy, hogy én nem dohányzok, sőt utálom), akkor milyen módszerekkel lehet TELJESEN elűzni azt a szagot? Festéssel? Vagy valami sepc. dologgal? Köszi előre is a segítséget!
Festés-takarítás-szellőztetés-illatos gyertgya vagy füstölő.
Ez ne legyen akadály.
Szia!
Szerintem ne aggódj a cigiszag miatt! Mi laktunk olyan albérletben másfél évig, ahol előtte dohányoztak. Amikor kivettük a lakást (jól nézett ki, és muszály volt kivenni egyéb okok miatt) nagyon lehetett érezni a cigaretta füst szagot, de (mivel mi nem engedhettük meg magunknak hogy kifestessünk :( ) rengeteg szellőztetéssel pár hónap múlva már alig-alig érezhető volt.
Szerintem ha tetszik a lakás akkor vágj bele, mert a falakból festés és jó sok szellőztetés után el fog tűnni a szag! :) De lehet kapni boltokban (festékboltban) olyan szert amivel festés előtt befújod a falat, és semlegesíti a szagokat! ;) Sőt illatosított falfesték is van, aminek pár hétig garantáltan érezni az illatát! Ez tapasztalat! :)
Mi 6 éve vettünk meg egy lakást, ahol előzőleg hosszú évekig folyamatosan dohányoztak a előző lakók. Nem volt szempont, hogy "dohányos" lakás-e vagy sem, mivel az ember általában költözés alkalmával úgyis kifest, nagyon ritka, hogy pont olyan falszínekkel, pont olyan burkolattal, stb stb stb szeretné vki a lakást, amilyennek az előző tulaj megcsinálta. Ha mást nem, egy tisztasági festést megcsinál általában mindenki.
Nálunk kétszer kellett a falakat átfesteni, eltűnt a nikotin és a szag is a lakásból.
Festést és/vagy tapétázást mindenképpen javaslom.
Függönymosás, jó alapos, mindenre kiterjedő nagytakarítás...
Ha még mindig érzed, használj valamilyen illatosítót, gyertyát, füstölőt.
Mi is ilyen lakást vettünk meg, mondjuk nálunk nem volt szempont, mert teljesen felújítandót kerestünk... mindent feltörtünk, kibontottunk, minden beépített bútort kidobtunk, egyedül a radiátorok maradtak meg és a fa nyílászárók(természetesen ezeket jó alaposan letakarítottam), egyébként csupasz-vakolt falak és aljzatbeton volt csak a lakásban... és egyáltalán nem lehet érezni a cigarettaszagot, engem időnként inkább a szomszéd főztje zavar.... :)
Ha nem akartok teljes felújítást, akkor is minimum ki kell festeni (kapható kifejezetten dohányos lakásokba való falfesték), előtte nem árt lemosni a falat, ha esetleg tapéta van, azt mindenképp le kell szedni szerintem, ha nem burkoltok újra, akkor is jópárszor lesúrolni-felmosni mindent ecetes vízzel, a radiátorcsöveken, radiátorokon rengeteg dzsuva megül, amikor mi áztattuk a tapétát bontáskor, szabályos sárga és cigicsikk szagú lé folyt a falakon és a csöveken, szóval gumikesztyű is ajánlott. Meg a sok-sok szellőztetés...
Szerintem alkudjatok bátran és nyugodtan vegyétek meg. :)
1 vödörnyi festékhez: 2 evőkanálnyi langyos tejben feloldasz 10 csepp citromolajat és 20 csepp levendulát. Jó illatú lesz és nem mellékesen a penészgomba elkerülésében is segít...
Mi mindig így festünk...
Szerintem a Cif-re gondoltál.
(off: Te hol élsz most? Ott hogy hívják a Cif-et?)
És ha minden nap főztek a lakásban, akkor a kaja szag miatt nem veszed meg? De tovább megyek ha a WC-be állandóan nem túl kellemes szagokat gyártott és trónolt is rajta órák hosszat....és még sorolhatnám.
de az ablakon bejön a kocsik szaga, meg minden, akkor ablakos lakást sem veszel...agyam dobom el.
Az én tapasztalatom: u.ez volt a szitu velünk a pasimmal, egyetlen kifogás a cigiszag volt.
Megvettük, jól tettük! Természetesen kifestettünk és a cigiszagnak nagyon hamar nyoma veszett.
Üdv!
Túl aggódod a dolgot.
...és kapod a hajmeresztő ötleteket mint ablakcsere, bútorcsere.....eszem megáll.
Nugodj meg és vedd meg a lakást.
Egy alapos festés és utána a takaritás elvisz minden szagot.
Most ez komoly? Jó áron, jó helyen lévő lakás és te azért nem akarod megvenni, mert az előző tulaj cigizett benne? ne már. Gondolom úgyis felújítod? Akkor meg nincs probléma.
Szia!
Szerintem általában a kárpitban, függönyökben marad meg a cigi szaga. Gondolom ezeket viszi magával a mostani tulaj. Szerintem egy festés és egy nagytakarítás és el is fog tűnni a szag.
Ha nagyon tetszik és jó áron van, akkor én emiatt nem halasztanám el megvenni.
A festés bizonyára segít, vagy pl a faforgácsokból álló pot pourri. De ha semmit nem csináltok, csak egyszerűen nem dohányoztok, kb. 3 hónap múlva akkor is elmúlik a dohányszag.
Inkább a kárpitok veszik át a dohány illatát, de gondolom, a bútoraikat úgyis magukkal viszik. Ha van sötétítő függöny vagy padlószőnyeg, azokat esetleg ki lehet cserélni.
Én sem értem a problémát, egy tisztasági festés + alapos takarítás és kész.
Nálunk a nyaralóba cigiztek elég erősen (amikor kiadtuk) fincsi cigiszag volt az egész kecóban, én akkor lekaptam a függönyöket be a mosógépbe, és ecettel öblítettem őket + béreltem a kárpit tisztítót és a szőnyegeket, fotelokat is ecetes cuccal kitisztítottuk, semmi cigiszag nem maradt utána.
Plusz még ha vannak, akkor szekrény csere, mert az aztán magába szívja. Pl beépített szekrény.
Albérleteztem, és az egyik lakást előttem festették ki teljesen, előtte legény tanya volt, füvezéssel és társaival, volt szag. A festés viszont segített, burkolat nem lett cserélve.
Bár én dohányoztam, de sosem bírtam a cigifüstöt, pláne lakásban nem. Két éve kaptam egy új irodát, már előre féltem tőle, mert tudtam, hogy aki előttem használta, láncdohányos volt. Büdös is volt az iroda, mint a klozet:-) Festésről szó sem lehetett. A szőnyeget elvitettem tiszítani, kitakarítottak rendesen, lemosta a virágokat, kaptam új bútort, de az alapszag maradt. Akkor vettem vagy 10 illatgyertyát, egyenként kb. 3-5 napig égtek. Minden nap, amikor bementem meggyújtottam és munkaidő végéig égett. Ez ment vagy két hónapig és azután már nem kellett, mert nem éreztem a cigiszagot. Felfüstöltem:-))))
Természetesen egy festét-tapétázás, felújítás sokkal gyorsabb és hosszú távon biztosan hatékonyabb megoldás:-))))
Vedd meg nyugodtan a lakást, ha felújítod, átszellőzteted, új bútorokat, szőnyeget viszel, nem lesz büdös.
úristen...
emiatt nem megvenni egy lakást...
ki lehet szellőztetni, fessél is, pillanatok alatt ki lehet űzni.
Teljes tapétázás, festés, burkolat csere, ha fa ablakok vannak, ablakcsere...
Én nagyon nem bírom a füstöt, a cigiszagot, szerintem egy alapos takaritással nem lehet kivenni a cigiszagot. Én nem venném meg....