Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kinek van Baker cisztája
2009-05-01 16:571.

Létrehozva: 2009. május 1. 16:57
Több mint fél éve nagyon fájt a bal térdem szedtem mindenféle fájdalom és gyulladáscsökkentőt., kenegettem a legjobbnak mondott krémekkel de semmi javulást nem észleltem. Ultrahangon ki derült hogy a térdhajlatban baker cisztám van. Várom azok jelenkezését akinek volt vagy van ez a fránya cisztája és milyen kezeléseket kapott rá
Nem vagyok szakember,csak egy szenvedő alany, de ha a térdeden nincs semmi gond (porcleválás pl.), akkor szvsz. csak pungálni fogják, a cisztádat. Vagyis leszívják. Műteni ritka esetben szokták. Sőt állítólag nekem egyik műtétnél sem nyúltak hozzá a cisztámhoz:) Azt mondta a doki, hogy ha megszünteti a térdem problémáját, akkor megszűnik a ciszta is....és remélem igaza van, eddig úgy néz ki:)
A pungálást leírtam az előbb, hgoy hogy csinálják. Tényleg semmi fájdalommal nem jár. A térdműtétek azok már kórházas történetek gerinc érzéstelenítéssel, illetve a nagyműtétemet altatásban csinálták.
De mindaz amit leírtam nem tudományos dolog, csak átéltem őket
A pungálás az leszívást jelent.
gondolom ugyan úgy csinálják gyereknél is mint felnőttnél. Ambulásan csinálták, hasonfekve, egy tűt szúrtak a cisztába és leszívták. Fájdalmat nem éreztem, illetve talán egy tűszúrásnyit. Gondolom azért egy kisgyreknél adnak valami érzéstelenítőt is? És nekem nagyon jó volt, mert megkönnyebbült a térdhajlatom, ahogy szívta a doki éreztem, hogy csökken a feszülés, a fájdalom.
A kerdesedre a valasz - mindenkinek.
Mas kerdes, hogy milyen nagy es okoz-e tuneteket. Mert nagyobbodhat, begyulladhat. A legtobb nagy izulet korul vannak ilyen "lengescsillapitok".
Szia, mi az a megpungálás?
Nekem 4 éves kislányomnak van...
Biztos hogy az?
Mik a tüneteid?
Mit kapsz rá és mióta?
Nincs valami autoimmun problémád is?
Hál istennek már csak a múltamban él:)
Volt, aztán ambulánsan leszívták. Eredmény: visszajött. Aztán térdműtét olyan lyukasztásos módszerrel. Eredmény: visszajött. Aztán szikés tédműtét és kopp...kopp...kopp nincs cisztám:)
A baker ciszta nem önálló betegség, hanem egy tünet. A térd problémájának következménye. A ciszta "elmulasztása" nagyon függ a térd állapotától:(
Ha már másfél éve fáj a térded, akkor érdemes lenne egy nagyon jó ortopédust felkeresni (nekem sokadikra sikerült csak találnom). UH-val meg lehet állapítani a cisztát, de a térd betegségét nem biztosan. Volt CT-m, egy igen híres ortopédus csinálta az első műtétemet, de mint látható tök fölöslegesen, mert egy másik ortopédusnak sikerült csak helyretenni a térdemet.
Amikor megláttam a címet
azt hittem el akarod cserélni