Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hangyariasztó növény

Sziasztok!
1 éve vettünk kertesházat. Tavaly nyáron hangyainvázióval szembesültünk. A háztól mégcsak távol tudjuk tartani de a gyümölcsfáknak, gyümölcsöknek annyi. Próbálkoztunk permetezéssel, de nem igazán vagyok híve, meg sűrűn kellene és igazából nem sokat segített. Nincs valakinek bevált módszere? Ha lenne hangyariasztó növény azzal körbeültetném a gyümölcsfákat. Hallottam arról, hogy a bolyra forró sós vizet kell önteni, de ezt még nem próbáltam. Idén időben szeretnék valami hatásos módszert elkezdeni, ha lehet természeteset. Az interneten olvastam már néhány növényről, hogy állítólag hangyariasztó. De jó lenne ha valaki a konkrét tapasztalatát megírná, mert sokáig tart kísérletezgetni. Nem baj ha erre-arra van hangya csak ne lepjék el a gyümölcsfákat mint a sáskaraj.
Ne aggódj, nem gasztronómiai ínyencségnek szánom. Illetve igen, de nem humán eledelnek. Törpefürjeim vannak otthon, és azok esnek extázisba, ha néhanapján mégiscsak kerítek hangyatojást.
Kurrognak érte, és a kakaskák kínálgatják a tojóknak, elérakják, és kurrongatnak hozzá. Aranyos mutatvány egy kb. 7 cm magas kis állatkától.
dujuor
Szia!
Én sajnos nem tudok neked ebben segíteni, mert (szerencsére) nálunk nincs annyi hangya, hogy muszáj lenne valamit tenni ellenük. Bár ahogy észrevettem, nálunk ciklikusan jelentkezik. Egyik évben nagyon sok hangya van a meggyfán, a következő 2-ben szinte alig.
Egyébként irigyellek a bolyért (márha az ilyet irigyelni lehet), mit nem adnák pár dobozni hangyatojásért. De tudtommal tilos felszedni a hangyatojásokat.
dujuor
Szia!
Nekem csak egy kis virágoskertem van, de engem is szomorítanak a hangyák. Nem tudok kiülni, kifeküdni a kertbe, mert néhány percen belül ellepnek. Ha locsolok, vagy kertészkedek, akkor is másznak rajtam egy pillanat alat. Vettem már kültéri hangyairtót, de csak időlegesen riasztja el őket.
A fák törzsét én körbetekerném valami jó ragadós dologgal, nem tudnak felmászni.
A teraszon én egyszer a sütőport is kipróbáltam, az első esőig bevált.