Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nyári munka diáknak

aniqa
Létrehozva: 2009. január 30. 21:16

Sziasztok!

Idén márciusban töltöm be a 18-at, és részben ezért is szeretnék itthon, vagy külföldön (de inkább külföldön, tapasztalatszerzés miatt) valamilyen munkát vállalni, 1 hónapra.

Bajos a dolog, mert azok a lehetőségek amik egyébként tetszettek volna, az egész nyarat elkérik, én pedig csak júliusban érek rá.

Tudtok-e nekem valami oldalt mondani, ahol találhatok megfelelő lehetőséget, esetleg nem tudtok-e valami munkalehetőségről?

A pénzt illetően...nem akarok nagy összeget leakasztan (úgyse tudnék), de azért nem árt, ha megfizetik az embert...

1. Torolt_felhasznalo_493838
    Torolt_felhasznalo_493838
    2009. február 1. 15:279.
    Tökéletesen igazat adok, kriminálisan nagy szerencse kell, hogy egyáltalán jó munkat találj. A fiam egy éveél Angliában, most próbál a hugának - aki 16 éves - családot találni. Elmondanám, hogy igy is lutri.
    előzmény:
    Hargitaa (3)
    2009-01-30  21:31
  2. Torolt_felhasznalo_105202
    Torolt_felhasznalo_105202
    2009. február 1. 14:568.
    Akinek volt tapasztalat velük, nem ajánlja őket...!
    előzmény:
    vanolyanaki (2)
    2009-01-30  21:24
  3. Torolt_felhasznalo_911580
    Torolt_felhasznalo_911580
    2009. január 31. 13:177.

Szia

Nem szívesen fogadnak a családok CSAK 1 hónapra au-pairt. Akik nyári szünetre szeretnének valakit, az leginkább június közepétől szeptember közepéig szól! Nagyon nehéz ilyet találni, mert ha van is pár család, akik 2-3 hónapra keresnek, több száz levelet kapnak au-pairektől. Képben vagyok, mert már voltam au-pair és még leszek is

A diákszövetkezetek lehúzósak, én nem szeretem őket, esetleg kérdezd körbe az ismerőseidet, tudnak-e valamit. (én is így szereztem a mostani munkám)

Ami tipikusan nyári meló, esetleg strandon büfében? Nem a legkellemesebb munka, de ha más nem lesz, esetleg próbáld meg

Sok szerencsét!

előzmény:
    aniqa (6)
    2009-01-31  11:25
  4. 2009. január 31. 11:256.

Köszönöma  válaszokat!

Igen, sajnos rossz, hogy csak egy hónapnyi időm van, de ez idén így jött ki... majd talán jövőre ( idén érettségizem, az már belelóg júniusba elég rendesen, augusztusban meg remélhetőleg találkozom barátommal, így nem tervezek inkább semmit augusztusra... legalábbis egyelőre...)

A német linken körbenézek:)

Közben egy pár au-pair oldalra is regisztráltam, hangsúlyozva, hogy sajnos csak júliusban érek rá. Hátha valakinek épp a nyaralás idejére kéne egy gyerekfelvigyázó.

Ausztriai munkák nagyon jók lennének, mert a határhoz nagyon közel lakom! Még repülő se kéne, 2,5 óra alatt pl Bécsben vagyok..vagy lehet még annyi se.

Úgyhogy igazatok van, ott is érdemes keresgélni.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

5. 2009. január 31. 09:535.
    Szia!Írok azért neked némi bátorítót is, de az előttem szólóknak is igazat kell adnom. Jó, hogy már most elkezded tervezni, viszont baj, hogy az az egy hónap csak 1 hónap és pont július.Nem tudom mit tanulsz és mik az elképzeléseid.Ha a közelben akarod tölteni ezt az egy hónapot, akkor kattints ide: www.ferienjob.de
    előzmény:
    aniqa (1)
    2009-01-30  21:16
  6. 2009. január 30. 22:184.

Ha kitaláltad, hogy melyik országba mennél, akkor ott egyetemek honlapján az apróhirdetések között is találhatsz munkát. Bár sajnos, könnyebb úgy szerezni, ha már kint vagy és körbenézel a faliújságok stb. hirdetésein. (Egy ismerősöm így ment ki Olaszországba pincérkedni a nyári szünetre. Igaz, ő csak nyelvtanulás miatt akart dolgozni és a szülei előre kifizették neki az albérletet meg zsebpénzt is adtak mellé. Vagyis ha nem talált volna munkát, akkor is meg tudott volna kint élni.)

Amerikába lehetett menni régen táboroztani, egy barátnőm volt kint többször. Sajnos ennél többet nem tudok róla.

Bécs közel van, oda akár egyszer kiugorhatnál és körbenézhetnél.

Vagy keress itt külföldön élő magyarokat, hátha tud valaki munkát ajánlani.

Amúgy még körülnéznék a wiw-en, írj olyanoknak, akik szimpatikusak a beszámolóik alapján. (Tudod, van egy ilyen rovat, országajánló, világjáró vagy ilyesmi.)

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

7. 2009. január 30. 21:313.

Nem lesz könnyű dolgod nyáron munkát találni külföldön, amikor özönlenek a nyári hozzád hasonló szezonális munkavállalók és különösen nehéz, hogy csak 1 hónap áll rendelkezésedre. Ideális esetben pont egy hónap kéne, hogy találj kint munkát.

előzmény:
    aniqa (1)
  8. 2009. január 30. 21:242.
    Diákszövetkezet.
    előzmény:
    aniqa (1)

Címlap