Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Pogácsa sütése hogyan?
2008-12-30 19:191.

Létrehozva: 2008. december 30. 19:19
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Pogácsát sütök villanysütőben. (Eddig gáz sütőm volt.)
Hány fokon, hány percig, milyen módozaton süssem?
Sütöttem már légkeveréssel a múltkor kb. 15 percig, de nagyon kemény és száraz lett.
Köszi!
Csak most néztem vissza ide, kipróbálom a te receptedet is, köszi
Jelentem az utolsó adagot sütöm!!!
Szerintem nagyon jó lett.
Végül csak alsó-felső sütéssel sütöttem 20 percig. És még egy kis + margarint is tettem a tésztába.
Finom, már megkóstoltam!
Köszönöm a segítségeteket!
Szia!Most lettem kész a kefíres pogácsákkal,ennél fehérjével kell bekenni a tetejét,nincs semmi keményedés,évek óta sütöm,viszont a sütőbe én is teszek vizet.Sajnos a képeket amiket feltettem nem lehet látni.
BUÉK!
Szia!Én azért szeretem ezt a pogácsát,mert nem kell keleszteni,hajtogatni és ami a lényeg hamar készen van.Mikor elkezdem a készítését a poginak akkor gyújtom be a gázsütőt a legalacsonyabbra és mire elkészülök vele már rakom is a sütőbe és a sütéssel együtt talán olyan 40-45 perc,előtte viszont mindent előkészítek.A tepsit nem kell kikenni!Hosszú éveken kinlódtam különböző fajtájú pogácsákkal,a szomszéd néni azt mondta,hogy annak nem sikerülnek a más tipusúak akinek forró a keze.Nem tudom,de ezzel nincs gondom.Remélem ,hogy sikerülni fog Neked is,már elkészültem 2 adaggal....
BUÉK!!!
Nem tudom mennyire látható,de nálunk szép zuzmarás a táj!
Szió!
Csak sárgájával kentem be. Valami nem stimmel velem. :-)
Azt hiszem úgy fogom sütni, hogy egy adagot megpróbálok légkeveréssel, egyet meg alsó-felső sütéssel (magasabb hőfokon).
Szervusz Kedves! Ott rontottad el, hogy egész tojást vertél fel, s azzal kented be a pogi tetejét. Namármost, a toji fehérje aza, mi nagyon megkeményíti a sütit. Jól jegyezd meg, ilyesfajta sütinél csak a sárgáját kell felverni villával, s azt kenjed kenőtollal a pogi tetejére. Aztán forró sütőben, majd mérsékeld 180 fokra. Jómagam egy bádog bögrében- kis lábasban vízet is teszek be, de annyit, hogy nehogy kiforrjon, s ha az a 200 fokon forr, akkor teszem be a pogit, vagy más kelt tésztát, s akkor mérsékelem. Sok sikert!
Szia!
Nekem is legkevereses sütöm van, s en imadom, mas funkciot nem is hasznalok sütö programjai közül.
Nem lehet, hogy tul forron sütötted? En ugyan meg sosem keszitettem pogacsat, en nem is szeretem különösebben, igy erdemjeben nem tudok hozzaszolni. De bizonyara tudod, hogy a legkevereses sütö hasznalatakor kb. 20-25 fokot le kell vonnod a megadott, " normalis" höfokbol.
Ez is lehet oka, hogy nem sikerül a pogacsad.
Sok sikert!

Köszönöm a segítséget mindenkinek!!!
Holnap fogok nekiállni, mert ma salátákat csináltam.
Remélem sikerülni fog!
Szia!
Én túros pogit szoktam sütni:25dkg Rama,25dkg túró,25dkg liszt,só.gyúrás után mehet a hűtőbe akár két napig is pihenhet.nyújtásnál többször hajtogatni kell. Tetejét tojással kenni és sajtot szórni rá .jó forró előmelegítettsütőben(200 fokon kb.20 percig sütni.,de közbe nézz rá .a légkeverést próbáld ki ,nagyon jó dolog
30 dkg simaliszt, 1 kék tejfol, 1 Hera (margarin), 1 kávéskanálnyi só
A hozzávalókat osszedolgozzuk. A tésztát kb. 1 cm-re szétsodorjuk, osszehajtogatjuk 4 részre. 4 órát álljon a hutoben. Utána megint kisodorjuk 1 cm-re. Tojássárgájával megkenjuk a kiszaggatott pogácsákat. Tetejére szezámmagot, sajtot, mogyorót, koménymagot szórunk.
Másnap is nagyon finom!
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=28977742
vagy talán ez az:
http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=22152550
B.U.É.K!!!
Én kis edénykébe vizet szoktam tenni a sütőbe.
Sima gázsütőm van. Két kis alu maffinsütőben elég is. Biztos , hogy nem fog kiszáradni a pogi.
Próbáld ki.
Sajtos apró pogácsa
Minden alapanyag szoba hőmérsékletű legyen.
Ezt a pogit nem lehet elrontani, olyan egyszerű és finom.
50dkg liszt
25dkg Ráma
Ezeket elmorzsoljuk
1 tojás sárgája
1 kis doboz 20%-os tejföl
1teáskanál só
15dkg reszelt sajt
4dkg élesztő
1 kockacukor
Pici langyos tejjel elkeverve és felfuttatjuk
A fenti alapanyagokat egy tálban összegyúrjuk.
Ragadni fog, de kb 3 órát kell letakarva pihentetni és ezalatt megkel.
Lisztezett deszkára borítjuk, tetejét is lisztezhetjük és 2cm vastagságúra kinyújtjuk.
Apó pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Tepsire rakjuk, ne érjenek össze.
Tetejüket tojássárgájával megkenjük és kb. 8-10 dkg reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőt előmelegítjük, kb. 20percig 200-250 fokosra.
A sütő közepére helyezzük a tepsit és alsó felső sütő állásban, szép pirosasra megsütjük.
A pogácsát mindig forró sütőben kell sütni, mert sok benne a zsiradék.
Jó étvágyat!
Szia!
Nekem is ez volt a gondom, hogy hogyan csináljam, hogy jó magas legyen és ne száraz. Többször próbálgattam, mire sikerült (szakácskönyvből néztem meg a hőfokot, egy másfajta pogácsához): 235 fokon sütöttem, 15 percig, légkeverés nélkül. Légkeveréssel hamarabb megsül, de pogácsánál és egyéb kelt tésztáknál nem használom.
Tuti recept: 1 kg liszt, 40 dkg Rama, 10 dkg zsír, 2 egész tojás, 5 dkg élesztő megfuttatva, 2 kávéskanál kristálycukor 1 deci tejbe a futtatáshoz, 1 jó evőkanál só, 4 dl (egy nagy dobozos) tejföl
Az összegyúrásnál még szükségem szokott lenni kis lisztre.
Kb. egy órát kelesztem, nem hajtogatom. Kis sajtot szoktam a tésztába is reszelni. 235 fokon gyönyörű magas lett. Alacsonyabb hőfokon először szép maga lett, aztán mire megsült, összeesett.
Szia!
Nekem is régi gézsütőm van és semmi gond a pogácsával,nem sütök nagyokat,pálinkás pohárral szaggatom.Előmelegítem a sütőt,a legkisebben,mert már a számokat nem látni,ugyanis lekoptak róla.Ekkor kezdem el készíteni a pogácsát és mikorra elkészülök már megy is a sütőbe.
Hosszú évek óta ezt a pogácsát sütöm,a többiekkel gondom volt nekem is.Más pogácsát nem sütök csak ezt,általában nem éri meg a másnapot.
Kefíres sajtos pogácsa:
5o dkg sima liszt,5 dkg élesztő,25 dkg margarin,3 tojás sárgája,1 kefír,só izlés szerint és 15 dkg reszelt sajt.Ebből meghagyok annyit amennyit a tetejére gondolok,ha többet akkor marad a 15 dkg sajt a tésztába és a tetejére plusszba megy.Ebben a sorrendben összegyúrom az egészet ,lisztezett deszkán nem vékonyra kinyújtom és közepes szaggatóval,ez is lisztezett,kiszaggatom,formázom és a tetejét megkenem a tojásfehérjével és rá a reszelt sajt.Mehet az előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten 25-3o percig sütöm.Nekem a sütőrácsra alufólia van rakva,így nincs gond a sütésnél a hőmérséklettel.Biztosan jobb sütiket lehet sütni a villanytűzhelyben,de azt is tanulni kell,hogy miként süti a süteményeket.Jó munkát kívánok és sikert a pogácsához.Tulcsi
Egy most aktuális pogácsa: malacka-formájú. :)
Itt a receptje:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos-sutemen yek_-peksutemenyek/malackak
Nekem gázsütőm van, 8 fokozattal. Ezt középen, 3-4-es között sütném. Tehát kicsit kevesebb hőfokon, mint a középső. Gondolom, ez a módszer villanynál is működik.
A próbát meg úgy nézd meg, kb 10 perc után, ahogy írtam!
A kiszáradás, a sütés ideje a pogi nagyságától is függ, ha picik, hamarabb sül, mint a nagyobbra szaggatott, bármilyen is a recept!
Ezt úgy ellenőrizheted, hogy gyorsan kikapsz egyet, kettétöröd, s úgy jól látod, átsült-e már?
Addig, amíg a recepteket és sütődet kitapasztalod.
Az előbb sütöttem pogit
Fél kg liszt, 1 margarin, 1 tejföl, 2 tojás sárgája, 3 dkg élesztő, só, 25 dkg sajt fele a tésztába a másik fele a tetejére.
175 fokon sütöttem meg légkeveréses sütöben, figyelni kell mikor pirul meg a teteje.
Moncsikám,
akkor ettől lesz vajon _minden_ pogácsám kőkemény? Nagyon gyorsan kell sütni tehát? Régifajta gázsütőm van. Nincs az a tutti recept, ami szerint a pogácsám belseje puha marad. Pedig nagyon finom sajtos pogácsa receptem van, és sehogy sem jön össze...
Az előbb írtam le a receptet. Sima sajtos pogácsa. Zsiradéknak 1 margatin kell bele.
Attól félek mindig, hogy ha kívül jónak látom, akkor belül még nyers a tészta.
Sima sajtos.
50 dkg liszt, 1 margarin, 1 pohár tejföl, 1 tojás, 1/2 sütőpor, 10+10 dkg sajt, só.
Én, sajnos, nem!
De kérdezd a "Sütik, képpel" topikban, biztosan kapsz segítséget!
Milyen pogácsát sütöttél? Előmelegítetted a sütőt?
A pogácsát is, meg néhány ételt jobb, ha magasab hőfokon, hirtelen sütöd meg, így puha marad a belseje. Ha sokáig sütöd alacsony hőmérsékleten, akkor kiszárad. Ja, és a pogácsához nem árt, ha zsírt, vagy rendes margarint használsz. Akkor is száraz lehet a pogácsa, ha nem megfelelő zsiradékot használsz hozzá, vagy nem elég a zsiradék mennyisége. De, legelőszöris az a kérdés, milyen fajta pogácsát akartál sütni.
Szia!
Nincs rajta olyan program ami élesztős/sütőporos tésztát süt?
Engem is érdekelne egy fajta pogi recept.Szerintem valamikor itt a nlc-n találtam,de most nincs meg.
Az a fajta,amelyikben főzőtejszín kell.Ezt esetleg nem ismeri valaki?
Előre is köszi!