Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szevasz!
Engem is érdekelne, igaz erről nagyon keveset tudok! Hiányos az ismeretem, de mások nagyon ajánlják.
Te merre laksz? Bpest?
Kösz cscsr1
Annyira használ kb. mint a citromfű tea.
Tessék a problémákat mielőbb megoldani! Tudom jól, hogy nem mindenkinek könnyű, én is a proglémákon lelkizős fajta vagyok, de törekszem a lelki egyensúly elérésére és a feszültség oldására. A gyógyszer nem megoldás, max. átmenetileg segít.
Én is próbálkoztam a Valeriana-val, de meg sem éreztem
nem tudom hatott-e egyáltalán
Szerintem nem kell szedni...meg kell oldani a promléma okát, vagy legalábbis gondolkozz azon mitől van!
Könnyű a gyógyszerekhez hozzászokni..és egyre csak több kell.
...ha segíthetek írj...kineziológus, reflexológus vagyok.
Kamillatea? És nem kaptál hasmenést? Mert én hashajtónak ismerem. Ez is a növénytani neve: orvosi székfű.
holott nem volt ez olyan buta gondolat..
(nem helyettesiti, hanem kiegesziti a gyogyszeres-terapias kezelest - meghozza nagyszerüen.)
Nem, nincs mindig magyarazat(om), öszinten sajnalom. Nem is helyes mindig mindent eszervekkel alatamasztani, sokszor mas a megoldas...
A HIT nagyon nagy eröt ad. Es igen, kepes kirangatni embereket (ill, ök rangatjak ki magukat a hitük segitsegevel) nagyon nagy bajbol is.
Mindössze ismerni kell a hatarokat. Pszichiatriai problemanal NEM allhat le a beteg a gyogyszerrel, modositas CSAKIS az orvoson keresztül, stbstbstb. Hit ide vagy oda - egy ilyen megbetegedes sajnos nem gyogyithato a hiten keresztül (bar az allapot valoban javul, igy igaz).
Neked nem volt pszichiatriai megbetegedesed, am a trauma megis pszichiaterhez vezetett. helyes es erdemes lett volna egy trauma utani stresszkezelö terapiat vegigcsinalnod, feltehetöen a meg mindig meglevö "maradek" is rendbejött volna - de ez a Te döntesed.
A mierteket nem lehet mindig megmagyarazni (bar a mar emlitett karma szerint: Neked kellett valamit tanulnod a fiad elvesztesevel). Am ha ezt az iranyt elveted, sokszor egyaltalan nincs magyarazat - csak a nema fajdalom...
Tudod, lehet az ember olyan okos, amilyen akar. Istennel bizony nem er fel - es ez jol is van igy.
sedatif PCtol nekem nagyon hullott a hajam. ettol fuggetlenul nem utasitom el a homeopatiat.
a sport tenyleg segit! en nemreg kezdtem, napi 20 percet futok, ugralok tancolok itthon zenere nyitott ablaknal. nagyon kikapcsol, mosolyognom "kell" kozben, olyan jol esik.
ha vki ezt kint a szabadban tudja az meg jobb...
Semiramis: Nervenphlege is tartalmaz macskagyokeret. a sima macskagyoker (valeriana) ettol fuggetlenul jobb szerinted? miert? nem jo ha keverve van?
ugye te sem gondoltad komolyan, hogy gondolatolvasó vagyok, hogy kitaláljam, hogy az 5 kilós gyerekedet miért nem szoptatod? ... egy ekkora súlyú gyerek kb. 3 hónapos lehet ... arra gondoltam, hogy talán még szoptatod ... bocsi, hogy nem feltételeztem, hogy nincs mivel
most te kérj bocsánatot tőlem!
kb. másfél éve volt itt egy topik, ahol a topikindító rettenetesen el volt keseredve, azt hiszem depressziós volt és pánikbeteg, neki javasoltam, hogy menjen el templomba, nem azért hogy higyjen (remélem így kell írni), hanem azért, hogy kimozduljon otthonról, nem mondtam neki, hogy imádkozzon, hanem csak üljön a csendben, gondolkozzon, elmélkedjen, nézze a színes ablakokat, a képeket, szobrokat, aztán ha úgy érzi maradjon ott misén, gyerekmisét javasoltam, mert azok sokkal érdekesebbek, több a magyarázat, az ének, mint a felnőtt misén ... hogy én mit kaptam ezért a javaslatomért
... kár, hogy nem tudom melyik volt már az a topik, belenéznék, hogy mi történt azóta
Nem vagy ideges tipus, de ha ideges vagy, akkor Xanaxot szedsz?
Szia!
Én egyszer szedtem be ilyet,mert xanax nem volt,bevettem vagy 6 ot és még mindig nem aludtam!A párom rossz alvó,nem emkélszem már mi van a dobozán mennyit lehet beszedni,de ö is többet vett be,és szintén nem aludt
szerintem jobb orvossal feliratni valamit!
Szia,
én szedtem. Minden hajnalban felébredtem 3 körül, és nem tudtam visszaaludni. A Valeriana segített, de a férjem szerint tiszta kómás voltam egész nap, úgyhogy pár nap után kidobta.
Nem is bánom, mert a vezetést nem ajánlják mellette, és a 2 picivel inkább nem kockáztatok.
Viszont így nem alszok :(
Én most már, kb 7,5 év után vagyok túl egy olyan stresszen, amit nem hiszem, hogy tanítanak bárhol is a világon, hogy is kell helyén kezelni. Semmi más nem segített, mint a pszichiáter által felírt gyógyszer. Amit egy időben igen masszív adagban szedtem, hogy egyáltalán napról napra élni tudjak, ellátni a rámszoruló családtagjaimat és munkámat. Majd saját erőből fokról fokra, lépésről lépésre, bármi külső segítség nélkül sikerült csökkentenem a gyógyszerek mennyiségét. Már nem szedek semmit sem. Ha rosszul alszom, akkor annyi. De már előfordul, hogy egyvégtében át tudok aludni egy éjszakát.
Biztos tudjátok, mi volt az én stresszem. Annyiszor leírtam már. A 20 éves, gyógyíthatatlan beteg fiam elvesztése. És egy fogodzóm volt, amit már le sem mernek itt mások írni. Ugyebár, a felvilágosult Európában szégyennek számít, ha valaki Istenre hivatkozik. Pedig nekem Ő adott erőt. Mások pont akkor szokták elveszteni a botorkáló hitüket, amikor nem értik: miért??! Miért pont velem, az én fiammal, és miért miért a miért? Erre én sem tudok válaszolni. De nem a zen-hez fordultam, nem pszichoterapeutához és a jógához is csak rogyadozó izmaim miatt.
Állítólag az istenhívők (nem feltétlenül keresztények) túlélési arányai bármilyen súlyos betegség után nagyobbak, mint a hitüket vesztett kétkedőké. Mert a gyülekezetbe való eljárás, csöndes, halkszavú, néma ima, vagy éppen a hangos kiáltás, éneklés felér egy sőt több csoportterápiával. Nincs új a nap alatt. Csak a terapeuták visszadják az embereknek az elvesztett, elvett hitüket. Azt, hogy: képes vagyok meggyógyulni. (Istennel vagy a terapeutával.)
Megszólítottalak, azért, mert te egy racionális, tudós elme vagy. Van racionális magyarázatod arra, hogy miért miért a miért?
Valeriana, vagy masneven macskagyokerfu, idegnyugtato, izomlazito, gyomorcsillapito es altato. Ezt mondjak.
Nekem egyaltalan nem hasznalt. Tuladagolasa szivgyengito, tehat vigyazni kell vele.
Ok ezt te tudod de ha a gyermekeknél műkodik akkor nem hinném hogy ez hiszek benne vagy sem modszer lenne.
És azért hidd el a valeriannához hozzá lehet szokni És nem a legjobb de majd rájössz magadtól.Ha másra nem hallgatsz.
A Sedatif az nem valami homeopátiás szer? Bocsi, én nem hiszek a homeopátiában, márpedig úgy tudom, hogyahhoz, hogy a homeobogyók hassanak, ahhoz kell, hogy higgyen az ember bennük.
Szóval szerintem nekem nem válna be.
Igen, a sportot ajánlották már mások is... Ha egy kis reggeli lájtos felülés-guggolás-lábemelgetés ide-oda, meg egy kevés délelőtti babakocsi-tologatás sportnak minősül, akkor sportolok :-) Komolyabb sportra nem nagyon van időm, lehetőségem.
Jameg ugye a lustaság
Jajjjj, nezz mar utana a Nervenpflege összetetelenek, legy szives!
Hogy?lenne mar AZ az "eredeti gyogynöveny"? Ne beszelj marhasagokat!
A VAleriana AZ EREDETI GYOGYNÖVENY.
Keky, nincs min vitatkozni, bocs.