Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Infralámpa

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Vettünk ma egy infralámpát, orvosi javaslatra a 8 éves lányomnak.
A leírás alapján nem tudom eldönteni, hogy milyen távolságra kell lennie az arcának a lámpától.
Két dolgot ír ezzel kapcsolatban a használati útmutató:
- A biztonságos távolság az arc és a készülék között minimum 80 cm.
- A használatba vételkor olyan távolságot ajánlatos választani, amelyet kényelmesnek érez, 30- 40 cm.
Szerintetek milyen messzire tegyem?
Köszi: Krisz
Szia
A mi lámpák az erősebbek közé tartozik, és kb. 20 cm távolságból szoktuk használni. Párom bírja 10 percig, és úgy 5 perc után kicsit távolabb rakom, de igazából szerintem érzésre. De úgy a jó, ha jól átmelegít.
Szia!
Próbáld ki. Így távolról senki nem tudja megmondani, hogy milyen erős a lámpátok
Nem tudom, írták-e a használati utasításban, de a szem lehunyás nem biztos, hogy elég, célszerű egy kendővel bekötni a gyerek szemét. Ha kipróbálod, megérted, hogy miért. Nekünk anyukám filcből csinált infra-szemüveget gyerekkorunkban
Ja, és infrázás után egy óráig nem tanácsos kimenni a lakásból, különösen télen nem.
Egyébként nagyon hasznos találmany, mikor elköltöztem otthonról,a z első megfázásnál vettem magamnak saját lámpát
Katy
Gondolom attól függ a használat ideje, hogy milyen izzó van benne. Amit mi vettünk, abban 100 W-os van. Úgy tudom ez a legkisebb, van 150-es, és 200-as. A mienkre azt írták a használatire, hogy 15-30 perc. A doktornéni 15 percet mondott.
Köszi mégegyszer mindenkinek a hozzászólást, 30-40 c-ről fogjuk használni, és remélem segít.
Krisz
Én is a kb 30 cm-re tippeltem, de nem mertem úgy nekiállni, hogy nem erősítenek meg benne.
Köszi mindenkinek.
Szia!
Én cca 30 cm-ről szoktam infrázni a gyerekeket! Minidg én tartom a lámpát. Gondolom azért írták a nagy távolságot, mert ha hozzáér valaki az csúnyán megéghet!
Üdv: ML