Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Főtt kukorica
2008-07-26 15:541.

Létrehozva: 2008. július 26. 15:54
Sohasem főztem, de most szeretnék.
Gondolom nem túl bonyolult. A neten azt olvastam, hogy max 15 percig szabad főzni.
Gyermekkoromból arra emlékszem anyukám órákig főzte... Vagy csak nagyon éhes voltam?
Szóval víz az kell, no meg só. És cukor?
Profik segítsetek!
Imádom ezt a fórumot. tiszta hasznos. Én is tegnap csináltam meg életem első főtt kukoricáját és nagyon fincsi lett. Úgy csináltam, ahogy itt írta a többség, csuhét raktam az aljára, majd a kukorica tetejére is, s fedő alatt forrástól számítva kb 20-25 perc lett belőle(10-15-öt akartam, csak ott felejtettem
)A vízbe nem raktam sót. Ezt a csuhés megoldást még sehol nem láttam-hallottam eddig, úgyhogy köszi nektek! 
Szia
Kb 15p, minden nélkül(só)
Nagyon finom lett!
Nem is kell sokáig főzni, hiszen nagyon puha nyersen is. Inkább a főzés hoz ki belőle valamilyen plusz ízt, hogy ilyen finom legyen.
Elronthatatlan!
Köszönöm a segítséget!
3 perc mikróban!
Úgy ahogy van, héjastól be a mikróba 3 percre. Vagy simán, vagy nejlonzacsiban. Nekem zacsival jobban bevált.
Ráadásul egyet is lehet főzni ha csak annyi kell épp és mindig lehet frisset.
Sziasztok!
Ha elfogadtok egy jó tanácsot, a kukoricát forrástól számitott 3 - nem tévedés három- percig kell főzni, egy pillanattal sem tovább, én szoktam beletenni sót is. Nagyon finom puha lesz.
Két nagyon jó fajta van, ha lehet kérdezzetek rá:
- aranymazsola, és a másik
- desszert nevü.
Ha "rendes" árusnál veszitek az meg tudja mondani a nevét. Jóétvágyat!
Sziasztok,
A grillezett főtt kukoricánál nincs is jobb! Mi is imádjuk...
régen egy fajta kukorica volt amit a joszágnak vetettek és abbol föztek és parázsba sütöttek, azoknak tényleg sok idö kellett mire megfött
amike most fözünk az kifejezetten fözö hibridek és forrástol számitott 10-12perc a fözés ideje
Én is kérdezhetek? Lehet, hogy buta kérdés. valamelyik nap vettem, de nem tudtam megfőzni, ezért mondták, hogy nyugodtan tegyem be a fagyasztóba. Most ott van szegénykém. Ha szeretném megcsinálni (ne nevessen senki) hideg, vagy meleg vízben tegyem oda főni? Vagy mindegy? Mire kell vigyázni. És így mennyi a főzési idő?
Köszönöm: Ági
Igen, anyu is mindig nagyon sokáig főzte annakidején.
Most pedig én is csak 20 percig szoktam forrástól kezdve. És jó!
A lábas aljára fektess jónéhány kukorica "csuhé" - t. (Amit a kukoricafejről leszedsz.)
Annyi vizet önts rá, amennyi ellepi. Semmi (!) mást ne tegyél rá! Főzd forrástól számított 10-15 percig, de ne tovább.
Azon forrón mikor kész, tedd tányérra, s tégy mellé sót - kinek kell, kedvére sózhassa.
Cukrot ne tegyél sem a főzővízbe, sem utánna, mert attól ugyan édesebb lesz, de elveszti a jellegzetes ízét, ami a lényege.
Gyuriur
Minél tovább főzzük, annál keményebb lesz, mert a benne lévő cukor átalakul keményítővé............ Sztem forrás után 15 perc bőven elég.
Egyébként amíg ilyen zsenge, próbáljátok ki nyersen. Nagyon finom!
Szia!
Csatlakozom a "héjasokhoz". Én a lábos aljára is teszek néhány belsö levelet, majd arra a kukoricát, és a tetejére ismét egy pár levelet.
Nem szoktam bele sót tenni, szerintem sokkal édesebb, finomabb lesz így.
Ja, és a lábosra egy olyan fedöt teszek, ami éppen beleesik, így lent tartja a kukoricát, és nem tud kilógni a vízböl. (Tutira megfö mindenhol.)
Max. 15 percig szoktam fözni a forrástól számítva. (Minél tovább fözöd, egy idö után annál keményebb lesz...)
Értettem. No cukor!
Szia
Én kuktában főzöm 10 percig, egyébként 25-30 perc,sós vízben.