Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Apró pici fekete bogarak
2008-06-04 14:081.

Létrehozva: 2008. június 4. 14:08
Tele van az udvarunk apro pici repülő, fekete bogarakkal :(
Akkora lehet mint a muslinca csak kemény a háta.
Nem lehet az udvaron beszélni, mert berepül az ember szájába is 1-2 mm-nél nem nagyobb és szinte le kell magamról söpörni ha bejövök a lakásba.
Mi lehet ez?
váááá nálunk meg kisszunyogok vannak
3napja minden este
20asával jönnekbe a résnyireleengedett redőnyön
nem csípnek
de a plafonon tanyáznak este, reggelre meg holtan terülnek el az asztalon arányosan....
olyna mint a szunyog csk kicsi ,és nincs életösztöne..
5let?
Végülis még nem tudjuk mik ezek a kis bogárkák. :-)
Lehet, hogy a fejünkre is szúnyoghálót kell majd tenni? :-DDD
Igen,nálunk is sok a tuja,kisfenyő.Szerintem nem sok mindent lehet tennei ellenük.Talán egy keményebb tél kellene és nyárra kevesebb bogár lenne.
Igen és amikor besötétedik teljesen eltűnnek.Sok zöld van felétek is?
Egyébként nekünk tavaly volt az első ilyen bogaras nyarunk és az idén megint vannak.Előtte nem volt ennyi muslincaszerű bogarunk.
Köszi a megnyugtatást
Akkor már tudom, hogy mitől fulldokoltam én is egyszer bicajozás közben.
Bár érdemben nem tudok hozzászólni és segíteni.Csak gondoltam megnyugtatlak hogy minket is ellepnek ezek a kis szemetek.Nagyon érdekes mert napközben egyáltalán nem látni őket,egy sincs,de ahogy megy le a nap annyian lesznek hogy szinte hemzsegnek.Estére megint eltűnnek,bár 1-2 betalál a lakásba szúnyoghálón keresztül is. Ez az egész környékünkön jellemző.Ha bicajozom nem úszom meg anélkül hogy nem repüljenek bele a szemembe.Még dokinál is voltam egyszer miattuk.

Köszönöm , 2 éve én is ezt tettem, épp a napokban gondolkodtam honnan lehetne újra szerezni.
Akkor valami spec. helyről hozták nekem de az már megszűnt.
Akkoriban még ritkaságnak számitott, nem tudom mananpság????
Huhh, én is arra gondoltam. Ők lennének csak még kicsiben? Lehet hogy az aratás idejére megnőnek???
Tavaly én is sokat szenvedtem tőlük, rengeteg volt.... Persze Mortein stb. De akkor is, mindig meghallottam hogy este repül...Már előre félek..

Én leginkább pókokra vadászom igy, volt egy dagadt a konyhában akit fiammal elneveztünk porszivós Jimmy-nek, épp tegnap vihogtunk az emlékén
Este szellőztetés után leporszívózom őket a falról. :-)
A keményhátúból nem jön be olyan sok, azt összeszedem kézzel, de most már PZS-vel, mert a múltkor belécsípett a disznó.
Nem szárnyashangya! Őket már ismerem :)
Max. 1-2 mm.
Te mit csináltál velük? Vagy eltűntek?
Csak egy apró javaslat ha szabadna : tömd be klópapirral a porszivód végét egy napra és kipurcannak csendben, igy könnyebb megszabadulni tőlük.
Ezt mondjuk pókokra fejlesztettem ki nehogy kimásszon......mert amig él én ki nem üritem
Várjunk csak július közepéig, jön majd a gabonafitrinka...
undorító,kitinpáncélos mocsok dög,ami éjjel repül és nappal csak mászni képes. Nem bánt,csak borzastzó,amikor koppan a padlón,vagy rajtam a sötétben.
Én tavaly kint aludtam a hermetikusan lezárt nappaliban...
miattuk.
Csak a porzsák ürítésénél kell vigyázni, mert ezek a piszok szúnyogok simán túlélik a beszippantást
De én teljesen bio szúnyogeltávolítást végzek: a (nyitott) lépcsőházban szabadon engedem őket

ja az igaz

ezek közül esetleg v melyik?

Nálunk is tegnap, tegnapelőtt rengeteg szúnyog volt.
Utánanéztem ki fogom próbálni a szegfűszeg, és eukaliptusz illóolajat. Állítólag rovarriasztók.
És rengeteg levéltetű is van idén.
Én is mindig porszívóval kergetem őket, de ez a morzsaporszívó jó ötlet. :-DD
tegnap meg tegnapelőtt este nálunk is bejöttek a nyitott ablakon,a fényre gondolom, mert csak az én szobámat tisztelték meg, ahol sötét volt oda nem mentek, ici-pici számomra ismeretlen lények, tavaly is ilyen időtájt megjelentek aztán ahogy jöttek el is tüntek