Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szétválasztó diéta

Sziasztok! Én nem szoktam ugyan a fórumba írni, de most a segítségeteket szeretném kérni: anyukám azon gondolkozik, hogy belekezdjen egy szétválasztó diétába, szerinte hatásos lenne. Nekem viszont kétségeim vannak efelől. Aki már csinálta ezt a diétát esetleg megíriná nekem, milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban? Előre is köszi annak aki ír: Eszke
A leggyorsabb fogyókúra a méregtelenítés. ***
Töröltem
Tekla
Gondoltam megosztok veletek egy remek szénhidrátos receptet.Az eredeti ötlet a mindmegettén volt, egy picit módosítottam rajta.
Ez a leves nagyon laktató, és aki szereti az olasz ízvilágot...imádni fogja
Toszkán paradicsomleves:
25 dkg szikkadt házikenyeret szétmorzsolunk és leöntjük másfél liter húslevessel. Addig áztatjuk, míg a kenyér teljesen szét nem mállik.
60 dkg paradicsomot meghámozunk, magját eltávolítjuk, darabokra vágjuk.(én darabolt paradicsomos konzervvel készítem, ha nincs pari szezon).
Egy fazékban 5 ek olívaolajon sárgára pirítunk fél fej hagymát és 2 cikk fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsomot, s néhány percig pároljuk. Hozzáöntjük az áztatott kenyeret, 1 csomó bazsalikomot, s gyakori kevergetés mellett fél órát főzzük.
Végül botmixerrel pépesítjük.
Ha valaki tud jó kis recepteket, amelyek ehhez a diétához illenek, nagyon megköszönném.
Az alábbi fórumon olvasgattam, de a neten többet nem nagyon tudtam meg.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9136696
E gyébként Ursula Summ írt két könyvet, amely leírja az alapokat.(nagyobb könyvtárakban megvan)
A 90 napos diéta szerintem nagyon jó ahhoz, hogy viszonylag gyorsan(90 nap) lemenjenek a kilók, a szétválasztós pedig lassú, de biztos és tartós
Én a 90 napossal fogytam 8 kg-ot és 3 hónapja tartom a súlyom, ilyen pedig még azelőtt soha nem sikerült
Mindezt úgy csinálom, hogy a szétválasztó diétát lazán kezelem, ami azt jelenti, hogy minden családi ünnepen eszek rendesen, nem figyelek adagokat, stb...
Mivel még kb 10 kg-ot kellene leküzdeni, be kell szigorítanom, de úgy érzem, hogy ez egy emberbarát diéta
Ráadásul a hosszútávú következményeket is szemügyre véve, sztem aligha vannak káros hatásai, és sztem ez nagyon fontos egy diétánál.
Tudom, hogy sokan "kárognak" a 90 napos és a szétválasztós diéta ellen, DE:
- soha életemben nem ettem ennyi zöldséget, gyümölcsöt, mint az utóbbi időben
- általános közérzet nagyon jó
- a bőrömet, mintha kicserélték volna(rá is fért
a szétválasztós diéta megengedi, sőt szorgalmazza a tejtermékeket (bár Ursula nem, de a gyakorlott diétások igen)
Szóval engem memegygyőzött
Szia
Azt szeretném kérdezni hol olvashatok erről a szétválasztó diétáról.
Én a 90 napost csinálom egyenlőre,de ki tudja lehet átváltok másra.
Köszi
Sziszke
Először is nagyon örülök, hogy van egy "élő" topic a szétválasztó diétával kapcsolatban.
Sajnos sok helyen összetévesztik a 90 napossal, ami azért másabb, mint ez.
Egy ismerősöm minden szülése után 20-25 kg-ot szedett fel (3*), majd szépen le is adta azt, mégpedig ezzel a diétával.
Nem lett lelkibeteg, ehetett a családjával, nem lett csúnya a bőre, és még sorolhatnám a pozitív érveket.
Minden esetre, engem meggyőzött.
Találtam régebbi topicokat, ahol kísérleteztek azzal, hogy recepteket osszanak meg egymással, de sajnos abbamaradt.
Mi lenne, ha ezt a hagyományt folytatnánk, hátha a régiek is csatlakoznának, és értékes információkat oszthatnának meg velünk.
Mivel ez a "diéta" egy életmód is egyben, senkinek sem ártanak az újabb receptek.
Remélem sikerült felbuzdítanom benneteket!
Tihanyi András
Szia!
Engem az érdekelne, mennyi ideje iszod és hány évig fogod inni, esetleg ha annyit még elárulnál havonta mennyit kóstál az egyensúly fenntartása ?
Nem gondoltál arra, hogy a táplálkozásod variáld és előnyben részesitsd a lugos ételeket?
Még nem szántam rá magam, hogy kipróbáljam viszont kíváncsi vagyok.
Köszi ha válaszolsz.
András