Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sztárfórum- Geréb Ágnes
2008-04-11 15:061.

N?k Lapja Café
Létrehozva: 2008. Április 11. 15:06
Kedves Fórumozók!
Sztárfórumunk következő vendége
dr. Geréb Ágnes szülészorvos, az otthon szülés legfőbb hazai támogatója lesz.
Várunk Benneteket április 16-án, szerdán 11 órától ide a topikba, de kérdéseiteket akár már előre is feltehetitek!
Üdvözlettel:
a Nők Lapja Cafe csapata
Na én csak lendületböl érkeztem ide, látom már késön. Hová lettek a hsz-ek? Elég érdekesen lettek kiszedve. Mi a francnak nyitották akkor meg napokkal elöbb?
Javitanék egyet: tehát, ha a baba rossz állapotban születik, ugyanazt a segitséget ugyanannyi idö alatt megkaphatja-e otthon, mint khban?
Kedves Ágnes!
Olvashatja ebben a topikban is, hogy a kisfiam a homlokánál beszorult és császárral segitették ki.
Kérdéseim:
Mit tesz Ön ilyen esetben otthon? Mik a leghalványabb elöjelei, hogy a gyerek a kitolásnál el fog akadni? Az ominozus tavalyi esetnél mik voltak a jelei? HOgyan észlelte öket? Mikor? Ön szerint nincs nagyobb esély a segitség megadására, ha ilyenkor eleve khban van az anyuka? Ki garantálja, hogy az idöveszteség nem megy a gyerek egészségének rovására? Normális dolog-e egy szülöcsatornában rekedt gyerekkel rohanni a korházba?
Ha a baba rossz állapotba nszületik, ugyanazt a segitséget ugyanannyi idö alatt megkaphatja-e, mint otthon? Mit tesz, ha gyogyszer, inkubátor, gyerekorvos jelenléte válik szükségessé?
Vér ciki az egész!
Kíváncsi vagyok, hányan döntöttek ez alapján úgy, hogy otthon fognak szülni? Nem azokra, akik amúgy is azt akarták, hanem, akinek ez az egész segített. Hm?
Nem, teljesen jól mondod, ez is egy jó megoldás lett volna. Ehelyett jól kiradírozták a topikot, de G.Á. számára nem lett áttekinthetőbb.
Ez hihetetlen!
Sztem azért hívták, hogy kicsit felpörögjön a fórum, most hogy itt a jó idő és mindenki a szabadban van
Volt egy kis vita, jó sokan megjelentek pro és kontra , beírt pár jelentéktelen gondolatot az elveiről "oszt jó napot"
Lehet, hogy csak egy alteregója pötyögött
Már elnézést, de szerintem egy ilyen témánál az lett volna a minimum, hogy amióta fent van a topic, néha-néha bekukkantson, vagy a doktornő, vagy pedig valamelyik segítője (esetleg a szervezők, azaz az NLC szemezgethetett volna és előre elküldte volna), a fontosabb kérdéseket esetleg feljegyezni előre megválaszolni, így mindnyájunknak hasznosabban telt volna el ez a mostani óra.
Ez egy akkora horderejű, jelentőségű dolog, hogy előre látható lett volna, hogy 1 óra kevés rá...
Őszintén kívánom, hogy a későbbiekben sem az ön, sem más otthonszülést segítő emberrel kapcsolatban ne halljunk rossz híreket, na persze nem csak önök miatt, henem a születendő csöppségek végett is.
Valamint remélem, hogy rövid időn belül rendeződnek a kórházakban is azok a dolgok, amik eddig elriasztották az anyukákat, és azért választották az otthon szülést....
Nevetséges volt ez az egész.
Na lányok, most aztán minden teljesen világos, ugye?
Napok óta ment a nagy vita, akik némi kételkedésnek adtak hangot, kaptak apait-anyait rendesen, legfőképpen a tájékozatlanság hangzott el érvként.
Most böcsülettel figyeltem, de azon kívül, hogy néha használnak cipőfűzőt is a köldökzsinór elkötéséhez, mit tudhattunk meg?
Kedves Ágnes!
Megkövetem nem volt cél, hogy ilyen irányban eltolódjon a "beszélgetés". Én a magam részéről nem tapasztaltam ilyet. Azt gondolom, hogy a levelem összeségében nem erről szólt. A "betévedő" szó viszont remélhetőleg nem rám vonatkozik... Mindezek ellenére jó egészséget és sikeres munkát kívánok Önnek.
Üdvözlettel,
Medvelány
ba... meg te kisé ingerült vagy, csillapodj. Pontosan a 607-es a száma a hozzászóásának, amit most bemásolt.
Csak segítni próbáltam, te meg okoskázol....
Nem értem, minek volt már 11-e óta fenn a topik, ha eltűntek a kérdések?
Több, mint 700 hozzászólás volt, és sok kérdés, csak persze vita is utánuk, nem a legkönnyebb feladat volt kihámozni az igazi érdeklődőket, de azért lehett.
No, mindegy, ez van.
Kedves Judy22! Nagyon hamar elment ez az egy óra, már pont megérkezett az egyik kisunokám, akire vigyázok mostantól, szóval csak épp gyorsan -
1. Egyáltalán nem vezetek szülést, hanem kísérem azt. Ez nem a szavakkal való játék, hanem lényeg: hagyjuk, hogy a szülés történjen, kísérjük, hogy amennyiben valami komplikáció föllépne, azt észrevegyük. Az a föladatunk, hogy szakmai jelenlétünkkel könnyítsünk a nőnek abban, hogy csak azzal kelljen foglalkoznia, amit tesz: szül. Nem kell azzal törődnie, hogy vajon a normális kerékvágásban zaljanak-e a dolgok.
3. Bemegyek doulaként is.
4. Nem döntöttem, vitt az út.
5. http://www.szules.hu/index.php?id=1712&cid=23971
14. Ez is ott van a honlapon
15. A honlapunkon (www.szules.hu) minden megtalálható. A 2008-as körlevelünkől pl. még a bírósági végzést is meg lehet találni.
Bocsánat, de muszáj mennem, itt egy unoka, egy másikért meg most indulok azonnal. A többire máskor, máshogy - pl. szabad@szules.hu
de elötte ott vannak a napokkal ezelötti hozzászólások is 600 akárhányas is...
csak ritkitva lett a topik. Ki lett belőle szedve az eszmecsere. Maradtak azok a hozzászólások, amik tartalmaznak valami megválaszolható felvetést.. (gondolom ez alapján töröltek sok száz hozzászólást)
No, tehát még egyszer.
" Kedves Ágnes!
Érdekelne, hogy minden szülést elvállal, pl. problémás, sokadik babás kismamákat?
Megtudja mondani, hogy van-e mekónium a magzatvízben? Ha igen, mit tesz, kórházba küldi a kismamát, vagy engedi, hogy a gyerek "letüdőzze" a kakis vizet?
Mivel tudja megakadályozni, hogy túl sok vért veszítsen a kismama?
Meddig engedi túlhordani a babát? Mit tesz, ha 2 hét múltán sincs semmi jele a szülésnek?
Hogy tudja ellenőrzini, hogy a baba életfunkciói nem romlanak egy hosszúra nyúlt vajúdás alatt?
Mit tud tenni, ha időközben kiderül, hogy a baba nem fér ki a szülőcsatornán?
Mit tud tenni, ha a baba elakad a szülőcsatornában?
Az összes tesztet el tudja végezni az újszülöttön, amit a kórházban?
Lesz az újdonsült anyuka mellett valaki, aki megmutatja, mit csináljon a kicsivel (pl. köldökcsonk kezelése), hogyan etesse, segít ha az elsőbabás kismama pánikbaesik, mert a bébi csak sír és nem tudja, mi a baja?
Ad információt, hogy hova rohanhat az anyuka, ha a babának vm. baja van (pl. besárgul, begörcsöl,...)?
Válaszát köszönöm. "
Bónusz kérdés: 0Rh- vagyok, Ön adta volna be az oltást szülés után?
És mint tegnap elmondtam, ez kb. mind az én szülésem ihlette kérdés (kivéve többedik, vérzés, az barátnőm 3.ja)
Köszönöm a választ, ha kapok.
Még egy kérdés! Nem érez ellenséges hangulatot a kórházi dolgozók részéről, ha meglátogatja a gyereket???
Elárulom Én jelen voltam egy ilyen látogatásánál a Bethesda gyermekkórházban. Mira nevű kislányt látogatott meg, akit nekünk kellett kezelni, mert nagyon kiszáradt állapotban került be. Hogy érezte magát akkor?????
Kedves Ági!
További sok-sok örömöt kívánok neked.
Őszintén sajnálom, hogy nekem nem sikerült otthon szülnöm egy alkalommal sem.
Természetesen a kórházban is hatalmas élmény, és öröm volt számomra a gyermekeim világra hozatala, de egy icipici hiányérzet maradt bennem.
Kívánom, hogy aki szeretné, az eljusson hozzád/hozzátok.