Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szilveszteri gyors ételek
2007-12-29 12:071.

Torolt_felhasznalo_236456
Létrehozva: 2007. december 29. 12:07
Sziasztok!
A Szilveszter közeledtével gondolom sokan gondolkoztatok már rajta, hogy milyen ételt csináljatok erre az Ünnepre. Olyan ételek receptjeit várom, amit könnyen, gyorsan el lehet késziteni egy Szilveszteri bulira.
Köszönöm, Edina
Köszönöm mindenkinek a jobbnál jobb ötleteket!
Edina
Szia! Én minden szilveszterkor szoktam csinálni, sonkatekercset.
Nagyon finom.
Sonkatekercs:
50 szelet gépsonkához.
3.5 dkg vajból és 3 dkg lisztből világos rántást készítünk. Felhabzáskor habverővel kevergetve hozzáadunk 2 dl langyos tejet. Simára keverjük.
Bele pici só és fehér bors, sűrűre főzzük.
A kihűtött mártást 3.5 dkg vajjal habosra keverjük. Bele 1 tubus (180g) majonézes torma és 10 dkg reszelt sajt.
Kis időre hűtőbe tesszük, aztán megtöltjük a gépsonka szeleteket.
Az enyém nem gyors, de finom, és nálunk ez a hagyomány. No persze csak a virsli után, ami nálunk szilveszterkor már senkinek sem kell!
Májjal töltött palacsinta, francia (vagy más) salátával.
Hasonlóan készül, mint a hortobágyi, csak ebben máj van. Hagymát dinsztelek, miközben csirkemájat késsel elkaparászom. Zuggy a hagymára, só, bors, nyami! Palacsintába be, bundázás, olaj, hurrá készen van!
Piszokul laktatós!
Virslis lencsesaláta
Lencsét 1 éjszakára beáztatod, másnap kissé ecetes sós vízben megfőzöd. Főtt virslivel összekevered és tartármártással leöntöd.
Igazi szilveszteri kaja!!!
Sajtos csiga, pizzás csiga vagy pizza.
Sajtos fasírt vagy fasírtgolyó.
Pogácsa.
Szendvicsek...minden mennyiségben és minoségben
Amúgy most találtam az interneten egy csomó ígéretesnek tuno receptet:
http://recept.paradicsom.info/index.php?menu=cikkek&cikkek_id=51
http://www.tutitippek.hu/blog/category/receptek/unnepi/
Leginkább a kiflis változatok mellett dontenék....
Csak gyozzunk választani és sutni!!!
Egy csomag leveles tészta kell hozzá, kinyújtom, felkockázom, megkenem mustárral, rá a virslikarika, feltekerem, tetejét megkenem tojással és szórok rá szezámmagot. Sütőben kb. 10 perc alatt kész.
Itt is találhatsz, csomó recept van, van szilveszteri is.
http://www.receptbazar.hu/?#Receptek
Köszönöm a jobbnál jobb ötleteket mindenkinek!
Edina
2. Majonézes saláta mirelit zöldségekből / én a mexikóit szeretem/.
3. Virsliroló: Nyers,nem fagyott virslit tekerj bele leveles tésztába / ezt is lehet készen kapni, fagyasztva is /, és süsd meg sütőben. Nagyon guszta.
4. Sonkatekercs: gépsonkára tegyél kőrözöttet, és tekerd fel.
5. Sült hús: lehet csirke vagy sertés, szerintem mindegyik jó hidegen, ha sütés után azonnal papírtörlőre teszed,így nem lesz zsíros. Salátát tálalj mellé.
Remélem, segítettem, jó készülődést.
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187
Köszönöm a sok ötletet!
A sült karajt tojással, kolbásszal töltve megcsinálom, nagyon jól hangzik!!!
Köszönöm, Edina
virslisali
felkarikazod a virslit es a hagymat...
a hagymat besozod es allni hagyod 15 percet, igy nem lesz baromi eros az ize...
majd a virslivel osszekevered, vizet egy kis citromlevel, balzsamecettel es borssal osszekeversz es mehet a virslire..
meg jobb, ha uj-vagy porehagymaval csinalod a sima hagyma helyett.
Hát tényleg igaz, a virsli a legkönnyebben elkészithetö étel szilveszterkor.
Tonhalpástétomos mini szendvicsek
Tonhalpástétom:
1 konzerv tonhal (növényi olajos, nem kell RioMare, jó az Atlantik,vagy mi is)
15-20 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
fél flakon majonéz (vagy egy nagy tubus)
1ek. citromlé
Ezeket összedolgozni, és kész. Jó,ha egy órát áll a hűtőben,de nem létfontosságú.
Kis kenyér, vagy kiflifalatkákat megkenni vele, fogpiszkálóval rátűzni egy szem olajbogyót, vagy koktélparadicsomot, esetleg egy kis kígyóuborkát,ha van...Kész! Nyami!
Minifasírt, hideg salátákkal, tojás, hagymás krumpli, virsli, kukorica, gomba......stb. stb.
Sajttál, zöld salátával, dióval, rozskenyérrel.
Sült karaj, tojással, kolbásszal töltve, hidegen gyönyörűen lehet szeletelni és nagyon jól mutat.
Pogácsa, sajtos rúd.
Előre is gondoltam. Ha van olyan ötlet .
gyorsan, vagy előre?