Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Esküvői költségek - 2007

Beszélgettünk a 2007es esküvőben reménykedünk topicban, hogy esetleg segítene az utánunk következőknek, ha megírnánk a költségeinket... Szolgálatókkal, tapasztalatokkal bővítve.
Szóval, akinek mostanában volt esküvője, tegye közhírré, hogy hány főre, hol, milyen lagzit sikerült kerekítenie, kivel, milyen áron sikerült szerződnie, mennyire volt vele elégedett, és minden ilyen fontos információt
Sziasztok!
Már régóta tervezem, hogy felteszem a mi "költségvetésünket" is, hátha segít valakinek.
A mi esküvőnk nov. 10-én volt Sopronban, 96 fős vendégsereggel. Polgári szertartás nov. 9-én volt, 2 tanúval.
Remélem, hogy a sorrend nem fontos, úgy írom, ahogy eszembe jut.
Menyasszonyi ruha - Gabriela-Mercedes szalon(fátyol, stóla, bunda, kesztyű) 40.000,-
Cipő, ékszerek, fehérnemű 23.000,-
Menyecske ruha: 16.000,-
Fodrász, kozmetikus (próbahaj, próbasminkkel együtt): 21.000,-
Vőlegény ruhája (öltöny már megvolt, ing, mellény, cipő): 21.000,-
Meghívók (saját tervezés, csak nyomtatni kellett): 6.000,-
Fotós (nagyon jó ismerős, baráti áron) 20.000,-
Templomi esküvő: 15.000,-
Menyasszonyi torta - Dömötöri cukrászda, isteni volt: 20.000,-
Többi süteményt szülők rendezték, nem tudom, mennyi volt
Videó nem készült
Virág (menyasszonyi csokor, kitűzők, asztaldíszek, dobócsokor) 50.000,-
Teremdekor - Kreatív Jövő dekor - nagyon szép munkát végeztek: 64.000,-
Vőfély - Szitu - talán nem meglepő, hogy csak felsőfokban tudunk róla beszélni
Zenekar - Oldies - nagyon jól játszottak, bátran ajánlom őket is: 85.000,-
Szállás: 27.000,-
Étterem: terembérlet 30.000,- + vacsora, éjféli kaja: 350.000,- (Táncsics Mihály utcai volt laktanya étterme - felújított, nagyon jól néz ki)
Ital: kb. 50-60.000 (be lehetett vinni)
Köszönő ajándékok: szív alakú mézes puszedli, amit ajándékba kaptunk a készítőtől, csomagolás kb. 1000 ft
+ egyéb apróságok: gyertya a keringőhöz, tányér, ültetőkártyák 2-3.000,-
Kocsi a sajátunk volt, + a gyűrűink is az eljegyzési gyűrűk voltak
A templomdíszítést a szülők intézték, arról sincs infóm, hogy mennyi volt.
Összesen kb. 1 millió ft-ra jött ki a vége, minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, elégedettek voltunk az összes szolgáltatóval
Láttam a képeidet az egyik esküvős topicban, és - ha nem titok - szeretném elkérni a fotósotok elérhetőségét, ugyanis nagyonnagyon tetszettek a képek nekem is meg a kedvesemnek is!!!!
Segítségedet előre is köszönöm!!
További szép estét!
Szia:
salsera
Sziasztok!
Mivel ebben a témában főleg olyanok beszélgetnek, akik túl vannak a nagy napon, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Indítottam egy topicot:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=18 1 214
itt a különböző esküvői szolgáltatókat, elérhetőségeit, honlap címeket közöljük. Arra kérném azokat akik már túl vannak, az esküvőn, hogy segítség az ajánlásaikkal azokat, akik még csak most készülnek az esküvőre. A pozitív és negatív véleményeket is írjátok meg.
Köszönöm a segítséget
www.nightlighttrio.hu
Volt vkinek tavaly vagy készülődik idén GYÖNGYÖSÖN esküvőre?
Bármilyen segítség jól jönne, tapasztalat, árak, stb...
Előre is köszi!
Máris "kikopiztalak", mert nincs most időm elolvasni, majd este a Kedvessel! Mi is nagy szervezkedésben vagyunk, jól jönnek a tájékoztató árak!!!
Szép hétvégét!
Nekünk tavaly év május 19.-én volt a lakodalmunk, de a miénk vidéken.Szekszárdon volt a polgári Decsen meg a lakodalom(Tolna megye).
Nagyon jól siekrült minden, 150-en voltunk.Mindent mi intéztünk.Nagyon élveztük a szervezkedést.
Annyira jó volt,hogy mi szívesen újra végigcsinálnánk!
Ha valakit érdekelnek a részletek, csak írjon és irom az infókat.
Jó készülődést a házasulandóknak.
További jó szervezgetést!!
Nekünk mondjuk 2008 májusában lesz,de árakat,tapasztalatokat tudok írni!
Polgári esküvő: 10. kerület,az időpontok miatt meggyűlt a bajunk,nem is kaptunk ugyanarra a napra időpontot,mint a templomira,a terem szép,kb. 15.000 fizettünk(ebben benne van a terembérlet,pezsgőzés,zenék,és egy díszházasságlevél)
Templomi esküvő: 10. kerület,Szent László templom!Gyönyörű templom,Sándor atya pedig nagyon szinpatikus és kedves,itt kb 20.000 lesz mindennel együtt: virágdíszek...stb
Lakodalom: 10. kerület,Seni Hotel rendezvényterme,120 fős néppel!Nagyon szép a terem,45.000 ftért vállalják a teremdíszítést,ami nagyon szép,45.000 ft a terembérlet,esküvői menük 4000-6000 Ft/ főig terjednek,nagyon jól főznek!!Szeszesitaalt lehet bevinni,ennek szervízdíja 2500 Ft/liter!Csak ajánlani tudom őket
Ruhák: Menyasszonyi ruha Elite by Magic Monent szalon teréz krt. 31,Mori lee márkájú ruha kölcsönzése akcióval 92.000 Ft (abronc,alsószoknya,uszály,stóla van benne az árba)
Vőlegény öltönye Magic Moment szalon a Vígszinháznál,lélegzetelállítóan szép az öltönye ,vásároltuk 187.300 Ft ra jött ki (öltöny, ing,mellény,nyakkendő,mandzsetta,bőrcipó voltak az árban)
www.magicmonent.hu
Menyecskeruha: a Westendben lévő,aluljáró szintjén lévő alkalmi ruhaüzlet,19.999 volt a menyecskeruhám,nagyon szép!Kicsi üzlet,de nagyon kedvesek és pár kiegészító megtalálható.
Zenész: nagyon korrektek, 2 fős 150.000 Ft és ebben a vőfélység is benne van,nemcsak mulatóst játszanak
www.lakodalom.hu
Fotós: nagyon szimpatikus fotós,nekünk 65.000 Ftra jön ki,de az oldalán részletes tájékoztatást találtok árakkal,fotókkal
www.eskuvo-foto.hu
Menyasszonyi kiegészítők: gyűrűpárnák,fátylak,kesztyűk,hajbavalók,nyakláncok és miden ami kell(kivétel cipő)megtalálható nagyon jó árakon:
www.ketvarga.hu aranyöv szaküzlet
Mi kb 30.000ftot fizettünk,de minden kelléket megvettem itt ugye a cípőmön kívül
Gyűrűk:
www.schmuckekszer.hu
Folyamatos akciók vannak 10-20%ig, gyönyörű gyűrűk vannak itt!Mienk 82.200 volt kedvezményekkel!(fehérarany,kövekkel,két gyűrű 12 gramm)
Meghívók:
Nagyon szép meghívóik vannak,1 hét alatt elkészült és ajándék ültetőkártyákat kaptunk,50 meghívó 26.100 Ft volt mindennel együtt!
www.jegyesek.hu
Ha neten rendeled kedvezményeket is kapsz!
Tortafigurák:rendkívül jó árakon,kb 30 féle figura!!
www.soregi.com
Enyém postaköltséggl együtt volt 3950!!
Ez összesen kb: 1.600.000-1.800.000ig
Amit árban tudtam azt leírtam,remélem segítettem sokaknak!!!!
Kedves Czege!
Meg tudnád adni a Commers elérhetőségét?
nagyon köszönöm
A lagzink idén júniusban volt. Igazán klasszul sikerült!
A Nagy Napot mi hoztuk össze (elsősorban a párom szervezett le egy csomó mindent). Itt van nagyjából:
Hivatali: 17. kerületi házasságkötő terem. A terem nagy, légkondicionált, és nagyából itt ki is fújtak az előnyök, mert nem fukarkodtak az árral, elég undok volt a szervező hölgy, és az anyakönyvvezető lehetett bármilyen aranyos, alig lehetett hallani.
Templomi: 23. kerületi Nagyboldogasszony Templom. Mi Zsolt atyához kerültünk, és határozottan jól jártunk vele, mert kedves, segítőkész és jól beszél.
Buli: 20. kerületi Korona rendezvényházban voltunk (Kossuth Lajos utca 49.). A szervező hölgy nagyon profi, klassz volt a személyzet, a kaja finom, vihettünk sütit, kaptunk külön termet, ahol öltözhettünk, és nagyon odafigyeltek mindenre.
Fotós/Videós: egy rokonunk ajánlotta mindkét emberkét, és szép munkát végeztek. Akit érdekel bővebben, írjon (nem adnám ki úgy a nevüket, hogy meg sem kérdezem).
Fotózás helyszíne: a Népligetbe mentünk ki. Szép, napos időnk volt, és a fotókon is jól mutat a természet lágy öle
Vőfély: http://www.szolidvofely.hu/ Aranyos fiú, és érti a dolgát. Táncoltatott, vonatozott, játszottunk, versikélt, mindent, ahogy kell.
Ruha: én mindkét ruhát kölcsönöztem. A menyasszonyit a Tiffanynál 105.000-ért (fátyollal), a menyecskét a Lady Szalonnál kb 40.000 (erre nem emlékszem pontosan). Párom egy Lorenzo
mo öltöny mellett döntött, kb 80.000 inggel + francia nyakkendővel (Nyugati Átjáróházban)
Meghívós: Webalbum Stúdió. http://www.webalbum.hu/ Nagyon szép munkát végeznek, és baromi aranyosak is. Átlagárral dolgoznak.
Zenekar: Gabi és a Parafaduó. http://parafaduo.freeweb.hu/foold.htm Jók voltak! Tudnak csárdást, keringőt, rockit, régi zenét stb.
Nagyjából ennyi. Persze még sorolhatnám a kozmetikussal, fodrásszal, ékszerekkel, kistáskával (jó a Nyugai Átjáróházban lévő bodega), virággal, násznép ajándékával, sütikkel, cipőkkel (a Menő Manóban egy undok béka volt az eladó

etc.
Összességében 1,2 milla volt (nászutat nem számolva).
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Hogy értsétek a problémám, az elejéről kezdem!
A lényeg, hogy távlati terveim közt szerepel egy rendezvényszervező vállalkozás indítása, azon belül is, az esküvőszervezésre specializálódva....nos, arra lennék kíváncsi, hogykinek, milyen tapasztalatai voltak, ilyen rendezvényszervezőkkel, vagy, amennyiben nem vettetek igénybe ilyenemű szolgáltatásokat, akkor milyen problémák merültek fel? Nagyon hálás lennék, ha megosztanátok velem...(mivel saját tapasztalataim még nincsennek...sajnos)
Segítségeteket előre is köszönöm!
További szép napot mindenkinek!
Zsófia
Mi kettecskén gyűjtöttük össze, és "herdáltuk" el a vagyont
De megérte.
http://www.mennyegzo.hu/
Mi a félretett pénzünkből fizettük, szülők nem szálltak bele.
Nekünk a nagyrészét az esküvő előtt, vagy a napján kellett kifizetni.
Nem volt menyasszonytánc, nem írtuk a meghívóba, hogy pénzt kérünk, aki mégis ragaszkodott volna hozzá, attól inkább vásárlási utalványt kértünk, hogy az épülő lakásunkat majd abból rendezzük be. Ennek ellenére főleg pénzt kaptunk, amit lekötöttem, hogy majd a berendezésre menjen.
Az ajándékoknak sokkal jobban örültünk!
Ja, korábban kérte czege, hogy írjam be a fórumba, a weddings.hu varrás szakértőjével ne varrassatok (Gergelyné Vali), nekem ellopta a ruhámat...!
Bocs, csak most olvastam vissza.
Nekünk csak éjfélig tartott az esküvő, ez volt a helyszínünk (a kertet is béreltük):
http://www.budafokszoloskert.hu/
A Party Rex csinálta a vendéglátást:
www.allofogadas.hu
Ők adták a legjobb ajánlatot és minden rendben volt, nagyon finom volt a vacsora, jó volt a kiszolgálás, csak ajánlani tudom őket.
A korlátlan üdítő, ásványvíz, kávéfogyasztás benne volt az árban, csapolt sört nagyon kedvező áron biztosítottak, minden mást (rövidital, bor, sütemény, torta) bevihettünk.
Nem hagyományos zenekarunk volt, jazz-zenészek játszottak, nem szoktak amúgy esküvőn.
Videós és vőfély nem volt, mert a hideg ráz ki a hagyományos esküvőktől
Az esküvőn kb. 20-an voltunk, és így is szépre sikeredett, senki sem verte magát költségekbe, nem vettünk fel hitelt ( ez nagyon nagy butaság! ), hiszen az esküvő nem a külsőségekről szól... valahogy nem értek egyet azzal, hogy száz ember, nagy lagzi ( persze akinek ez az álma, tegye ) , hiszen nekem úgy jön le egy-egy ilyen lagzi, hogy a párnak kb. 5 perce van egy-egy emberrel beszélni, akkor inkább azokkal ünnepeljünk, akik hozzánk közel állnak, és azzal nem kell törödni, hogy ki sértődik meg...
Tehát egyházi szertartás ( a párom anyukája adott minket össze, így ebben a lelkésznek járó összeg nem volt benne, csak a terem és az orgonista ) : 7300 FT
Önkormányzat ( pezsgő, kisterem ) : 1900 FT
Vőlegény ruhája : már meglévő öltöny, egy új cipőt vettünk kb. 8000 FT
Az én ruhám ( varratott, csodaszép lett ) : kb. 12000 FT + cipő 4000 FT
Smink, haj : koszorúslányok keze által
Gyűrűk : ajándékba, a párom szülei állták (kb. 60000 FT volt )
Virág ( templomba, és a csokrom ) : 4000 FT
Ebéd ( anyukám készítette a nagyszülőkkel ) : 20000 FT
Útiköltség ( mi Pesten lakunk, az esküvő Kecskeméten volt ) : kb. 15000 FT
Összköltség ( amit mi álltunk ) : kb. 50000 FT
Az esküvőn kb. 20-an voltunk, és így is szépre sikeredett, senki sem verte magát költségekbe, nem vettünk fel hitelt ( ez nagyon nagy butaság! ), hiszen az esküvő nem a külsőségekről szól... valahogy nem értek egyet azzal, hogy száz ember, nagy lagzi ( persze akinek ez az álma, tegye ) , hiszen nekem úgy jön le egy-egy ilyen lagzi, hogy a párnak kb. 5 perce van egy-egy emberrel beszélni, akkor inkább azokkal ünnepeljünk, akik hozzánk közel állnak, és azzal nem kell törödni, hogy ki sértődik meg...
Tehát egyházi szertartás ( a párom anyukája adott minket össze, így ebben a lelkésznek járó összeg nem volt benne, csak a terem és az orgonista ) : 7300 FT
Önkormányzat ( pezsgő, kisterem ) : 1900 FT
Vőlegény ruhája : már meglévő öltöny, egy új cipőt vettünk kb. 8000 FT
Az én ruhám ( varratott, csodaszép lett ) : kb. 12000 FT + cipő 4000 FT
Smink, haj : koszorúslányok keze által
Gyűrűk : ajándékba, a párom szülei állták (kb. 60000 FT volt )
Virág ( templomba, és a csokrom ) : 4000 FT
Ebéd ( anyukám készítette a nagyszülőkkel ) : 20000 FT
Útiköltség ( mi Pesten lakunk, az esküvő Kecskeméten volt ) : kb. 15000 FT
Összköltség ( amit mi álltunk ) : kb. 50000 FT
bocsánat, én azt gondoltam csak az alapok voltak benne abban a 160 E ben vagyis nekem az tertozik bele a fotózás fogalmába
Bocsánat mégegyszer!
Tőlünk egyik szolgáltató sem kért előleget, csak a menyasszonyi ruhát fizettem több részletben, mert varrattam, és ahogy haladt a folyamat, vittem a próbára pénzt (nem kérték, de nekem jobb volt így).
Ajándékot csak a közeli családtagokkal egyeztettünk, olyasmiket, ami száz év múlva is rájuk fog emlékeztetni (szép étkészlet, nagyon profi konyhai dolgok, lakásfelszerelés). Mindenki más pénzt adott, hiszen egy teljesen felszerelt háztartásban élünk.
Nagyon jó volt a hozzáállásuk, elmondták, hogy tudják, hogy fel vagyunk szerelkezve, van-e valami, amire nagyon vágyunk, kérés, kívánság, vagy pénzt gyűjtünk.
Menyasszonytánc nálunk sem volt, és egyenleget sem csináltunk másnap.
nekünk a szülein fizették, szerettünk volna adni nekik a kapott pénzből de nem engedték.
zenekart, vőfélyt, videsót, szállást, kaját utána, a többit előtte fizettük.
Ez szimpatikus hozzáállás. (Egyébként) nagyon szeretett volt szomszédunknak kellett végighallgatnunk hétről-hétre az esküvői előkészületeiket (étterem-keresés, ruha-kiválasztás, ajándék a vendégeknek ), majd hogy mennyire megérte, mert a költség X milla volt, de a menyasszonytáncból Y milla jött be, így még maradt is.
Számomra az esküvő másról szólt.
Minden hónapban vettünk valamit, a nagyobb dolgokat 13. haviból, jutalomból fizettük ki (pl. menyaruha) erre 30 foglaló volt, a többit lehetett részletben.
Anyukám adott az életbiztosításból kikapott pénzből 200.000 Ft-ot, édesapám is egy bejött összegből 200.000 Ft-ot. A maradékot pedig menyatáncból és nászajándék pénzből fizettük ki.
Az esküvő költségeit és a többi részletet korábbi hsz-eimben olvashatod.
A férjem szülei semmit.
Sziasztok!
Engem őszintén érdekelne, hogy ki hogyan tudta kifizetni ezeket az összegeket. Spóroltatok rá évek óta, szülői segítség, netán hitel, avagy a menyasszonytáncból? Vagy felesben az örömszülők?
Persze csak ha nem titok a titok nyitja, nagyon kíváncsi lennék, ha titok: így jártam :-)))
Micsoda árak!
Csak érdekességfképpen (mert nem tegnap volt), nekünk kb. 200 ezerből kijött az esküvőnk. 20-30 fő volt, a legtöbb a vacsora volt (100 ezer), ruha: ajándékba kaptuk, fodrász: ajándék volt, kozmetikus: 6 ezer, torta: 10 ezer, polg. hivatalban a ZENÉÉRT, PEZSGŐÉRT 15 ezer, virág 30 ezer, perselypénz 20 ezer. Profi fotósunk nem volt, barát fotózott, másik videózott.
Csak hogy legyen hasonlítási alap!
lényeg a lényeg....számoljunk
szerintem: külső és műterem kb 20-30 kép
szertartás: polgári+templom 20+20 kép
ezeket feltélen bízzuk tapasztalt fotósra ezután már a buliban bulis képeket bulis hangulatot már a rokon is hasonlóan jól megtudja csinálni minimális költségekkel (laborköltség)
Tehát kb 60-100 kép fizetett fotós (direkt nem irtam profit)=30.000-80.000 FT
Mellesleg hozzánemértő kollegina arról még ugye nem hallott vannak sportfotósok, természetfotósok...Nem mindegyiknek ugyanaz a kvalitása...
Nálunk nem rokon fotózott, hanem országosan elismert újságfotós és mégis csak 30.000 volt. Én nem akartam olyan magazinos, műbeállított képeket. Olyan természetellenes szerintem. De mindenkinek más az ízlése.
Nekünk 400 Ft/kép volt, összesen CD-vel együtt fizettünk 30.000 Ft-ot. 60 kép lett előhívva belőle részéről.
ohh a ha párod fotos nem volt kolléga aki megcsinálta volna????
engem ha kolléga kér fel....még ingyen is megcsinálom !!!!!!!