

Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Update 1-es receptek
2007-04-29 19:311.

Torolt_felhasznalo_727888
Létrehozva: 2007. Április 29. 19:31
Sziasztok!
Tudom, hogy van recept-tár, de ott nincsenek külön kategorizálva az Update-es receptek. Ezért arra gondoltam, hogy ezen a fórumon cserélhetnénk Update 1-es recepteket, ha van valakinek. Mit szóltok hozzá?
Epres túrótorta
a piskótához:
- 2 tojássárgája
- 10 gr édesítőszer (por) (én süssina-t használtam, ua. az összetétele, mint a Norbi Sweetnek, csak olcsóbb)
- sovány tej
Ezeket összekeverni, hogy krémes állagú legyen.
- 10 gr zabkorpa
- 20 gr teljes kiőrlésű búza- vagy tönkölybúza-liszt
- 50 gr Update 1-es süteményliszt
A tojásos keverékbe beledolgozni, közben tejet is kell bele keverni. Kicsit folyékony, krémes állaga legyen.
- tojásfehérje
Kemény habbá verni, majd óvatosan beledolgozni a tojásos tésztába.
Egy kör alakú tortaformát kiolajozunk és beszórunk teljes kiőrlésű liszttel, a sütőt előmelegítjük. A piskótát a tepsiben 5 percig nagy fokozaton, majd kb. 20-30 percre kis fokozaton készre sütjük.
Kihűtjük, a formából kivesszük. Utána mehet vissza a formába (ez csak azért, hogy amikor szeleteljük majd, ne ragadjon le.)
A krém:
- 500 gr sovány túró
- 2 pohár natúr activia vagy más natúr joghurt
- kb. 2 marék érett eper (nem tudom, mennyi lehet súlyra)
- vaníliaaroma vagy igazi vanília
- 1,5 evőkanál folyékony édesítő (ill. ízlés szerint)
Az epret a joghurttal és az édesítővel összeturmixoljuk, majd a túróval merülőmixerrel jól összedolgozzuk.
Egy zacskó zselatint (én nagy zacskót használtam) 1dl vízzel felolvasztunk, majd ha nagyjából kihűlt, a túróhoz keverjük és rásimítjuk a piskótára (a formában).
Mikor megszilárdult, egy másik zacskó zselatinból és 4 dl vízből+egy kevés cukomentes eper ízű instant italporból (ízlés szerint, hogy szép színe és eperillata legyen) gyümölcskocsonyát készítünk.
Néhány szép eperszemet teszünk a túró tetejére, majd a már félig kihűlt gyümölcskocsonyát ráöntjük és szobahőmérsékletre hűlés után hűtőben készre dermesztjük.
Sziasztok!A Norbi-s könyvből egy kis finomság!!!:
Tartalmas csokoládékrém;Hozzávalók:3tojássárgája,3 evőkanál Update-1 süteményliszt vagy étkezési keményítő,3 evőkanál natúr kakaópor, fél liter tej,folyékony édesítő ízlés szerint.Energia:490 KCAL,Szénhidrát:36g
A tojássárgáját az édesítővel,az Update 1-esliszttel(vagy keményítővel) és a kakóporral csomómentesre kevered.Lassan felforralod a tejet s a csokis kulimászt sűrű kevergetés mellett belecsorgatod.Addig kevergesd amíg krémszerűvé nem sűrűsödik.Ha netán túl óvatos voltál,és a massza folyósra sikerült annyit kell tenned,hogy még egy-két evőkanálnyi up 1-es lisztet (vagy keményítőt) fél deci langyos tejjel elkeversz,s ezzel utánasűrítesz!!
Szia Niki!
A múltkor rákerestem a neten és találtam Norbis recepteket kódolva:
http://www.tar.hu/update
Jó mazsolázást!
Sziasztok!
Íme néhány recept!
Sonkás-gombás omlett Update: 1-es kód
Hozzávalók:
2 evőkanál olivaolaj,
25 dkg gomba felszeletelve,
25 dkg sonka csíkokra vágva
3 tojás
3-4 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt sajt (Barátom, próbáld ki füstölt sajttal, sokkal pikánsabbá teszi!)
tengeri só
őrölt bors
A sütőt 180 fokra melegítjük (gázsütőnél általában 2. fokozat). Forró olívaolajban pirítjuk meg a vékony gombaszeleteket, közben hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát is.
A tojásokat sóval, borssal alaposan felkeverjük. Kis méretű tepsibe, vagy hőálló egyadagos pudingformákba tesszük a gomba és sonkaszeleteket, aztán ráöntjük a tojást.
Sütőben 20 perc alatt készre sül. Rákanalazzuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és még 3-4 percen át sütjük, hogy az íze összeálljon.
Vanília Dream Update: 1-es kód
Hozzávalók személyenként:
20 dkg sovány túró
3 dl 1,5-ös tej
2 tojás sárgája
1 csepp rumaroma
folyékony édesítőszer
vanília aroma (Véletlenül sem vaníliás cukor!)
Eredetileg úgy gondoltam, nem adom meg a hozzávalók arányát, hiszen ebben az édességben az a legjobb, hogy elkészítés közben kötelező kóstolgatni. Arra vigyázzunk, hogy a túrót ne turmixoljuk, mert a gépi keverés összetöri a túrószemeket!
Az összekeverés során a tojás színe dönti el, elég-e kettő, vagy háromra van szükség.
Fontos, hogy az elkészült italt jól behűtve fogyasszuk!
Fahéjas elalvás Update: 1-es kód
Hozzávalók személyenként:
3 db kemény nektarin (Ha puha a barack, a kód 2-esre változik!)
3 db zöld alma
1-2 csepp rum vagy 1 csepp rumaroma
édesítőszer
fahéj
cukormentes (light) tejszínhab
A friss gyümölcsöket megmossuk, majd apró szeletekre vágjuk össze. Hozzáadjuk a rumot és az édesítőszert, megszórjuk fahéjjal, majd betesszük a hűtőbe.
A hűtő részben legalább fél órát pihentetjük (türelmetleneknek a fagyasztóban tíz perc). Tálaláskor light tejszínhabbal díszítjük.
Fogtisztító és emésztést segítő hatása mellett kiszolgálja az édesség iránti vágyat. (Általában éjjel tíz körül fogyasztom.)
Joghurtos túróturmix Update: 1-es kód
Hozzávalók:
Személyenként 4dl natúr, vagy 0%-os gyümölcsjoghurt
15dkg sovány túró
friss vagy fagyasztott piros gyümölcs (málna, eper, szeder, ribizli vagy áfonya)
folyékony édesítőszer
őrölt fahéj
Fagyasztott gyümölcs esetén várjuk meg, míg a gyümölcs kienged.
A hozzávalókat habosra turmixoljuk, Elkészítés után öntsük kis tálkákba, a tetejét pedig szórjuk meg egy csipetnyi fahéjjal.
Joghurtfagyi friss eperrel és málnával Update: 1-es kód
Hozzávalók:
személyenként 2dl natúrjoghurt
1 kávéskanál citromlé
ízlés szerint édesítőszer
20dkg málna
20dkg eper
pirított mandula
A joghurtot összekeverjük a citromlével és az édesítőszerrel, majd összeturmixoljuk a gyümölcsök felét és ezt is hozzáadjuk.
A masszát tálkákban lefagyasztjuk. Tálalás előtt kb.20 perccel kivesszük, hogy egy kicsit megpuhuljon.
Epret és a málnát halmozunk rá, jó kedvvel, bőséggel, és megszórjuk apróra tört, pirított mandulával.