Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kullancs és KUTYA!!
2007-03-21 12:321.

Létrehozva: 2007. március 21. 12:32
Sziasztok!
Tudom hogy már indult jónéhány hasonló témájú topik, viszont a két kullancselleni szerről amiről a véleményeteket szeretném kikérni nem találtam túl sok információt.
Kutyámra eddig Frontline cseppentős oldatot használtam, nem is volt eddig semmilyen problémám vele. Viszont hamarosan erdő mellé költözünk és a hétvégi terepszemlénk alkalmával kistestű kutyámról 1 órás kerti hancúr után 3-4 kullancsot szedtem le. Azért írom hogy szedtem LE, mert még időben észrevettem és a rohadékoknak nem volt idejük befúródni a bőrébe. Elmentem az állatgyógyszertárba és ott ajánlották a Duowin contact nevű cseppentős oldatot. A patikus szerint ebben több hatóanyag van és némelyik kullancs teljesen ellenálló lett a Frontline-nal szemben
Most hallottam először erről a Duowin contactról, van valaki aki használta már?
Arra is gondoltam, hogy esetleg a nagyobb biztonság kedvéért rátennék még pluszba egy kullancselleni nyakörvet.
A másik dolog ami szintén ehhez a témához kapcsolódik, de állatot és embert egyaránt véd a kullancsok ellen, hogy tv-ben láttam tavaly tavasszal hogy néhány parkban, közterületen permeteztek a dögök ellen. Nem tudjátok mi lehet a szer neve??? Amit neten találtam és kertbe lehetne alkalmazni: Actellic. Próbálta már valaki??
Tudom hogy már indult jónéhány hasonló témájú topik, viszont a két kullancselleni szerről amiről a véleményeteket szeretném kikérni nem találtam túl sok információt.
Kutyámra eddig Frontline cseppentős oldatot használtam, nem is volt eddig semmilyen problémám vele. Viszont hamarosan erdő mellé költözünk és a hétvégi terepszemlénk alkalmával kistestű kutyámról 1 órás kerti hancúr után 3-4 kullancsot szedtem le. Azért írom hogy szedtem LE, mert még időben észrevettem és a rohadékoknak nem volt idejük befúródni a bőrébe. Elmentem az állatgyógyszertárba és ott ajánlották a Duowin contact nevű cseppentős oldatot. A patikus szerint ebben több hatóanyag van és némelyik kullancs teljesen ellenálló lett a Frontline-nal szemben

Most hallottam először erről a Duowin contactról, van valaki aki használta már?
Arra is gondoltam, hogy esetleg a nagyobb biztonság kedvéért rátennék még pluszba egy kullancselleni nyakörvet.
A másik dolog ami szintén ehhez a témához kapcsolódik, de állatot és embert egyaránt véd a kullancsok ellen, hogy tv-ben láttam tavaly tavasszal hogy néhány parkban, közterületen permeteztek a dögök ellen. Nem tudjátok mi lehet a szer neve??? Amit neten találtam és kertbe lehetne alkalmazni: Actellic. Próbálta már valaki??
sajnos nekem se vált be a Frontline, mindíg tele voltak a kutyáim kullancsal, viszont amióta kiltix-et használunk, azóta nincs semmi gond.
Szia,
Valakinek beválnak ezek az ultrahangos cuccok, valakinek nem, sajnos ez is kutyafüggő. Nekem a dokim kullancsok ellen ajánlotta, de mivel nálam ketten vannak és elég durván szoktak játszani egymással, ezért nekem nem jó megoldás ez.
Mit használsz most a bolhák ellen?
Igen,sajnos baromira hajlamosak a süketségre.
Az első ,akit kinéztünk,na ő is süki volt.
Sába meg alkalmi süket.Nem is tudom melyik a rosszabb.
De kevés ilyen jóindulatú mafla létezik. 50 kg tömény szeretet és báj.
Nagyon jó választás volt.
"Én mindenkit óva intek a Frontline-tól. Az én kutyám rendszeresen (havonta) lett kezelve frontline-al és mégis lyme kóros lett. Már a állatpatikákban sem ajánlják mert egy 5-6 éves készítmény és a kullancsok már évek óta kezdenek immunisak lenni rá."
"Spot-on ból nekünk a Duowin vált be, arra nem volt allergiás és az én állatorvosom is azt mondja, hogy a frontline lassan lejárt lemez."
"A Frontline az egyik legrégebbi kullancsirtó, nem csoda, hogy alkalmazkodtak már hozzá ezek a rohadt dögök."
"Nem győzöm mindenhol hangsúlyozni, hogy a Frontline már nem ér semmit. Nagyon régi termék és a kullancsok immunissá váltak rá. Az én kutyámra havonta tettem rá a Frontline-t mégis lyme kóros lett.
Csak azért ollóztam ki ezeket a hozzászólásokat mert -ahogy a topikindítóban is írtam- az állatpatikában engem is lebeszéltek róla és inkább a 400 Ft-tal olcsóbb Duowin-t ajánlották.
Egyébként ahogy olvasom más kutyás fórumokon, a gazdik többsége egyszerre 2 kullancsellenivel próbálkozik: csepp+nyakörv, csepp+ultrahangos kullancsriasztó...
Bocsi ,de nagyon kellett röhögnöm!
Imádom a dogokat (a mi Sábán argentin dog,de a párom német dogot szertne majd,egy kék kisfiút.de úgyis lány lesz
Nekem meg egy ír farkasom.Na így lesz teljes a falka.egy ideig.Hogy mit fognak majd művelni a kerttel.
Azt hiszem tényleg lesz egy saját ásatási területük.
Sába egyenlőre nem lop a szárítóról.Tulságosan szem előtt van.De azért tud alkotni.A párnát azért lopja,mert kell a feje alá.
Sába dog. Lábak úgy kb negyven centi (és akkor még szerények vagyunk). Na ezzel lehet ásni! Vannak területek, amiknél beláttam, hogy az övé... oda többé nem ültetek
Hurcolás: kispárnákat tettem ki szellőzni. Egyszer csak arra megyek ki, hogy két kutya két kispárnát rágcsál boldogan
. Üvöltözés, verbális mellett némi kézi fenyítés, egymásra többé nem nézés. Szegény drágám a szívére vette, elmenekült az udvar hátuljába és ott csorgatta a nyálát (a dog akkor nyálzik, ha ideges). MEgsajnáltam, megbeszéltem vele a dolgot, megszeretgettem.
Két óra múlva lelopta a zoknimat és a bugyijaimat a szárítóról. Kiválogatta, és CSAK az enyémet vette le
.
Érzéke van a széphez a kislánynak!
Csak minőségi a gazdinak!
Apám imádja a kiscsajt,de ha behozná neki a házba a féltett növénykéit,szerintem törés állna be a nagy haverságukba.
Az első kutyám csinálta azt,hogy segített anyámnak kertészkedni.Anya elásta a hagymákat és kávé szünetet tartott.Mire visszajött ott volt az összes hagyma kiásva.És várta a dicséretet.,Anyám elsápadt rendesen.De megbeszélték és többet nem fordult elő.Igazán kert kompatibilis volt.Sába inkább elefánt a porcelánboltban típus.
Beoltatta magát már vki kullancs ellen?Mi most nagyon gondolkodunk rajta.
Érvek és ellenérvek?
Nagyon köszi.Gyorsan ki is nyomtattam.Ma elkezdem a felkutatását.Ha jó állatra és emberre is akkor simán gyógyszertáras termék lehet?
Ez nagyon durva!Szegénykém.Még jó,hogy helyrejött.
Anyámék is mindig csak a kozmetikázott árakat ismerik.Szerintük arany árban van a kutyánk.Ez van.Eddig nincs sok szerencsénk.Majd fordul a kocka.
Ez jó!Lebuktatja magát ha lop!
Nálunk még egyke ,ezért ez a veszély nem áll fenn.Mondjuk nála tényleg minimális az elváltozás a szőrön.De mivel hófehér azért ez is feltünő.És amikor észreveszem,hogy megint több a pettye,hát kifekszem.
Az én is nézem,hogy szója ne legyen benne,mert sok rosszat olvastam róla.
Etet még vki Acanával?
Jól hangzik!!!
Kár, hogy az én diliseim leennék egymásról, mert az olyan jóóó játék
.
Ezt találtam a Scudo ultrahangos készülékről a petdrogeria.hu-n. 3.690 Ft, és azt írták, hogy 1 évig hatékony.
"Kisemlősöknek (kutyáknak, macskáknak, vadászgörényeknek, stb), és
embereknek (gyerekeknek és időseknek is).
Vegyszer- és illatanyagmentes védelem!
Használata emberre, kisállatra egyaránt veszélytelen!
Az 1992 óta tesztelt és kiváló (átlagosan 96,4 %-os) hatásfokkal működő készüléket a Milánói Állatorvostudományi Egyetem Parazitológiai Tanszéke fejlesztette ki.
A 40KHz-es, ultrahangos távoltartó 3 méteres körzetben fejti ki hatását.
A készüléket a piros nyelv kihúzásával aktivizáljuk.
Működését az 1 éves élettartamú lítiumos elem biztosítja.
Vízzel való érintkezés után a készülék kiszárítása javasolt!
A készüléket folyamatosan kell viselni az állatnak nemcsak a sétáltatás idejére. Előfordulhat, hogy az állat szőrére kapaszkodott kullancs - sétáltatás után - a lakásban kiesik kedvencünk szőréből, ilyenkor a kullancsot össze kell szedni és körültekintően meg kell semmisíteni. Erre a legjobb módszer az elégetés. Természetesen fürdetés, úszás idejére le kell venni, de utána mielőbb visszatenni.
Használható kölyök (már 8 hetes kortól), vemhes, öreg, beteg vagy betegségből felépülő, stresszre és vegyszerekre érzékeny állatok esetében is.
Gyerekek és idősek is használhatják a készüléket (erdőben való táborozáskor, kiránduláskor, biciklizéskor). Táborozás egész idejére folyamatosan kell viselni a készüléket. Ajánlatos ruházaton kívülre elhelyezni (óraszíjra, övre, nyakba akasztani). Éjszakára javasoljuk az ágy mellé tenni és ott tartani. Természetesen fürdés, úszás idejére le kell venni."
Ettől még lehet csirke is, mert minden allergén hatás másként jön ki a különböző egyedek (hogy szépen fogalmazzak).