Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Élettársi szerződés
2007-01-19 14:551.

Létrehozva: 2007. január 19. 14:55
Sziasztok,
A párommal 4 éve együtt élünk.Közös albérletben ,közös vagyonnal(ami eddig nem sok.Az évek során együtt vásárolt műszaki és lakb.dolgok).Nemsokára kapunk egy városi lakást,ami a párom nevén lesz,de én intéztem.Beszéltünk arról,hogy mivel nem sok kapcsolat örök életű és bármi közbe szólhat szerződést kötnénk.Mégse a testvére(m) örököljön,amikor én esetleg terhes leszek és történik valami.(Csak példa!)
Tehát a kérdésem a következő lenne:Mit kell ilyenkor tenni?Gondolom bemenni a hivatalba(melyikbe)és regisztráltatni élettársi viszonyunkat.Ezt akár visszamenőlegesen is lehet?
A közös vagyon nyilatkozatot (mi ennek a hivatalos neve)hol kell megíratni,leadni stb?Van erre vmi féle nyomtatvány?
Mi van akkor,ha a párom kettős állampolgár(Eu-n belül)?Mindkét országban intézkedni kell?
Köszi a válaszokat!
A párommal 4 éve együtt élünk.Közös albérletben ,közös vagyonnal(ami eddig nem sok.Az évek során együtt vásárolt műszaki és lakb.dolgok).Nemsokára kapunk egy városi lakást,ami a párom nevén lesz,de én intéztem.Beszéltünk arról,hogy mivel nem sok kapcsolat örök életű és bármi közbe szólhat szerződést kötnénk.Mégse a testvére(m) örököljön,amikor én esetleg terhes leszek és történik valami.(Csak példa!)
Tehát a kérdésem a következő lenne:Mit kell ilyenkor tenni?Gondolom bemenni a hivatalba(melyikbe)és regisztráltatni élettársi viszonyunkat.Ezt akár visszamenőlegesen is lehet?
A közös vagyon nyilatkozatot (mi ennek a hivatalos neve)hol kell megíratni,leadni stb?Van erre vmi féle nyomtatvány?
Mi van akkor,ha a párom kettős állampolgár(Eu-n belül)?Mindkét országban intézkedni kell?
Köszi a válaszokat!
Közben megszületett a lányunk, utána rövidesen meghaltak a szüleim, közben őket is ápolni kelett. Most 45 évesen már nem vágyomrá. Mindkettőnknek van külön néven lévő lakása és persze közös vagyonunk is.
Én nagyon jól érzem magam ebben a helyzetbe, pl sokan nem is tudják hogy nem vagyok férjnél.Így legalább nem szaporítom a z elvált nők clubbját.
ezt találtam még:
http://www.hatter.hu/polgjog.htm
sztem el sem olvastad, amit írtam
mert abból kiderül, hogy én nem az érzelmi oldalára tértem ki, hanem a jogira. azt kérdezted, miért nem uolyan értékű a papír. erre jössz a szakítással, hogy uúgy csalódás van. ez igaz. de váláskor házasságnál uúgy kicseszhetnek egymásal a felek, ha az egyik szétdolgozta magát, a másik meg alig keresett. mégis fele-fele. ez házasságnál tuti így van, élettársi kapcsolatnál is lehet vita, de több az esély, hogy igazságosan osztoznak. pont mert jobban figyelnek erre a felek.
Mert majdnem ugyan az, csak ha válni akarok mecerásabb.
A nagylagzira meg nincs pénzem. Meg kedvem se.
sztem legegyszerűbb, ha vagyonjogi szerződést köttök, vagy ha az öröklést is szabályozni akarjátok, akkor végrendelkezhettek. utóbbihoz csak 1 kézzel írt végrendelet kell, tanú sem kell, tök egyszerű és bármikor módosítható. ha kell, küldök egy URL-ben mintát.
van vmi szabály, hogy X évig közös házt.-ban kell élni, meg ha vita van a szétmenéskor, bíróság előtt tanúkat kell becitálni stb. sztem ezért egyszerűbb ezt szerződéssel megelőzni.
szia
Közjegyző által hitelesitett papirt kell iratni.
Szia!
Nekem és apáromnak már van ilyen. Mi a szocpol miatt, és lakás vásárlás.
Önkormányzathoz kell menni és ott elmondanak mindent